Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda, "nie ma jazdy bez gwiazdy" a do tego jak gwiazdy mają pazur i kilka dni temu dołącza czwarty, niebieski, najmocniejszy muszkieter to już jazda F1 !!! :) :D :D :D Przedział: 14, 21, 42, 84gr

Taki średniak raczej a nie najmocniejszy :). Tu są ciut mocniejsze:

https://www.tackledirect.com/st-croix-lmc86hf-legend-tournament-musky-rod.html

https://www.tackledirect.com/st-croix-lmc86xhf-legend-tournament-musky-rod.html

Edytowane przez DeepRunner

dziś do mnie dotarł po perypetiach,  stary dobry blank G-Loomis 7600-2 Hot-Shot 6-12 lb Mag Lite z GL2.  Ech, kiedyś to było.  Nawet w oryginalnej , nie otwieranej (do dziś) koszulce foliowej. Na razie trafi do mojej szafy (tak, tak - też mam szafe)  jako backup, bo w użyciu mam kij na analogicznym modelu z GL3

• Like 4

dziś do mnie dotarł po perypetiach, stary dobry blank G-Loomis 7600-2 Hot-Shot 6-12 lb Mag Lite z GL2. Ech, kiedyś to było. Nawet w oryginalnej , nie otwieranej (do dziś) koszulce foliowej. Na razie trafi do mojej szafy (tak, tak - też mam szafe) jako backup, bo w użyciu mam kij na analogicznym modelu z GL3

Gdzie takie cuda się zdobywa? Domyślam się, że za oceanem?

fartem, wyłącznie fartem.... z wędkami G-Loomisa nie ma problemu, teoretycznie można kupić starą wędkę i blank "odzyskać".... natomiast trafić sam blank w fabrycznym opakowaniu jest dużo ciężej ... w moim przypadku był to zakup w ciemno, człowiek nie wiedział co sprzedaje a ja nie wiedziałem co kupiłem dopóki do mnie nie doszło  :lol:

• Like 4

Mógł bym zacytować siebie z wpisu powyżej  ;)

Moje trzecie podejście do multika z Chin (poprzednie zakończyłem na testach)

Równo trzy tygodnie oczekiwania i Tsurinoya Dark Wolf KF-50SL dzisiaj wylądowała u mnie. 

Waga 137,8 bo co tu dużo mówić, konstrukcja z "plastiku", ale super spasowanie. Zero luzów, i trzeszczenia aż ciężko zdjąć polik z magnetykiem ;). Szpulka fajnie śmiga, łożyska cichutkie. No i waga szpulki...Chińczyk podaje 6,1 u mnie wychodzi prawie 6,4 (z łożyskiem) a więc i tak bardzo dobrze. Wszystkie pokrętła z klikiem oraz ładnie klikająca szpulka przy oddawaniu linki.  Jak to zagra w praktyce? Sprawdzę jak wyjdę z chaty po izolacji C19 :D

post-52107-0-85445200-1644672935_thumb.jpg

post-52107-0-68584100-1644672975_thumb.jpg

post-52107-0-29302500-1644672991_thumb.jpg

post-52107-0-46043400-1644673012_thumb.jpg

post-52107-0-28111100-1644673020_thumb.jpg

Po raz pierwszy, przy okazji kupiłem plecionki tej firmy. Z pewną dozą braku zaufania przetestuję. Na plus zaliczam, że parametr wytrzymałości przy tych samych parametrach grubości, podają ok. dwa razy mniejsze niż EgiMetal 4X

post-52107-0-28256900-1644673244_thumb.jpg

Edytowane przez BOB
  • Like 4

Jak pisałem wcześniej, zrobiłem to po raz pierwszy bo muszę sie sam przekonać a nie bazować na opiniach innych. W dalszym ciągu podchodzę z rezerwą.

Zrobiłem jednak test na zrywanie metrowego odcinka z zastosowaniem wagi elektronicznej. Oto co wyszło:

EgiMetal #0.6 12Lb -  1,6kg

Tsuri #0.2 4Lb - 1,2kg

#0,4 6Lb - 1,8kg

#0.6 8Lb - 2,1kg

;)

• Like 2