Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

a ja coś takiego zakupiłem na pałę (przy okazji) z myślą o mroźnym sandaczowym woblerowaniu, sam jestem ciekaw :)

łowił ktoś na to ?

Kamil a dokladnie co to ? Żyłeczka ? Jakas hybryda ? Jezeli żyłka to z własnych doświadczeń będę polecam do znudzenia machine gun cast - bardzo fajna :) choc sam czaje sie jeszcze na yo-zuri hybrid :)

Może zadam pytanie, które zostanie uznane wręcz za obrazę majestatu kijów JDM, ale skoro one takie "naj", to nie można iść drogą StC, czyli nabyć sam blank i zlecić jego odpowiednie ubranie? Z jakim tam się chce uchwytem, korkiem bez szpachli itd itd ;) 

Da się tak? ;)

Kamil - to jak ze wszystkim albo się to kocha albo nie - kije są świetne dla jednego - dla drugiego będą najgorsze - jak to ktoś kiedyś powiedział jeden lubi blondynki drugi brunetki a trzeci rude :)

Sam długo poszukiwałem kije 8'6'' o mocy około 16-20 lb i cw 28-35g pod bolka - wybór w jdm takich kijów nie jest duży - bo albo cena nie taka albo made in china, albo akcja ie odpowiadała mi. Po 2 miesiącach poszukiwań i wielu e-mailach znalazłem chyba tego czego szukałem ( gl tiro mr gots-832m-mr ) i to bedzie następny kijek jaki zamówię - pod ciężkie łowienie boleni :)

Ja pytam tylko i wyłącznie z punktu widzenia użytkownika. Czysto praktyczne podejście. Mam fabrycznie zbrojonego StC, co wcale nie znaczy, że ten sam blank ubrany w pracowni, nie sprawowałby się jeszcze lepiej. 

NIe wiem, co się może kłócić z IDEĄ- skoro coś można mieć w nieco lepszym wydaniu i porządniejszym uzbrojeniu- to dlaczego nie?

P.S

Odp w stylu- "nie, bo nie", jakoś do mnie nie trafia ;)

• Like 1

napisałem, że się nie da, bo po prostu nie sprzedają blanków, sam kiedyś się mocno zastanawiałem nad kupnem używanego Heraclesa BlueMeister i przezbrojeniu

a z IDEĄ, to trudno wytłumaczyć, to tak subiektywne i ani  zwolenników, ani przeciwników, ani praktyków nie czyni gorszymi i nie ma sensu kolejny raz tego wałkować (blondynki czy brunetki :) )

• Like 1

Panowie kij jak kij :) bez uniesień :)

Co do jdm - brak blanku jest chyba podstawowym problemem - choc tez wiele składowych ciężko jest dostać ( uchwyty air daiwy czy megabassa itp itd )a kupic kij za x pieniędzy i go rozbierc... Mi osobiście jakoś sie nie widzi :)

A tak w ogóle, właśnie poszukałem sobie filmów z Evergreenem Kaleido.

I wywaliła mi Impala.

Co za szprycha, ależ to musi kosić sandacze, też chce taki :wub:  ile takie używane cudo kosztuje?

Kamil, daj spokój i zlej. No i wrzuć jakieś dobre foto z grubym okoniem na sprzęt JDM.

Edytowane przez wojciiech

A to moj nowy nabytek zadna rewelacja ale za 200$ napewno lepszy jakoscia parametrani i wykonaniem jak lokalne seryjne wedki w tej cenie major craft jdm market ale zrobiony w China na zywce i male rybki idealny z 6000 kolowrotkiem

post-59476-0-04208200-1447010380_thumb.jpg

post-59476-0-89333200-1447010562_thumb.jpg

• Like 1