Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Miała być Calcutta conquest bfs :whistling:  , lecz z "winy" ;)​  Kolegi Huberta HD :good:  i bezinteresownej pomocy innego kolegi z JB :good:  (zakup w JP),

Z tej przyczyny, mam nadzieję nazwać ten rok, Rokiem Klenia :ph34r:  :blink: i nie tylko. :wub:

post-63755-0-95493100-1744390323_thumb.jpg

• Like 8

Wędkę ukręcił:

BB Custom Rods

Phenix SP742XUL. Przelotki Fuji Torzite

uchwyt Fuji SKSS matte black. Phenix

SP742XUL. Fuji Torzite guides, Fuji SKSS

matte black reel seat.

Kołowrotek:

Daiwa 20 steez air tw 500xxhl

• Like 6

• 2 tygodnie później...

Nie rdzewieję Wam kotwiczki i kółka w takich piankach? Kupiłem kilka pudełeczek z pianą i szybko się z nich wyleczyłem z tego powodu.

Nie wiem, czy Cie Piotrek po wisze, ale u mnie rada pojawia sie, gdy po brodzeniu nie wysuszę zwykłych pudełek z przynętami. Szczególnie dobrze rdzewieją Ownery (kupione w PL) oraz stare kółka łącznikowe ????

• Like 3

Pudełka z dziurkami mają wadę, wystają z nich kotwice i zaczepiają się o wszystko. Wystarczy po łowieniu, zostawić otwarte pudełko na podłodze w aucie i rano wszystko jest suche, bez rdzy.

To prawda, ostatnio nawet bawiąc się z synem przynętami doświadczyłem “uroków” takiej kotwicy :-) Ale jest to kwestia wielkości dziurek. Jesli tylko pamiętam, rozkładam mokre pudełka w domu, na tarasie, susząc je razem ze spodniobutami, ale niestety pamięć zawodna bywa :-)

Dlatego, od razu po wejściu do auta, otwieram pudełka i kładę na podłodze. Robiłem próby z dziurkami, które wykonywałem wiertłem 1mm i niestety groty, jakimś cudem, potrafiły wystawać z pudełka, bez względu gdzie wierciłem w każdej pozycji, ostre haki zawsze znajdowały otwory. Ostatecznie poddałem się i uruchomiłem procedurę otwierania pudełek jako pierwszy krok po otworzeniu drzwi auta.

• Like 2

Jeśli chodzi o dziurkowane pudła, to dokładnie jak u Was. Wystają groty i czepiają się czego mogą. Pudła zostawiam otwarte w szafie pracownianej, bo koty czychają na wizytę u chirurga. Ogólnie jeśli u mnie w pracowni leci kotwiczka na podłogę to koty out i szukanie aż znajdę, bo one znajdą na pewno, a mam tego kilka tysięcy sztuk.

• Like 1