Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny kijek :)

Ja wróciłem do cast nabywając Abu ze starej serii max - Pro Max nówka z folią na korku i pokrowiec plus gwarancja, Tadziu Andrzejczak ilustrował je w swoim kredowym wydaniu :).

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Witam

Lekka poprawka 

Pan Andrzejczyk w "Wędkarstwie Jeziorowym" ( I wydanie-1972 r.) reklamował wędziska Suecia Zoom i Caster Zoom oraz Diplomat

Wtedy nikt nie wiedział,że takie wędziska bedą istnieć jak w/w

Kłaniam się Marian

post-51629-0-72483500-1621783186_thumb.jpg

post-51629-0-08839900-1621783207_thumb.jpg

post-51629-0-35819000-1621783273_thumb.jpg

• Like 5

Witam

Lekka poprawka

Pan Andrzejczyk w "Wędkarstwie Jeziorowym" ( I wydanie-1972 r.) reklamował wędziska Suecia Zoom i Caster Zoom oraz Diplomat

Wtedy nikt nie wiedział,że takie wędziska bedą istnieć jak w/w

Kłaniam się Marian

Witam.

Tak masz rację ale ostatnie wydanie różniło się formatem i było na papierze kredowym wydane przez jakąś fundację kościelną i tam już były ilustracje minn z tą wędka w spin i cast.

Wędka ta była sparowana z multiplikatorem pro max 1600, 3600 itd w wersji round.

Pozdrawiam

Edytowane przez Basss

Witam

Mam pierwsze i drugie (poprawione) wydanie książki .kupowałem na bieżąco gdy udało się kupić w księgarni.

Dzięki lekturze tych książek ,w latach 70-tych stałem się szczęśliwym posiadaczem pierwszych Cardinali ( 33 i 44) oraz wędzisk Suecia Zoom ( 321 i 352)  :)

Nie wiedziałem,że były póżniejsze wydania z nowym sprzętem ABU  :)

Kłaniam się Marian

Edytowane przez marian-56
  • Like 2

Miałem to kredowe wydanie i sprzedałem parę lat temu, jest dużo wieksza i twarda oprawa, jak znajdę w Google to dam linka, oczywiście pozycja trudno do kupienia na rynku wtórnym. Poza tą wędka były też zdjęcia innych nowszych kolowrotkow np bezkablakowy abu 506 premier na rynek brytyjski cały w Alu ramie .

Jeśli chodzi o tą książkę to na okładce jest szczupak w szuwarach, ktoś ją teraz próbuje sprzedać za 222 zł na Allegro jeszcze przez 6 dni.

Edytowane przez Basss