Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji dzisiejszego testu Dexterity 1-5g, sprawdziłem odebrany niedawno od @mekamil, kijek zamówiony pod przyszłoroczne pstrągi a może rzeczne okonie w szwedzkiej Laponii. Blank nn, 282cm opisał bym na 5-18g. Pod większym obciążeniem wchodzi w głęboką parabolę z mocnym dolnikiem, ale przy rzucie jest dość szybki.

Z podpiętym Skorpionem BFS fajnie latała już jedynka Mepps Long, dwójka już podginała mocniej szczytówkę przy prowadzeniu. Salmiaki Minnow F  i Rapalki S 6-7cm były fajnie obsługiwane. Gumy 10g to już latało w .... daleko. Dodam, że niemiło wiało, a więc lżejsze nieloty sprawiały trochę problemów.

Fajny zestaw :)

post-52107-0-73920700-1698597608_thumb.jpg

post-52107-0-87380600-1698597653_thumb.jpg

• Like 5

• 3 tygodnie później...

Cześć!

Jak z reguły nie chwalę się zanadto - tak, tym razem aż mnie rozpiera ;)

Shimano Twin Power XT2000 z 95 roku. 

Stan taki se... otarcia, przytarcia, rączka sklejona na sztywno. A do tego - w transporcie złamało się ramię kabłąka, a oporówka przepuszczała.

ALE - chwalę się, bo mechanicznie jest perełka - chodzi toto jak zegarek :) Zero telepania, zero ząbkowania, luzy na przekładni praktycznie żadne. Kręci się niemal sam - pod ciężarem korbki :)

I najlepsze - udało mi się go utrafić za.... 64 pln! :)  

Oporówkę naprawiłem, kabłąk też - doraźnie, a jak trafię taką część to podmienię. I teraz chodzę od wczoraj ciągle uśmiechnięty :)

Uwielbiam takie kołowrotki vintage!  Niemal mam już swój "zestaw marzeń" sprzed 20 lat, gdy to jako młodzieniaszek na garnuszku rodziców, przeglądałem gazety wędkarskie i zazdrościłem tym co ich było stać (i obiecywałem sobie, że kiedyś...) : Tica libra, Daiwa Emblem, Twin Power. Teraz poluję jeszcze na turka i będzie królik złapany :)

Pozdrawiam, Andrzej

post-49197-0-88760000-1700144026_thumb.jpg

post-49197-0-49050800-1700144040_thumb.jpg

post-49197-0-54886600-1700144045_thumb.jpg

post-49197-0-85926700-1700144058_thumb.jpg

Edytowane przez milczacy
  • Like 18

Ta cena za parę prętów z nierdzewki jest, delikatnie mówiąc, pojebana

Też miałem lekkie opory ale stwierdziłem że to sprzęt na lata i musi być solidny a dodatkowo estetycznie wyglądać.

Takiego uchwytu nie zmienia się często.

Mamy wędki / kołowrotki po 1500-2000 pln które ulegają uszkodzeniu więc tu postanowiłem kupić coś porządnego na ładne kilka lat.

Na zdjęciach tego nie widać ale jest to naprawdę zrobione z głową i z porządnych materiałów więc posłuży długo.

Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli w swoim wpisie

Waldek pyta do czego toto służy, a co do ceny to każdy towar jest wart tyle ile klient za niego zapłaci. Osobiście nie zapłaciłbym tyle bo wiem ile kosztuje materiał.

Edytowane przez S.N.
  • Like 4