Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Apropos radosci z malych rzeczy ;) bede chwalil sie dalej  :lol:

Pokazany na poprzedniej stronie Hardy cieszyl mnie od samego poczatku i kiedy byl juz gotowy do wysylki, zadzwonilem do Bartka i Zbycha, zeby im podziekowac za wspaniala jak zwykle robote. Bartek byl juz na wylocie z pracowni a rozmowa ze Zbychem nie umiala sie skonczyc,- jak zwykle :lol: I kiedy ju pogadalismy o calym swiecie nagle Zbych odpalil. Wisz co,- mowi, caly czas zastanawialem sie czego jeszcze brakuje mi w tym Hardym i teraz wiem. Zamarlem w ciszy bo nic mi do glowy nie przychodzilo i myslalem ze skoro juz skurczony po praniu pokrowiec zostal zrekonstruowany na oryginal to co moze jeszcze tam brakowac??? Agatowej przelotki "dracej" odparl Zbyszek. Zaczalem sie wymigiwac i wymyslac nie chcac zbyt dlugo czekac na wyjscie nad wode z tym kijem. Ulge w niepewnosci przynioslo mi stwierdzenie po kilku minutach szukania po pudelkach,- mam czerwona i to nawet 12-tke  :) ... Zamiast planowanej na poniedzialek wysylki paczka wyszla dopiero dzisiaj, ale juz nie moge sie doczekac, tym bardziej, ze znajac moja niecierpliwosc do nowych zabawek Bartek wyslal mi zdjecie :)  Drobiazg ale mnie bardzo ucieszyl :)

post-51172-0-35066700-1642618865_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 7

Niewykluczone, że właśnie przelotki w tym stylu będę potrzebował do rekonstrukcji zbrojenia klejonki Arjon z lat 60tych. Zachowana jest tylko oryginalna przelotka szczytowa.

Fantastycznie zachowany blank, bez pęknięć i rozklejeń. Złącze idealnie spasowane. Logo na blanku super!

post-52107-0-20474100-1642622228_thumb.jpg

post-52107-0-72984500-1642622236_thumb.jpg

post-52107-0-07443500-1642622243_thumb.jpg

• Like 3

Tutaj wkleję bo chyba nie ma tematu odnośnie pokrowców, etui na szpulki do kołowrotków. Szukałem i znalazłem całkiem fajne i przede wszystkim tanie, twarde pudełko na szpulkę. Pasuje idealnie do rozmiaru Shimano 4000 nowszy wypust, starszy też ogarnie ???? Po zamknięciu zatrzaskowego wieczka, szpulka nie ma w ogóle luzu. Siedzi pewnie. Cena za 5szt z wieczkiem 6.45zł (pudełko i wieczko osobno należy wybrać składając zamówienie ) plus wysyłka.

Plastik wygląda na solidny, to jest pudełko apteczne.

https://www.polipack.com.pl/produkt/140-pudelko-apteczne-typ-10-100-ml-75-g

post-50013-0-38887700-1642681127_thumb.jpgpost-50013-0-79068700-1642681136_thumb.jpgpost-50013-0-98261000-1642681146_thumb.jpg

• Like 12

Nawet nie wiem jak brzmi prawidłowa wymowa słowa Jaxon - a ich sprzęt kompletnie mnie nie interesuje :) Sze czesze - to cytat z piosenki Huberta Skowrońskiego.. też z Poznania :)

Cóż, zdziwiłbyś się Panie Sławku co potrafią niektóre kije albo kołowrotki jaxona ... Niestety w pogoni za rybami, a raczej ich brakiem wiele osób w tym i ja upatruje szansę złowienia okazowych ryb z pomocą klasowego, niemal wyrywającego stawy w przypadku brania sprzętu czyli też drogiego co nie zawsze zdaje egzamin ... ????

Edytowane przez Sławek Nikt

Nawet nie wiem jak brzmi prawidłowa wymowa słowa Jaxon - a ich sprzęt kompletnie mnie nie interesuje  :) Sze czesze - to cytat z piosenki Huberta Skowrońskiego.. też z Poznania  :)

Może błąd, bo mnie jaxonem grey strimem do 12 g łowi się dużo fajniej niż grafitliderem do 15 g, a ta druga droższa kilkanaście razy :D

Edytowane przez Mariusz1000

Ja wymawiam z francuska- żaksą.

PS. Uważam, że ofertę mają dobrze dobraną do naszego rynku. Zarówno cenowo jak i jakościowo. Wielkim ich plusem jest logistyka i dostępność towaru.

Edytowane przez Mysha
  • Like 1

Ja wymawiam z francuska- żaksą.

PS. Uważam, że ofertę mają dobrze dobraną do naszego rynku. Zarówno cenowo jak i jakościowo. Wielkim ich plusem jest logistyka i dostępność towaru.

Jaxon. Wymawia się tak, jak pisze. Gdyby ktoś miał wątpliwości, można zadzwonić do firmy i odsłuchać przywitanie sekretarki.

Zapomniałeś tylko dodać że Tobie łowi się dużo lepiej jaxonem :rolleyes:

napisałem przecież, że mnie (...) łowi się, a zapomniałem tylko dodać, że nie trzeba jakoś specjalnie dbać o ten chrust, bo tani jak barszcz, powiedzenie mojego dziadka (101 lat).

Edytowane przez Mariusz1000

Jaxon. Wymawia się tak, jak pisze. Gdyby ktoś miał wątpliwości, można zadzwonić do firmy i odsłuchać przywitanie sekretarki.

Dziękuję :) 

Bo teraz panuje wśród tubylców, taka dość dziwaczna moda na nachalną westernizację własnych imion albo ksywek - debilna jak wszystkie mody,, i skoro już, to nie chciałbym popełnić faux wobec wielbicieli rzeczy dobrych&tanich, albo zdeklarowanych poznaniaków..

Dziękuję :)

Bo teraz panuje wśród tubylców, taka dość dziwaczna moda na nachalną westernizację własnych imion albo ksywek - debilna jak wszystkie mody,, i skoro już, to nie chciałbym popełnić faux wobec wielbicieli rzeczy dobrych&tanich, albo zdeklarowanych poznaniaków..

i napisał to Sławek Oppeln Bronikowski :doh:

• Like 2