Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Co do nawojow w Daiwie to są jeszcze 2 prawidłowości : rozmiar 4000c nawija wyraźnie równiej od 3000. Dodatkowo wersję XH również zauważalnie równiej nawijają od ich odpowiedników z normalnym przełożeniem.

Tak jak już wyżej napisano w niczym to użytkowo nie przeszkadza a rzuty są co najmniej równie dalekie jak z kolowrotkow Shimano ????

Edytowane przez saitt
  • Like 1

Panie i Panowie, oto mój pierwszy, chiński zestaw Kuying Teton TLC-510S (0,3-3gr 1-3LB) + Tsurinoya Dark Wolf + plecionka Tsurinoya Super PEx4  #0.4  6LB

Do chińskich wędek już dawno się przekonałem. Z multikami o różnej mocy to już gorzej. Ten to trzecie lub czwarte podejście i odnoszę wrażenie, że zostanie u mnie dłużej a nie tylko na testach jak ten. Co do plecionki póki co sie nie wypowiadam choć jak na cztery sploty jest dość gładka, w miarę cicha, nieco grubsza od Egi-Metal, na zaczepie (bo ryby nie było) nawet całkiem mocna.

Zaskakująco przyjemny zestaw.

Zajrzałem na Ali jaka jest obecnie cena tego kijka i troszkę mnie zatkało ...

Jeszcze nie powiem, że zestaw zdecydowanie polecam, ale na pewno warty jest uwagi w klasie XUL

post-52107-0-41324200-1647768995_thumb.jpg

• Like 2

Kręci perfekcyjnie. Wygląda ładnie. Oczywiście wolałbym T-knoby i o 5 mm dłuższe korby :)

Skrobnij proszę za jakiś czas jak spisują się w boju. Szczególnie mocno interesuje mnie czy słuszne były obawy o zakleszczaniu się plecionki na szpuli i realny wpływ super wolnej oscylacji na odległości rzutowe????

Takiego oto Foxa pod elektryka sobie sprawiłem. Na zawodach każdy kg ma znaczenie, więc padło na jednopłaszczówkę. Jedyne nad czym muszę jeszcze pomyśleć, to wykładzina na podłogę. Jakiś winyl czy coś w tym stylu. Na razie nie mam pomysłu. Przekopuję forum ;)

post-54923-0-21577400-1648157111_thumb.jpeg

post-54923-0-96412100-1648157360_thumb.jpeg

• Like 11

Wszyscy się tu chwalicie łodziami, kołowrotkami, wędkami... A ja na nadchodzący sezon sandaczowy pochwalę się czymś, co udało mi się niemalże cudem zdobyć, bo już nieprodukowane i ogólnie niedostępne.

Oto Slimy od Tapsa.

post-46562-0-54595000-1648633809_thumb.jpg

Do tego jeszcze wobki od kolegi Bobesku i od Tomka Miernika.

post-46562-0-17967000-1648633977_thumb.jpg

post-46562-0-38730300-1648634061_thumb.jpg

Oj czuję, że będzie się działo !

Edytowane przez Grzesiek
  • Like 10