Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Dawaj foty całości B)

Fajnie byłoby, gdybyś położył po jednej sztuce co ciekawszych modeli na opakowaniach, bo masz tam raczej nieczęsto spotykane przynęty.

Co do Fotek, mozna by jakies watek otworzyc z takimi cudakami bo troche tego mam [emoji51] tylko gdzie i jak go nazwac? "Cudaki kamila" [emoji23][emoji23][emoji23]

Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk

Znalazłem...glizdy solone i śmierdzące w większości w kolorze kupy po szpinaku :D Jak to zbroić? Haczyk z oczkiem + czeburaszka?

Szurać, podskakiwać po dnie?Hak wbijać w połowie gumy czy bliżej łba? Kurde, tylko narobiłem sobie problemów!!! :D :D :D

Polecam Drop shot, Split shot rig, Necko Rig lub Ned rig [emoji51] [emoji1303] do wormow najlepsze metody. Szuranie po dnie jak najbardziej [emoji4][emoji1303]

• Like 1

No jasne, prosta sprawa! :) Za godzinę ruszam na Przeczyce to w tym czasie spokojnie ogarnę temat :rolleyes: :D Bo skoro kiedyś się założyłem i łowiłem okonie na żelki Harobo to teraz mały Pan Pikuś ;) :good:

Hahah nie wiedzialem ze na juz potrzebujesz Robert pomyslu [emoji51] na lekkim jigu przekuty w polowie lub w 2/3 bedzie pieknie gral szurany po dnie, lub podszarpywany w toni [emoji4]

Co do twinka, to 4000 i SW to nie ma prawa jeknac przy 50gr [emoji4][emoji1303]

Polecam Drop shot, Split shot rig, Necko Rig lub Ned rig [emoji51] [emoji1303] do wormow najlepsze metody. Szuranie po dnie jak najbardziej [emoji4][emoji1303]

Z miłą chęcią bym spróbował tego ned riga z taką główką. Gdzie możliwość kupna tego w Polsce? Byłbym wdzięczny za namiar jakiś. Pozdrawiam

Z miłą chęcią bym spróbował tego ned riga z taką główką. Gdzie możliwość kupna tego w Polsce? Byłbym wdzięczny za namiar jakiś. Pozdrawiam

Ja nie pomoge bo nie mieszkam w Polsce ale moze ktorys z kolegow bedzie wiedzial gdzie mozna dostac takie glowki.

popatrz na oferte Z-MAN, oni posiadaja jedne z lepszych plywajacych gum do ned rig,glowki napewno tez znajdziesz w ich ofercie

a kto jest dystrybutorem w PL nie mam pojecia

Jestem pod wrażeniem jakości wykonania i kulturą pracy tego małego mocarza.  Od jakiegoś już czasu łowię wyłącznie Stellami i muszę powiedzieć że w fotelu i nad wodą różnicy nie czuję.  Oby ryby tez jej nie zauważyły  :D  Kupiony w promocji więc cieszy podwójnie B)  Większego brata chyba dokupię przy najbliższej okazji.

post-54406-0-37199400-1602590464_thumb.jpg

• Like 8

Wjechała nowa zabawka na Odrzańskie sandacze, miłość od pierwszego "macnięcia" :ph34r:

Shimano Blue Romance Ultra Softbait 2,28m 15-40g

attachicon.gif 20201011_202031-min.jpg

Możesz coś więcej o tym kijku... jak wrażenia z użytkowania? Warto zakupić ten kijek? Edytowane przez tibhar

Możesz coś więcej o tym kijku... jak wrażenia z użytkowania? Warto zakupić ten kijek?

Prawdziwy X-fast, pod obciążeniem gnie się trochę więcej niż połowa nawet przy sandaczu pod wymiar jednak gluty do 40cm strasznie z niego spadają. Dolnik bardzo mocny z zerowym ugięciem, rzuca fajnie od 12g (główka 10g + kajtek 2 cale) do 40g (główka 30g + cannibal 10cm) i tak samo pełen komfort przy podbijaniu przynęt z tego zakresu. Czuć w nim moc więc da radę i więcej, ale jeszcze nie sprawdzałem granic możliwości. Z główkami 15g+ przy opadzie aż kopie w przedramię, bardzo elektryczny kijek, brania czułem zanim zobaczyłem. Okoniom pyski rwie, sandaczom dajesz po kłach z 30-40m bez najmniejszego problemu. Z shimano w rozmiarze 4000 (bodajże to jakaś SAHARA) komponuje się przyzwoicie, nie leci strasznie na mordę, po 6h ciągłego łowienia ręka nadal dobrze funkcjonuje  :lol:

Jeżeli tak jak ja, wolisz czuć branie lub obserwować plecionkę zamiast szczytówki - polecam.

• Like 1

Dlatego najlepsza jest rura PCV

Niestety nie. Najlepsza jest rura z grubej, prasowanej tektury. Te najmocniejsze i nie do złamania (przypadkowego oczywiście) są z odzysku ..., po dywanach. Rury pcv zwłaszcza tanie pogną się pod byle naciskiem.

• Like 5