Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz jakie model Curado wziąłeś. Ja dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi nabyłem model BFS. Wykonanie i własnosci na plus, ale BFS w naszym, Polskim rozumieniu, to nie jest na pewno.

Opisany jest: Shimano Curado Casting Fast 2,18m 7'2'' 14-28g 2pc

Mam c2500s I teraz dokupilem c2000sspg... Praca bardzo fajna tylko jest jeden mankament. Nie zrozumiem dlaczego ale Shimano do nowych Soare XR i Complexa XR wsadziło karbonową podkładkę do hamulca.... hamulec pracuje FATALNIE! po wymianie podkładki na filc wszystko gra :)

Bardzo ciekawi mnie kto wpadł na pomysł karbonowych podkładek w complexie i soare XR, pomysł godny nagrody. To jedna z tych rzeczy która odstrasza mnie od zakupu wyżej wymienionych, no i może fakt, że są 40% droższym Vanfordem w przebraniu, który żeby było śmiesznie podkładki ma już filcowe :D

Edytowane przez GroPerch

Dokładnie… dramat jednak mialem vanforda i obie soarki pracują lepiej(poza hamulcem z karbonem). Zwłaszcza ciekawy jest model c2500s który ma body od 2500, szpulke od c2000s. Niestety w nowych shimano(stella, vanquish) c2500s ma body od 1000… nie widze w tym sensu za bardzo. Chyba wymyślił to ten sam gosciu który dał karbonowe podkładki do kolowrotka w rozmiarze c2000s

Edytowane przez Karpiu95
  • Like 1

Serio ,czy te chińczyki nie potrafią zrobić coś swojego porządnego tylko klony.Zapewne będzie stukał pod obciążeniem jak inny tego typu szajs.

Brawo za spostrzegawczość :) Kołowrotek kupiony z ciekawości dla syna. Za tą cenę nie spodziewałem się niczego specjalnego i uważam że można kupić w tej kasie coś godnego uwagi ;) 

Przecież jest bardzo dużo autorskich kołowrotków chińskich, zerknij na piscifun czy Tsurinoya

One takie autorskie jak nasz jaxon robinson i inne tego typu. Napisz do producenta chińskiego który produkuje ten szmelc z prośbą o katalog… przy zamówieniu paru tysięcy sztuk możesz dać swój brand ,przykładowo GroPerch. Taka tajemnica autorskich kołowrotków.

• Like 3