Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Co w tym dziwnego? Przecież to się robi dźwignia. Na sztywnym(idalnie sztywnym) też pewnie byś nie podniósł.

Naprawdę? Nie mierz wszystkich swoją miarą  ;)

Dałem radę i kilogram i półtora kg podnieść

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081202

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=3038393

Edytowane przez Artech
  • Like 1

Naprawdę? Nie mierz wszystkich swoją miarą  ;)

Dałem radę i kilogram i półtora kg podnieść

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081202

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=3038393

Zwracam honor - to było tylko przypuszczenie, a nie twierdzenie:)

• Like 1

Znaleziony na zagranicznym portalu ogłoszeniowym. Nie było w ogłoszeniu dobrych zdjęć i kupiony trochę w ciemno. Oliwkowy Seeker S-glass. Opisany 7' i 2-7g. Uzbrojony tragicznie, dlatego nie wrzuciłem zdjęć przelotek. O ile dps i korkowa rękojeść mogłyby zostać, to badziewny butt grip będzie do wymiany. Muszę przemyśleć, co z nim zrobić. Oby nie okazał się dla mnie za delikatny.

post-46899-0-54125600-1678388979_thumb.jpg

post-46899-0-18862800-1678388989_thumb.jpg

post-46899-0-63832800-1678388997_thumb.jpg

• Like 2

Może chodziło o to, że to taki blank, że "zawałowiec" 70+ przy zabetonowanym hamulcu nie może urwać PE 0,8 i od razu grzecznie wchodzi do podbieraka ????

Na plecionce puszcza kotwice. Najwiekszego mialem w takiej sytuacji 66 cm, na 12 lbs rx8 wyjechal w moment ale wedka dostala na prawde glebokiego ugiecia jak musialem zatrzymac przed podmytym drzewem. Przy zylce 0.25 kotwice byly juz sporo pogiete, bardzo dobre i niestety juz nie osiagalne Gamaki.

Wedka 12 lbs smialo powinna podniesc kilowa czy ciut wieksza rybe. Czesto tak mialem z okoniami czy pstragami nad jedna z rzek w UK. Lowilo sie na wysokim brzegu.

Oczywiscie podniesienie bardzo plynnie.

Edytowane przez Bujo

Kołowrotkowe roszady wiosenne . Dwa Vanquishe FA C3000 i 2500S zastąpione Vanquishem FB C3000 i szpulką zapasową od 2500S . Zastosowanie : ze szpulą oryginalną i monofilem - Phenix FX 902-2 i kleniojazie , ze szpulką płytką i plecionką PE #0,6 - Corto EX w dwóch wersjach i okonie . To najlepiej pracujący Vaniek ( w stanie startowym póki co  :) ) jakiego miałem , a były F i FA . 

post-51227-0-04521900-1678477384_thumb.jpg

• Like 14

attachicon.gif 55.jpg

Dodać mogę tyle że przy przynętach 400g+ IMO waga zestawu to jest rzecz drugoplanowa, z własnego doświadczenia dodam, że najważniejsza jest technika rzutu i ergonomia zestawu, a nie jego masa. W ubiegłym roku na zlocie u Gawła obadałem tego sławetnego zenka i się trochę rozczarowałem, ale doświadczenie z tym kijem dało mi do zrozumienia że potrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego. Tylko że musi być długi dolnik (postawa) i długi kij, rzuca się troutem40 jak wszystkim, a nie tylko pod nogi (jak mnie jeden kolega w 2021 przekonywał że takimi przynętami to się rzuca w koło łódki na 10m, mimo posiadania trzonków do 700g)  ... tu już trzeba mieć trochę pary w łapach, dzisaj przy próbach 950g nie dałem rady machnąć z pełnej pizydy, a kij pozwala na więcej...

Jakiego multika używasz?

Historia mojego podejścia do tego kija jest dość zabawna. Na targach rybomania był wystawiony. Jak go wziąłem do ręki to już wiedziałem, że to jest to co lubię. W dodatku jego wykonanie na żywo wyglada równie pięknie jak na zdjęciach. Te płatki w insercie w połączeniu z plecionym karbonem i anodowanymi na złoto przelotkami Fuji Torzite w ramce AT - taka miłość od pierwszego dotknięcia.

Na sucho kijek ze szczytową akcją, przy próbie ugięcia ładnie, progresywnie przechodzi w środek i mamy stosunkowo mocny dolnik ale w żadnym wypadku nie jest to pała. Kij opisany do 3g, da radę do max 5g i malutkie gumeczki 2”.

Pieruńsko dobra konstrukcja ale dla ludzi którzy wiedzą, że o tak wysokomodulowe, cienkościenne blanki trzeba po prostu dbać i uważać co się z nimi robi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt
  • Like 4

Jakie koszta, jeśli to nie tajemnica, albo łamanie regulaminu...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Musisz pisać do twórcy, cenę kształtują komponenty które dobierzesz.

Prawda jest taka ze żeby cokolwiek zrobić teraz to trzeba około 2k przyszykować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt