Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

7-8gr i 4” smukle bedzie idealnie, 10gr glowka z 4” gumka to bedzie max dla zachowania „sztywnosci” podczas animacji. Generalnie 5gr i 3” do 8gr i smukle 4” to jest najlepsza gramatura dla tej wedki. Gdzies mi sie kiedys przeczytalo ze nawet i ~15gr glowka plus guma ktos lowil i niby bylo ok… moim zdaniem to za duzo, wedka bedzie przyklękac.

Dzięki . Muszę gdzieś kiedyś pomacać tego 5-15 . 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja dzisiaj odebrałem kijka od Skalek Rods. Kij na blanku z Fishing Artu ULXF704-2N z Fuji Torzite i uchwytem Fuji TVS 16. Byłem poinformowany, że to będzie cienki patyk, ale nie myślałem, że aż tak [emoji41] jutro pierwsze testy.

Jednoskład zbudowany na tym blanku byłby jeszcze cieńszy.

• Like 1

Nowiutki zestaw pod okonki

Qualia XPSJ762L DelfinΔ ubrana w Fuji Torzite. Świeżo ukrecana przez @Patryk1125. Kiedyś miałem i sprzedałem. Jak dla mnie numer jeden pod okonie.

Daiwa Exceler 20' LT 2500

YGK X-BRAID UPGRADE 0.5

c8470f4cd047c.jpg

Przyjacielu opisz go trochę proszę .

Przyjacielu opisz go trochę proszę .

Szybki blank z szczytowym ugięciem. Pod większym obciążeniem przechodzi do środkowej części. Dolnik pozostaję dość sztywny. Bardzo ładnie zacina okonki, czy ładne okonie największe miałem na nim w okolicy 40cm. Keitech 3 + 2g lata już na ładna odległość. Maksymalnie rzucam 5g + gumka typu canibal 6.8cm, ale da radę ciut więcej. Czucie brań i przynęt bajka!

Ciężko przegapić nawet delikatne brania okoni. Czuć zasysanie gumy!

Ogólnie fajny niedrogi blank. Teraz trochę ceny trochę poszły w górę, ale i tak warto!

Edytowane przez zandermafija*SpinnigistaWT

Szybki blank z szczytowym ugięciem. Pod większym obciążeniem przechodzi do środkowej części. Dolnik pozostaję dość sztywny. Bardzo ładnie zacina okonki, czy ładne okonie największe miałem na nim w okolicy 40cm. Keitech 3 + 2g lata już na ładna odległość. Maksymalnie rzucam 5g + gumka typu canibal 6.8cm, ale da radę ciut więcej. Czucie brań i przynęt bajka!

Ciężko przegapić nawet delikatne brania okoni. Czuć zasysanie gumy!

Ogólnie fajny niedrogi blank. Teraz trochę ceny trochę poszły w górę, ale i tak warto!

Ile cie wyszedł jeżeli to nie tajemnica?