Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ten SKSS bez foregripu układa się w zamkniętej dłoni, w "roboczym" chwycie, tzn. w czasie łowienia ?

Wydaje mi się, że to kwestia osobistych preferencji. Jeśli ktoś całe życie łowił wędkami z fore to będzie mu się łowiło dziwnie, przynajmniej przez kilka  pierwszych wypadów. Ja jestem przyzwyczajony do takiego rozwiązania i łowi mi się wygodnie :) 

Ja np. nie lubię kijów do XUL, które mają bardzo krótki dolnik bo jakoś dziwnie mi się nimi operuje, lubię oprzeć kij przed łokciem, głównie dlatego wziąłem tego Dragona i nie żałuję. 

• Like 2

Taki temacik ostatnio wjechał.

Noctiss Nano 5LB do 5g D+D, super fajna, mega celna i czuła szpada okoniowa, Klenie 30cm wyjeżdżały na trawę bez podbieraka, większych niestety nie było. Gumowego robala wrzuca w punkt  pomiędzy korzenie drzewa. Do kompletu idealnie podpasował Luvias Airity FC LT 2000H

Czegoś takiego jeszcze w moich łapach nie było.

Jestem pod wrażeniem :wub:

post-65275-0-14919100-1746385012_thumb.jpg

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 7

Jakieś 15-16 lat temu??? Jak tylko w fishingArt,można było kupić CTSy,zamówiłem kija na tym blanku,to była stara"dobra" szkoła, mięsa w blanku,jak by mata weglowa darmo była....Nie to co teraz, slimy,nano czy inne delikatne,pozniej sprzedałem, i teraz po kilku latach udalo się kupić ponownie,gotowy kij,ale @Patryk 1125-przezbroił(mega mu to wyszło)-normalnie armata/katapulta do przynęt-z borona 20lb tak nie leci jak z tego, tylko po tych latach przerwy,po wielu innych kijach,opis tych blanków mija się z prawdą-opisany 15lb-jest dobre 20,wyrzut 10-35gr-40gr śmiga aż miło,zza głowy z dwóch rąk.

Do niego podpięta stelka,kupiona jako niekompletna tu na forum,zakupiłem przekładnie HG,korbę,I taki zestaw się złożył.

post-48374-0-74225300-1746893307_thumb.jpg

• Like 10

Tak z ciekawości.

Po co się robi takie rzeczy?

Jak się chce mieć kundelka, to jedynym sposobem jest krzyżowanie rasowych egzemplarzy. Nie jest tajemnicą, że kundelki są inteligentniejsze, bez wad genetycznych, bardziej "dopasowane" do właściciela itd. Super, że jeszcze komuś (np. Michałowi) się chce. 

Edytowane przez Lepton
  • Like 1