Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego, iż nowy Vanquish nie przypadł mi do gustu przyjechał dziś młodszy brat modelu 3000

Daiwa Luvias Airity Finesse Custom LT 2000s-P

Ależ to jest malutkie, na zdjęciu porównanie z Vanquishem 2500s i Luviasem Airity 3000.

Praca maślana, cicha, płynna. Jednak nie ma takiego startu lekkiego jak Vanquish. Mi to jednak nie przeszkadza. 3a3e280c76fcf09cd3cc47c67ff211b2.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 10

Dawno temu też mówiłem, że nigdy nie wydam tyle na sprzęt. Byłbym wtedy w stanie sobie za to rękę uciąć. I wiesz co ? I bym dzisiaj kurde nie miał ręki [emoji1787]

Jak wówczas mógłbym realizować swoją pasje ?

A tak na poważnie i nawiazując do tej sytuacji, ostatnio nad wodą spotkałem wędkarza - spinningistę. Nie miał ręki od łokcia w dół. Byłem pełen podziwu jak sobie radził. Wędka pod pachą, złowił przy mnie solidną rybę. Był ze swoimi kolegami, którzy oczywiście pomogli mu przy podebraniu. Nie ma rzeczy niemożliwych. Jest tylko wyobrażenie, które nas ogranicza.

Edytowane przez scOOtt
  • Like 7

Dzięki tejże pasji mamy siłę do życia, działania tak jak to opisał kolega @scOOtt...????

Co do ceny naszej ,,sprzętowej przyjemności"...

Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia????

I u mnie kolekcja powiększyła się o kolejny egzemplarz.

Tym razem to Scorpion 1501XT.

Na ,,wejściu" otrzymał pełen serwis i drugą korbkę.

Citica ma już od kogo pożyczać szpulkę ????

post-50961-0-93746900-1682742241_thumb.jpgpost-50961-0-35512500-1682742617_thumb.jpg

• Like 7

Sorry ale, ale nigdy nie pojmę jak można dać koło 2500 PLN za kręcioła[emoji848]

Trzeba mieć strasznego kręcioła [emoji3]

Przy okazji pasji i „kręcioła” można na to spojrzeć z perspektywy lokowania kapitału. Przy aktualnej inflacji kupujesz kołowrotek za 2500, kręcisz nim 2/3 lata i sprzedajesz za zbliżoną kwotę.

Przy okazji pasji i „kręcioła” można na to spojrzeć z perspektywy lokowania kapitału. Przy aktualnej inflacji kupujesz kołowrotek za 2500, kręcisz nim 2/3 lata i sprzedajesz za zbliżoną kwotę.

Ale gdy ty będziesz chciał kupić kolejny nowy, to nie będzie już za 2500 tylko za 3500 ;)  ;)  :( . Każdy kij ma dwa końce ;)

• Like 1