Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno zapomniałem jaka to frajda holować bolenie na zabetonowanym hamulcu. Przypomniałem sobie, dlaczego boleń to łosoś dla ubogich, popularny slogan, stracił sens, wraz z nadejściem ery wysokomodułowych, blanków spinningowych. Fajnie jest przywrócić do kolekcji coś starego i niemodnego...

post-50477-0-35527300-1663827177_thumb.jpg

• Like 6

Kontakt biznesowy z Wiesławem (@rotacja), naszym Kolegą forumowym i od słowa do słowa okazało się, że wytwarza bardzo ciekawe obrotówki. Nie bedę ukrywał, że nie miałem o tym pojęcia. Ja i zapewne większość z nas, zna świetne uwalniacze przynęt z zaczepów o nazwie "Demon", których autorem jest właśnie Wiesław. Wiesiek robi również w/w blaszki o takiej samej nazwie. Dostałem "kilka" sztuk do testów. Na szybko był test w pobliskiej, wolnej od ryb wodzie (aby nie zaburzały oceny pracy ;)  :D )... pracują idealnie, równiutko nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Gramatura od 21g do 6g. Nie ma takiej możliwości aby nie pojechały ze mną w październiku do Szwecji na test bojowy. Myślę, że zrobią robotę tym bardziej, że coraz bardziej lubię łowić na obrotówki.

Wiesław, dzięki i ukłony za taki prezent :highfive:  :)

post-52107-0-69474300-1664200060_thumb.jpg

post-52107-0-42293800-1664200072_thumb.jpg

post-52107-0-60619400-1664200079_thumb.jpg

post-52107-0-21862400-1664200087_thumb.jpg

• Like 12

W ostatnich dniach sezonu trociowego polecam wypróbowanie dedykowanych pod te ryby obrotówek. Wiele letnich i jesiennych ryb na nie złowiłem. W szczupakowych, stojacych wodach, kiedy zawodzi guma lub jerk, modele z lekkim korpusem i dużym listkiem potrafią sprawić miłą niespodziankę.

• Like 1

Kontakt biznesowy z Wiesławem (@rotacja), naszym Kolegą forumowym i od słowa do słowa okazało się, że wytwarza bardzo ciekawe obrotówki. Nie bedę ukrywał, że nie miałem o tym pojęcia. 

Swoje pierwsze Demony pokazywałem rybom już kilkanaście lat temu (nie miały jeszcze nabitej nazwy i były sprzedawane na blistrach). Do dziś wysoko cenię największy model, ten z lekkim "sprężynkowym" korpusem. Jak je zabierasz za morze, nie zapomnij o dopalaczu (np. wzór Lusoxa).   

• Like 1

Trzeba było brać jak była okazja. Ja potestuję za co najmniej tydzień. Na razie tylko zdjęcia mogę pooglądać.

Za duzo juz mam tych ultralajtów pomacalem raczej w ramach ciekawosci tego tytanu, ale bardzo fajna wędeczka na sucho