Artech Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 (edytowane) Co w tym dziwnego? Przecież to się robi dźwignia. Na sztywnym(idalnie sztywnym) też pewnie byś nie podniósł.Naprawdę? Nie mierz wszystkich swoją miarą Dałem radę i kilogram i półtora kg podnieśćhttp://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081202http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=3038393 Edytowane 8 Marca 2023 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 SLSem, spokojnie można kilogram wrzucić na klatkę tylko trzeba mieć odpowiedni wzrost albo stanąć na czymś wyższym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 SLS jest szybkim kijem ale nie sztywnym a to co robi na użytkownikach największe wrażenie to fakt, że dolnik współgra mocą ze szczytówką co w 99% wędek jest niespotykane. Zwykle dolniki są nieustępliwe i zdecydowanie zbyt mocne w stosunku do szczytówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Naprawdę? Nie mierz wszystkich swoją miarą Dałem radę i kilogram i półtora kg podnieśćhttp://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081202http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=3038393 Zwracam honor - to było tylko przypuszczenie, a nie twierdzenie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Jakby się dobrze postarał, to by go chyba w kółko zwinął Na końcu 1 kg, ale z podłogi nie podniosłem. IMG_20230306_183037.jpgBardzo fajna akcja! Zazdraszczam ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Jakby się dobrze postarał, to by go chyba w kółko zwinął ???? Zapewniam, że przy 10 lb. będzie bardzo mało brakowało do "kółka".Przy rybce 55+ "pracuje cały". ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Znaleziony na zagranicznym portalu ogłoszeniowym. Nie było w ogłoszeniu dobrych zdjęć i kupiony trochę w ciemno. Oliwkowy Seeker S-glass. Opisany 7' i 2-7g. Uzbrojony tragicznie, dlatego nie wrzuciłem zdjęć przelotek. O ile dps i korkowa rękojeść mogłyby zostać, to badziewny butt grip będzie do wymiany. Muszę przemyśleć, co z nim zrobić. Oby nie okazał się dla mnie za delikatny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) Może chodziło o to, że to taki blank, że "zawałowiec" 70+ przy zabetonowanym hamulcu nie może urwać PE 0,8 i od razu grzecznie wchodzi do podbieraka ????Na plecionce puszcza kotwice. Najwiekszego mialem w takiej sytuacji 66 cm, na 12 lbs rx8 wyjechal w moment ale wedka dostala na prawde glebokiego ugiecia jak musialem zatrzymac przed podmytym drzewem. Przy zylce 0.25 kotwice byly juz sporo pogiete, bardzo dobre i niestety juz nie osiagalne Gamaki. Wedka 12 lbs smialo powinna podniesc kilowa czy ciut wieksza rybe. Czesto tak mialem z okoniami czy pstragami nad jedna z rzek w UK. Lowilo sie na wysokim brzegu. Oczywiscie podniesienie bardzo plynnie. Edytowane 10 Marca 2023 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Porównanie amortyzacji FA SLS vs BRS RX8 nie ma najmniejszego sensu to totalnie inne konstrukcje o zupełnie innych możliwościach amortyzacji i obezwładniania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 @Bujo, dla gnie się głębiej niz rx6, ale jest szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 @Bujo, dla gnie się głębiej niz rx6, ale jest szybszy.Mi bardzo podobaja sie ugiecia tych wedek tak samo jak idea malo-zbieznych, grubosciennych konstrukcji. Obys mial okazje sie przekonac jak zachowa sie na pstragu 70+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Kołowrotkowe roszady wiosenne . Dwa Vanquishe FA C3000 i 2500S zastąpione Vanquishem FB C3000 i szpulką zapasową od 2500S . Zastosowanie : ze szpulą oryginalną i monofilem - Phenix FX 902-2 i kleniojazie , ze szpulką płytką i plecionką PE #0,6 - Corto EX w dwóch wersjach i okonie . To najlepiej pracujący Vaniek ( w stanie startowym póki co ) jakiego miałem , a były F i FA . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 55.jpg Dodać mogę tyle że przy przynętach 400g+ IMO waga zestawu to jest rzecz drugoplanowa, z własnego doświadczenia dodam, że najważniejsza jest technika rzutu i ergonomia zestawu, a nie jego masa. W ubiegłym roku na zlocie u Gawła obadałem tego sławetnego zenka i się trochę rozczarowałem, ale doświadczenie z tym kijem dało mi do zrozumienia że potrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego. Tylko że musi być długi dolnik (postawa) i długi kij, rzuca się troutem40 jak wszystkim, a nie tylko pod nogi (jak mnie jeden kolega w 2021 przekonywał że takimi przynętami to się rzuca w koło łódki na 10m, mimo posiadania trzonków do 700g) ... tu już trzeba mieć trochę pary w łapach, dzisaj przy próbach 950g nie dałem rady machnąć z pełnej pizydy, a kij pozwala na więcej... Jakiego multika używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Głównie rapalki sandaczowe i pstrągowe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Żona zaczyna powoli martwić się o mnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Jest piękny trójkącik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) Pierwsza z dwóch okoniowych wykałaczek już do mnie jedzie. Matagi Ajax Lightning TR60 LLTak delikatnej a zarazem pieruńsko szybkiej szpady w łapkach nie miałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Marca 2023 przez scOOtt 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Ło,ale to ładne???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Można wiedzieć kto to matagi złożył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Można wiedzieć kto to matagi złożył ?Wędkę wykonał Bartek Burski : BB Custom Rods Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Wędkę wykonał Bartek Burski : BB Custom Rods Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ha, tak myślałem Ładny patyczek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) Historia mojego podejścia do tego kija jest dość zabawna. Na targach rybomania był wystawiony. Jak go wziąłem do ręki to już wiedziałem, że to jest to co lubię. W dodatku jego wykonanie na żywo wyglada równie pięknie jak na zdjęciach. Te płatki w insercie w połączeniu z plecionym karbonem i anodowanymi na złoto przelotkami Fuji Torzite w ramce AT - taka miłość od pierwszego dotknięcia. Na sucho kijek ze szczytową akcją, przy próbie ugięcia ładnie, progresywnie przechodzi w środek i mamy stosunkowo mocny dolnik ale w żadnym wypadku nie jest to pała. Kij opisany do 3g, da radę do max 5g i malutkie gumeczki 2”. Pieruńsko dobra konstrukcja ale dla ludzi którzy wiedzą, że o tak wysokomodulowe, cienkościenne blanki trzeba po prostu dbać i uważać co się z nimi robi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Marca 2023 przez scOOtt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Koza Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Jakie koszta, jeśli to nie tajemnica, albo łamanie regulaminu... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Jakie koszta, jeśli to nie tajemnica, albo łamanie regulaminu... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaMusisz pisać do twórcy, cenę kształtują komponenty które dobierzesz. Prawda jest taka ze żeby cokolwiek zrobić teraz to trzeba około 2k przyszykować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Marca 2023 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi