Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Robert, właśnie wydłubałem sobie podobnego dziwaka i miałem podobne obiekcje co do tylnej kotwicy. Zrobiłem przedłużkę z kółka łącznikowego i krętlika. Kolanka kotwicy sięgają za płetwę. Powinno być ok. Swoją drogą, konstrukcja o niezwykle obiecującej pracy.

• Like 1

Mój ma ster pochylony ku dołowi. Wczoraj byłem nad Wisłą na testach. Byłem przygotowany na ewentualną porażkę, tymczasem praca przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Taki jerk skrzyżowany ze sterówką, dający duże możliwości kombinowania. Bardzo mocne kolebanie na boki, ciekawy opad i odjazdy prawo/lewo. Czego chcieć więcej? Zobaczymy się na GS, to się pochwalę. No i wreszcie mam dla Ciebie coś powierzchniowego. Lepiej późno, niż wcale ????.

• Like 1

Nie wrzucam żadnych fot. Po pierwsze, penetruję nadbużańskie Podlasie, a opisywany delikwent został w domu. Po drugie tajne/poufne i tylko dla wąskiego grona znajomych. Jak ktoś ma ochotę, zapraszam nad Wisłę, albo na forumowe spotkanie na Polnej. Trzeba pielęgnować naszą aktywność na forum, ale bezpośredni kontakt to jednak inna bajka.

• Like 2

Stradic 2000FG.....mam do dziś.....rozmiarówka niby ultralajtowa, a tak naprawdę ten kołowrotek da radę każdemu boleniowi, szczupakowi, sandaczowi.....sumem niezbyt rekordowym pewnie też nie pogardzi.....bardzo mocna, metalowa konstrukcja, to się czuje już podczas nawijania linki......z małych mankamentów to rzecz jasna spore jak na dzisiejsze standardy luzy (ale też nie jakieś ogromne), niewkręcana, składana korbka, masa około 265 gramów (podaję z pamięci, może 270).....no i chyba jednak sposób nawoju, chociaż wygląda bardzo przyzwoicie, jak od linijki, nie za bardzo współpracuje z cienkimi, nowoczesnymi plecionkami......przynajmniej ja miałem podczas silnego wiatru problem z brodami.....ale być może dlatego, że miałem długa przerwę i się odzwyczaiłem.....aaa, jest jeszcze taka nieszczęsna guma pod rotorem, potrafi sparcieć.....i tak się u mnie stało, nie wytrzymała kontaktu z jakimś smarem......Shimano mi odpowiedziało, że nie posiadają już zapasu, ale żebym się nie przejmował, równie dobrze można łowić bez tej podkładki ;)    

Każdy, kto dziś chce coś kupić wie jakie to proste... Troche trwało, ale w końcu we właściwym garażu stoi  :) 
Przyczepka jechała pusta w jedną stronę, zatem dopiero teraz była szansa na pełne dopasowanie do siebie łodzi i przyczepki.
Dziobnica plus kilka innych elementów  już we własciwym miejscu.
Prawie 2,5 tys km w trasie, co nawet z dozwoloną prędkością 100 km/h przez Niemcy, nie było zbyt przyjemne. Przy okazji odkryliśmy ciekawostkę - po niemieckiej stronie mogliśmy podróżować 100 km/h, ale okazało się że rozstaw naszych osi jest tak niefortunny, ze akurat wyłapujemy w taki sposób łączenia na betonkach, że cały zestaw wpada w nieprzyjemną "bujawkę". Pozostało jechac szybciej lub wolniej niż dozwolone 100...

post-57033-0-62256900-1646641276_thumb.jpg

• Like 18

Niezły zestaw gratulacje! Mógłbyś napisać gdzie kupowałeś łajbę? Od dealera czy prywatnie?

Dziękuję,

Zakup dd dealera. Jedna z trzech ostatnich sztuk na Europę na 2022r... Nestety Aluma nie sprzedaje już w tym roku nic na kontynent europejski.

Każdy, kto dziś chce coś kupić wie jakie to proste... Troche trwało, ale w końcu we właściwym garażu stoi  :) 

Przyczepka jechała pusta w jedną stronę, zatem dopiero teraz była szansa na pełne dopasowanie do siebie łodzi i przyczepki.

Dziobnica plus kilka innych elementów  już we własciwym miejscu.

Prawie 2,5 tys km w trasie, co nawet z dozwoloną prędkością 100 km/h przez Niemcy, nie było zbyt przyjemne. Przy okazji odkryliśmy ciekawostkę - po niemieckiej stronie mogliśmy podróżować 100 km/h, ale okazało się że rozstaw naszych osi jest tak niefortunny, ze akurat wyłapujemy w taki sposób łączenia na betonkach, że cały zestaw wpada w nieprzyjemną "bujawkę". Pozostało jechac szybciej lub wolniej niż dozwolone 100...

attachicon.gif 20220204_155410 bis.jpg

Coś się zmieniło w przepisach w DE ,że można z przyczepą jechać 100km/h ?

A konkretnie ?

Jeśli Twoja przyczepa spełnia wymagania techniczne (amortyzacja, DMC mniej niż 3,5t ) a samochód posiada ABS, to możesz udać się na stację Dekry w Warszawie dokonać przeglądu i uzyskać oficjalnie możliwość poruszania się z prędkością 100km/h.

Nie mam wiedzy, czy jakakolwiek nna stacja w Polsce wykonuje to badanie, ale możesz to zrobić również w Niemczech pomimo rejestracji przyczepy w Polsce.

Może masz bliżej, a na pewno wtedy masz taniej bo parę stówek trzeba położyć w Polsce.