Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc :)

Nie mialem w ostatnich tygodniach czasu sie pochwalic wiec kozystajac z chwili wolnego robie to teraz :)

bfcaf035f97886d64f86ca8066d1c142.jpg

Do sensitive dołaczyli „trout” „vivid cast” oraz „phantom”

Stojak na 4 stanowiska zapelniony HM-Xami…. Zgodnie z planem

W tym roku kalendarzowym czuje sie sprzetowo spelniony.

• Like 9

Ostatnie zakupy na drobno i grubo ;)

Od dawna jestem fanem błystek Roberta Taszarka. Te, dosłownie wyrwałem z jego osobistego pudełka. :rolleyes: . Teraz mogę nimi nęcić :D

post-52107-0-28418700-1631285925_thumb.jpg

Zdecydowanie i ostatecznie, przeszedłem na lekką stronę mocy!

100 i 24 Ah :rolleyes:

post-52107-0-27933600-1631286011_thumb.jpg

Edytowane przez BOB
  • Like 7

@BOB: byś się podzielił, chętnie potestowałbym na moich pasiakach ;)

Nie da rady. Nowych Robert szybko nie zrobi ... zarobiony jest ;) Część z tych pójdzie do moich przyjaciół a reszta to inwestycja na przeszłość bo szczupaki również nie mają dla nich litości. W tym roku , na przełowionym moim jeziorze jak zwykle zrobiły robotę. Skusiły w trzy tygodnie dziesiątki okoni 25-35cm :)

• Like 2

Wędkują i to całkiem skutecznie.

Z początku ciepłe i wilgotne potem porywają domy i samochody(jak monsunowa burza).

a facet którego miały wspierać do końca życia staje się zbędnym elementem i nazywany jest najgorszym fiutem jaki mógł się damie trafić. Ciekawe dlaczego to w olbrzymiej większości faceci są bezdomnymi a nie kobiety?

(...)

Od dawna jestem fanem błystek Roberta Taszarka. 

(...)

Ba !  Trzeba jeszcze widzieć jak Robert łowi... Przez ponad 40 lat znajomosci raz jeden udalo mi sie być lepszym. Robert woli twarde przynęty a obrótowki - tu jest wiruozem. Seria pięciu a czesto więcej ryb pod rząd to normalne. Od Roberta i Jana L.(nie mam upoważnienienia i nie wiem czy chciałby abym podał jego nazwisko) nauczyłem sie "krecić"  obrótowki też lat temu  kilkadziesiąt.

P.S. Fajne foto w UV ale zagadka jest inna, a właściwie jej niema  ;)  :)

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 2

Bo wszystkie Roberty to fajne chłopaki! A te co umio łowić to so najfajniejsze :D

Nie ma wątpliwości, że RT zalicza się do tej grupy wędkarzy, którzy przyczynili się do rozwoju i postępu naszego hobby (dla niektórych brzmi to górnolotnie , ale to prawda)

Pamiętam jak wiele lat temu, przysięgałem mu się, że nigdy nie przejdę na casting. A teraz nieskromnie chwalę się kolejnymi kijami z pazurem i multikami w tym wątku.  :D

• Like 1

(...)

Pamiętam jak wiele lat temu, przysięgałem mu się, że nigdy nie przejdę na casting. A teraz nieskromnie chwalę się kolejnymi kijami z pazurem i multikami w tym wątku.  :D

No tak... Mnie RT ma na sumieniu jesli chodzi o casting:. "No rzuć raz, spróbuj" Ale po co ? "Spróbuj" Daj spokoj mam spiningów  i staloszpulowców ze do końca zycia i jeszcze troche starczy "Ale rzuć chociaż raz"  Rzuciłem... :(  ;)  :)

• Like 1

No właśnie,te człowieki za "pazurami" się oglądają, a wierne stałoszpulowe za szafą cicho cierpią, że niby co? szpula ruchoma? One tak tymi szpulami to dla wszystkich kręcą.

I tak zawsze, kijek że stałym chce sobie porzucać, poholować, a tu nie da się, no nie da...

a już najgorsze to te ryby! raz biorą,drugim razem udają że się potopiły.

Wirki dobre zwłaszcza jesienią,a to właśnie teraz!.

Dobry start i brak mimośrodu, ot cały sekret.

Nowa zabawka ;) Wigry 355 + przyczepa + Yamaha 4KM. Docelowo na pawęż trafi mocny elektryk :)

Nie wiem czy jest tu z nami na forum poprzedni właściciel tego zestawu ale muszę powiedzieć, że tak konkretnej i uczciwej osoby nie spotkałem na swojej drodze baardzo dawno... Mega gość !! Jesli tu jest to jezcze raz DZIĘKUJĘ!1c05ebf6334381614103cf88ff894ac4.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 11

nie wiem, chyba została im farba po Stradicach Ci4+........estetycznie nijaki......złote wstawki na szpuli o tyle ratują, że wzbudzają już jakieś emocje, pozytywne bądź negatywne.....kolorystyczni pasować będzie do blanków nudnych, szarych, bezdusznych......

.....słowem......fantastyczny kołowrotek! dawno niczym mi się tak przyjemnie nie kręciło, przyznaję, masło.....będę go używał nawet wtedy, gdy warunki i przynęty nie będą wymagały 4000PG, po prostu od pierwszego zakręcenia polubiłem wolne przełożenie, świetny kołowrotek okoniowo-sumowy :D B) :rolleyes:

post-55272-0-59086700-1631737446_thumb.jpg

ale i tak najlepszy zakup ever poniżej :)

post-55272-0-69204100-1631740125_thumb.jpg

Edytowane przez cristovo
  • Like 10