Karpiu95 Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Macałem tego Matagi a targach, bardzo przyjemny, lekki i szybki kijek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Macałem tego Matagi a targach, bardzo przyjemny, lekki i szybki kijek!Dokładnie nie jest to kij dla każdego to już takie bardziej specjalistyczne narzędzie do konkretnego sposobu wędkowania. Będzie tworzył pare z noctissem snt645-2n jako podstawowa oręż na pasiaki w tym roku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Koza Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Musisz pisać do twórcy, cenę kształtują komponenty które dobierzesz. Prawda jest taka ze żeby cokolwiek zrobić teraz to trzeba około 2k przyszykować Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSpoko, myślałem że dużo grubiej Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Cześć, zawsze się zastanawiam, czy to, że wędka może 2 razy więcej rzucić niż jest opisana to dobrze czy to źle? A przy tych UL to niby tylko 3 gramy różnicy. To jest o co kopie kruszyć czy nie? Praktycznie nie ma wędki gdzie by nie padło pytanie A ile realnie ona może. Co już mnie wkurza. No ale taka jest rzeczywistość co wkurza mnie jeszcze bardziej. Tomek Edytowane 16 Marca 2023 przez kostom63 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Ważniejsze od tego ile wędka 'rzuca' jest jakie przynęty komfortowo realnie poprowadzi,podbije itd. samo rzucanie jest mało istotne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Ważniejsze od tego ile wędka 'rzuca' jest jakie przynęty komfortowo realnie poprowadzi,podbije itd. samo rzucanie jest mało istotne Rzucanie jest bardzo istotne zwłaszcza jeśli chodzi o casta choć i w spinie otrzaskanie się z tym "rzucaniem" też pomaga Edytowane 16 Marca 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 No dobre z tym rzucanie jest mało istotne przecież dla niektórych to clue wedkarstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 (edytowane) Może wyraziłem się nieprecyzyjnie, chodzi o to że ważniejsze dla mnie bynajmniej jest wiedzieć jakie przynęty wędka komfortowo obsługuje w sensie ich prowadzenia i animacji. Takie przynęty na pewno wpisują się jednocześnie w optymalny zakres rzutowy wędki więc w tym sensie jest on sam w sobie mało istotny. Wg mnie posługiwanie się utartym już 'ciężarem wyrzutowym' jest kiepskim pomysłem gdyż nawet jeśli wędka rzuca ileś tam gramów to niekoniecznie jest w stanie potem taka przynętę komfortowo i skutecznie poprowadzić bądź komfortowo przekazywać do dłoni co się z nią dzieje. Edytowane 17 Marca 2023 przez saitt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Taki prezent leci do mnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) Cześć Panowie,Taki zestaw wpadł w moje ręce Szczególnie zadowolony jestem z Kija na blanku MHX MB 843-2 wykonany przez Pana Piotra Lipca. Choć zapewne nigdy tego nie przeczyta: Jeszcze raz Wielkie podziękowania dla Kolegi z poza forum, który zdecydował się mi przekazać ten arsenał Edytowane 23 Marca 2023 przez zitan13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Shimano 2003. Wszak w języku angielskim, ale i tak silnie mnie cieszy zdobycie tego katalogu...Wkońcu prezentowane są w nim konstrukcje przeze mnie od lat ubóstwiane i użytkowane ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Stella doczekała się swojej drugiej połówki. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Stella doczekała się swojej drugiej połówki. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu TapatalkaPiękny zestaw. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Piękny zestaw ja jakiś inny chyba jestem bo nie czuję magii Boronu a robiłem podejście również z Restaffine Waterland Edytowane 25 Marca 2023 przez adriano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Piękny zestaw ja jakiś inny chyba jestem bo nie czuję magii Boronu a robiłem podejście również z Restaffine WaterlandMagia jest taka ,że po prostu chcesz go mieć A jak już masz to po jakimś czasie zachwyt przechodzi,a najzajebistrzy boron staje się zwykłą wedką ozdabiajacą szafę Edytowane 25 Marca 2023 przez Rampampam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Akurat mój egzemplarz spełnia wszystkie kryteria, które sobie założyłem. Nie wiem czy to po prostu tak trafiony model czy specyfika boronu w blanku aczkolwiek na pewno za szafą nie wyląduje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Swoją drogą to te Restaffine mają coś w sobie czego nie mają vegtery od Pana Zielińskiego Żadna wedka jaką miałem nie była tak czuła jak te Restaffine i może to jest ich fenomen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Potestować trzeba i porównać z innymi moimi wędkami. Na sucho wydaje się to być to czego szukałem: nie super szybki i sztywny kij tylko coś raczej Medium fast. Miałem Thorusa jednak to nie moja bajka. Był po prostu za szybki, podobnie jak Evergreen Light Cavalry. Ja wolę ciutkę wolniejsze konstrukcje. Mam jedną wędkę, która jest moim ideałem: Zenaq Snipe S78XX. Mam nadzieję, że ten Rastek będzie się zachowywać podobnie. Edytowane 25 Marca 2023 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Akurat mój egzemplarz spełnia wszystkie kryteria, które sobie założyłem. Nie wiem czy to po prostu tak trafiony model czy specyfika boronu w blanku aczkolwiek na pewno za szafą nie wyląduje. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA nie leci na pysk????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A nie leci na pysk?[emoji2960][emoji1787]Kto co lubi, dla mnie jest ok. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A nie leci na pysk?[emoji2960][emoji1787]Czemu ma lecieć ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Kto co lubi, dla mnie jest ok. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu TapatalkaPrzy tej długości kija jest lux Przy dłuższych już tak fajnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Przy obecnych konstrukcjach kołowrotków,ważących znacznie poniżej 300g o wyważaniu długich wędek ( po za nielicznymi wyjątkami)należy zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A nie leci na pysk?????????Przy dlugości 6'6", to byłby wyczyn???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Spontaniczny , niczym nieuzasadniony zakup sprzed kilku tygodni . Moja pierwsza gwiazdka . Wielkanocna . ... Bartku, mówisz, że Twoja pierwsza... pogadamy za rok, dwa No i wykrakał . Kolejna zmiana warty w kołowrotkach . Tym razem , dzięki uprzejmości Daniela ( znowu ) , młynek do średniego opadingu sandaczowego . Pierwsze wrażenia z kręcenia fotelowego bardzo bardzo . Wizualnie też pięknie . Sparowany będzie z 12 lb TX-em i już nawiniętą linką PE #1,2 . Świetny kompromis gabarytu . Czuć potencjalną moc . Dziękuję wszystkim , którzy zabrali głos w sprawie tego wyboru zarówno za , jak i przeciw . Czerwca doczekać się trudno . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi