Czoper Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Wygrzebany u kumpla na strychu... mocno zakurzony zestaw który jest w mocno kolekcjonerskim stanie???? dziękuję Adaś będę dbał ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Biały stradic fg..Obiekt moich mlodzieńczych marzeń.Mi się udało trafić tp11xg...w stanie idealnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Była okazja to takie coś dorwałem: 11.jpg Lekkie zdziwienie bo opis na blanku z dupy, ale całe szczęście parametry trzyma jak należy . Powinno być tak: 33.png A tu opis prawidłowy: https://staging01.vexan.com/product/tackle-industries-telescopic-pounder-xxxh-musky-rod/ Moja dotychczasowa armata czyli to: 22.jpg jest przy tym kiju finezją 900g rzuca bez problemu ale niestety, trzeba będzie przed sezonem przypakować Jeszcze tylko dolnik przedłużyć i kończymy ganianie króliczka.Ile waży to monstrum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Dodać mogę tyle że przy przynętach 400g+ IMO waga zestawu to jest rzecz drugoplanowa, z własnego doświadczenia dodam, że najważniejsza jest technika rzutu i ergonomia zestawu, a nie jego masa. W ubiegłym roku na zlocie u Gawła obadałem tego sławetnego zenka i się trochę rozczarowałem, ale doświadczenie z tym kijem dało mi do zrozumienia że potrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego. Tylko że musi być długi dolnik (postawa) i długi kij, rzuca się troutem40 jak wszystkim, a nie tylko pod nogi (jak mnie jeden kolega w 2021 przekonywał że takimi przynętami to się rzuca w koło łódki na 10m, mimo posiadania trzonków do 700g) ... tu już trzeba mieć trochę pary w łapach, dzisaj przy próbach 950g nie dałem rady machnąć z pełnej pizydy, a kij pozwala na więcej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 (...)Jeszcze tylko dolnik przedłużyć i kończymy ganianie króliczka.Jeszcze tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Do przynęt mam stosunek obojętny, mam ich dużo niektóre są lepsze, niektóre gorsze. Ale jest jedna przynęta którą jak widzę to się cały trzęsę. I w końcu udało się zrobić jakiś zapas, mam nadzieję że na kilka sezonów wystarczy albo raczej powinienem powiedzieć że szybko się skończą. Najlepsza przynęta ever. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 55.jpg Dodać mogę tyle że przy przynętach 400g+ IMO waga zestawu to jest rzecz drugoplanowa, z własnego doświadczenia dodam, że najważniejsza jest technika rzutu i ergonomia zestawu, a nie jego masa. W ubiegłym roku na zlocie u Gawła obadałem tego sławetnego zenka i się trochę rozczarowałem, ale doświadczenie z tym kijem dało mi do zrozumienia że potrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego. Tylko że musi być długi dolnik (postawa) i długi kij, rzuca się troutem40 jak wszystkim, a nie tylko pod nogi (jak mnie jeden kolega w 2021 przekonywał że takimi przynętami to się rzuca w koło łódki na 10m, mimo posiadania trzonków do 700g) ... tu już trzeba mieć trochę pary w łapach, dzisaj przy próbach 950g nie dałem rady machnąć z pełnej pizydy, a kij pozwala na więcej...Co to za patyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Co to za patyk?https://staging01.vexan.com/product/tackle-industries-telescopic-pounder-xxxh-musky-rod/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 https://staging01.vexan.com/product/tackle-industries-telescopic-pounder-xxxh-musky-rod/Jak wysylka nie kosztuje 3x tyle co wedka moze bym sie podlaczyl. Ps czy mi sie zdaje, ze na ich www sa wedki "telescopic" = travele? Bo w opisie noc nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Tele w myśl amerykanów to takie nasze 1+1, góra powyżej foregripu chowa się w dolnik. Mam dwa takie kije oba 9', jeden chowa się po samą pierwszą przelotkę jakieś 40cm, co rzeczywiście skraca trochę kij, ale np drugi składa się coś ok15cm, także ten... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Do przynęt mam stosunek obojętny, mam ich dużo niektóre są lepsze, niektóre gorsze. Ale jest jedna przynęta którą jak widzę to się cały trzęsę. I w końcu udało się zrobić jakiś zapas, mam nadzieję że na kilka sezonów wystarczy albo raczej powinienem powiedzieć że szybko się skończą. Najlepsza przynęta ever.przepraszam za ignorancję ale co to za przynęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) SG Alien Eel. Stara i nowa wersja. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Tele w myśl amerykanów to takie nasze 1+1, góra powyżej foregripu chowa się w dolnik. Mam dwa takie kije oba 9', jeden chowa się po samą pierwszą przelotkę jakieś 40cm, co rzeczywiście skraca trochę kij, ale np drugi składa się coś ok15cm, także ten... jak z wysylkami do ue/eu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Mój ostatni zakup. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Mój ostatni zakup. 1675672543752.jpgGablotkę masz? ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Z doskoku dalsze prace nad szafą. Jest jeszcze uchwyt na multika ale nie robiłem już zdjęcia.Teraz tylko mocowanie wędek ( pomysł już mam ). PS.Jak przechowujecie zapasowe szpule ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Z doskoku dalsze prace nad szafą. Jest jeszcze uchwyt na multika ale nie robiłem już zdjęcia.Teraz tylko mocowanie wędek ( pomysł już mam ). PS.Jak przechowujecie zapasowe szpule ?Chyba bezpieczniejsza byłaby wąska półka obita np. welurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Piszesz o szpulach ? Jeśli tak to chciałem żeby w razie W były przymocowane i przypadkowo nie spadły na podłogę bo wtedy będzie duża szansa że pójdą na śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Piszesz o szpulach ? Jeśli tak to chciałem żeby w razie W były przymocowane i przypadkowo nie spadły na podłogę bo wtedy będzie duża szansa że pójdą na śmietnik.O półce na kołowrotki Podwyższony rant uchroni od razu szpule przed upadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Piszesz o szpulach ? Jeśli tak to chciałem żeby w razie W były przymocowane i przypadkowo nie spadły na podłogę bo wtedy będzie duża szansa że pójdą na śmietnik.Chyba najlepsza będzie szuflada wyłożona gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Zamysł szafy był taki żeby w niej zmieścić jak najwięcej sprzętu i żeby sprzęt ( wędki oraz kołowrotki ) był w jednym miejscu. Szyflady odpadają bo to gryzło się z moją koncepcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 To może na półce położona,przyklejona gąbka, karimata, a w niej wycięte otwory na wielkość szpul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) To może na półce położona,przyklejona gąbka, karimata, a w niej wycięte otwory na wielkość szpul. To jest pomysł .Ale ...kołowrotki czyli te mocowania przesunął bym do przodu tak prawie do samego rantu półki a za nimi półka na szpule aby wykorzystać to miejsce -IMO edytka: uchwyty do kołowrotków przykręcić odwrotnie ,będą wtedy bliżej rantu. Edytowane 17 Lutego 2023 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Coś chyba słabo nasmarowane te kołowrotki, że 'korbka sama nie opada pod własnym ciężarem' 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Coś chyba słabo nasmarowane te kołowrotki, że 'korbka sama nie opada pod własnym ciężarem' Dobre :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi