Valo Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Ostatnio stojąc na brzegu Wisły w zwykłych gumowych woderach na mokrym piachu tak mi nogi zmarzły że myślałem że odpadną, jeszcze do tego łażąc kilometry zajebiscie mnie bolały w tych gumiakach stopy od spodu. Zacząłem szukać i znalazłem - 4,5mm neoprene dzisiaj do 17:00 byłem nad woda i spokojnie mogłem po kostki stać w wodzie i nic. Do tego są bardzo wygodne bo wyściełane są też od spodu stopy, fajnie przylegają do łydki i generalnie super wygodne. Miały być ciemne, granatowe ale nie mieli i wziąłem te - teraz w promce 199PLNGdzie kupiłeś? Szukam numery 43 niebieskie lub te szaro ciemne, obojętne w sumie, ktoś widział gdzieś dostępny rozmiar 43? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Ja kupiłem na Allegro ale w Plecionie też widziałem że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Jak rozumiem są szczelne do wysokości gumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Gdzie kupiłeś? Szukam numery 43 niebieskie lub te szaro ciemne, obojętne w sumie, ktoś widział gdzieś dostępny rozmiar 43?Wejdź na stronę Graffa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Graff ma na swojej stronie te gumiaki też po 199zł, ale......... i wklejam info z ich strony. Może dla niektórych mało ważne, ale jednak. Ze względu na widoczne ślady klejenia, produkt sprzedawany jako II gatunek.Wada nie wpływa na właściwości użytkowe obuwia oraz nie podlega reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Wejdź na stronę Graffa.Byłem, nie mają już 43 dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Nowa dzida...oczywiście z pazurem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Jak rozumiem są szczelne do wysokości gumy ?Bartek, niestety nie. Do tej wstawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 I to jest ból dla mnie . Gdyby nie to już bym kupował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Graff ma na swojej stronie te gumiaki też po 199zł, ale......... i wklejam info z ich strony. Może dla niektórych mało ważne, ale jednak. Ze względu na widoczne ślady klejenia, produkt sprzedawany jako II gatunek.Wada nie wpływa na właściwości użytkowe obuwia oraz nie podlega reklamacji.W warunkach sprzedaży gdzie kupiłem jest pełna gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 (edytowane) Bartek, niestety nie. Do tej wstawki.Do której wstawki? Bo chodziłem po wodzie i stopy suche. No może w niej nie stałem bo nie miałem potrzeby ale jak je myłem zanim się zwinąłem do domu to wszedłem prawie maksymalnie i nic nie przeciekało. Jutro zobaczę nad wodą. Edytowane 16 Listopada 2024 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Do której wstawki? Bo chodziłem po wodzie i stopy suche. No może w niej nie stałem bo nie miałem potrzeby ale jak je myłem zanim się zwinąłem do domu to wszedłem prawie maksymalnie i nic nie przeciekało. Jutro zobaczę nad wodą. Dlatego suche, bo chodzisz po wodzie. A gdybys wszedł do wody ? Może by w ten sposób przetestować ? ???????? Wybacz musiałem ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) IMG_0720.jpeg „Game-changer” Graff. Jak to pięknie brzmi i wygląda.Spróbuję o ile uda się kupić. Edytowane 17 Listopada 2024 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) 1. Piankowce są superciepłe (te tańsze pełne ze skarpetą też) i tu nie mowię o rybach, które z natury odbywają się raczej w temperaturach kiedy nie ma jeszcze lodu, tylko o np wycince drzew w śniegu przy -10. Moje zwyklaki (chyba lemigo) przetrwały pare lat, tylko ich największa wada, że się łatwo dziurawią o kolce i zaczynają ssać potem wilgoć.2. Żeby było ciepło w nogi, a w te racze nIe marznę, to ja mam dwa sposoby:- poza ciągłym błotem i śniegiem, porządne skórzane, wysokie buty. No na łódce zmarznąć w skórzanych? Nie wyobrażam sobie. Ostatnio 10-11.11 naprawdę zmarzłem bo było 0, wilgoć i wiaterek. W prawie wszystko, ale nie w stopy w skórzanych butach.- dbac o hartowanie się i krążenie w nogach. Nad morzem wiosna, zima, jesień, zawsze spacer w wodzie po kilka kilometrów, tylko chwile wygina kostki potem jest ok. Chodzenie w ogóle na boso jak najwiecej (również zimą po śniegu choć trochę). Codzienny cieplutki prysznic zaczynam i kończę samą zimną po rękach i nogach (na resztę nie polecam bo za przykre, a jak raz polałem głowę to się obudziłem na podłodze )To przegrzewanie się na codzień powoduje ze potem marzniemy i chorujemy … Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Takie „morsowanie pod prysznicem” !Nie jestem zmarzlakiem, wręcz przeciwnie - w tym roku jeszcze nie byłem w kurtce na rybach - termoaktywna + polar albo taki grubszy z ochroną wiatru i jak się ruszam to jest ok. Ostatnio zaczęły mi wodery przeszkadzać pod względem komfortu - jak robię 5-7km od auta w jedną stronę i później wracam no i od zimna. Te Graffy na to co je potrzebuje sprawdzają się znakomicie ale nie brodzę w butach no bo to Wisła… czasem piach tak potrafi zaskoczyć i „wciągnąć” że strach dać krok do przodu. I oczywiście nie są do wszystkiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Nic nie jest do wszystkiego.Musze sobie takie kupić. Do odśnieżania czy wycinki drzew.Tylko sie właśnie waham miedzy lemigo i tym co kupiłeś. Bo jakby miało twardszą podeszwę niż lemigo to by było super. Juz miałem takie zamawiać:https://allegro.pl/oferta/kalosze-ocieplane-lekkie-piankowe-meskie-eva-buty-zimowe-polskie-wysokie-16842682028?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ZTM2ZGM1NWUtOGVlMS00N2M5LTgyOTctNmE2ZWIzMDM2OWRkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=8d5b6a53-e60f-4758-b7ac-a147effcdfb4 10km w woderach? To twardziel jesteś i nie dziwota, ze Ci nie zimno . Na łódce sie bardziej marznie bo sie człek nie rusza i woda wokoło i wiatr. Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Do głębszego brodzenia, tak po kolana, używam woderów z butem gumowym i nogawką neoprenową. Niestety moje Cormorany nie mają ocieplenia buta i bez skarpety neoprenowej nietrudno zmarznąć w stopy.Dłużej marsze też trudne, gdy nogawki nasiąkną.Podobne do tych: https://allegro.pl/oferta/wodery-neoprenowe-dam-dryzone-rozm-40-41-13728184445Jak pisałeś, pogodzić wszystko niełatwo jest. Edytowane 17 Listopada 2024 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Bartek, niestety nie. Do tej wstawki.Faktycznie przesiąkają, czyli do przejścia przez wodę kilka metrów i wyjście ma brzeg spoko ale jak dzisiaj pochodziłem i stałem w wodzie to jak mówią Anglicy - powolnie acz konsekwentnie przesiąkają. Nic nie jest do wszystkiego.Musze sobie takie kupić. Do odśnieżania czy wycinki drzew.Tylko sie właśnie waham miedzy lemigo i tym co kupiłeś. Bo jakby miało twardszą podeszwę niż lemigo to by było super. Juz miałem takie zamawiać:https://allegro.pl/oferta/kalosze-ocieplane-lekkie-piankowe-meskie-eva-buty-zimowe-polskie-wysokie-16842682028?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ZTM2ZGM1NWUtOGVlMS00N2M5LTgyOTctNmE2ZWIzMDM2OWRkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=8d5b6a53-e60f-4758-b7ac-a147effcdfb4 10km w woderach? To twardziel jesteś i nie dziwota, ze Ci nie zimno . Na łódce sie bardziej marznie bo sie człek nie rusza i woda wokoło i wiatr. Podeszwa jest miękka. Edytowane 17 Listopada 2024 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 To jednak wybieram https://allegro.pl/oferta/buty-kalosze-ocieplane-eva-demar-new-universal-r-45-15123909634 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Darku, ten Graff to ma skarpetę przyklejoną do buta? jakiś neopren?Bo w tych standardowych to mnie zawsze wkurzało, ze przy ściąganiu zawsze ze skarpetą noga i potem wkładaj z powrotem ... Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Darku, ten Graff to ma skarpetę przyklejoną do buta? jakiś neopren?Bo w tych standardowych to mnie zawsze wkurzało, ze przy ściąganiu zawsze ze skarpetą noga i potem wkładaj z powrotem ...Neoprene jest sprasowany z częścią gumową, nic nie wyciągasz oprócz nogi nawet jest taka wypustka z tyłu żebyś sobie mógł przytrzymać drugą stopą podczas zdejmowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Moje Lemigo z pianki EVA z wkładanym ocieplaczem nosiłem jedenaście lat i dwa tygodnie temu załatwiłem je na wystającym gwoździu na kładce. No nic trzeba kupić nowe i wiem ,że tylko Lemigo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Moje Lemigo z pianki EVA z wkładanym ocieplaczem nosiłem jedenaście lat i dwa tygodnie temu załatwiłem je na wystającym gwoździu na kładce. No nic trzeba kupić nowe i wiem ,że tylko Lemigo Moje w tym roku kończą dokładnie tyle samo. Mają kilka ran postrzałowych które zakleiłem jakimś klejem do pianek nurkowych i igła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) BAKAWA 5-30g, 4-20LB, 210/62cm, 162g, włókno szklane jest już w domu. Sparowałem ją z Tatulą 100 z plecionką Kastking 0,14mm/15Lb. Nie wiem czy uda mi się w tym roku go wypróbować, bo zimno, a moje stare kości nie chcą się odmłodzić, ale maj już jest pewny.Do tego wzbogaciłem też amunicję 15g. Edytowane 18 Listopada 2024 przez Alexspin 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi