meps Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Nowa Tatula 25 dołączyła 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Co prawda sprzęt nie nowy, bo zakupiony na jerkbaitowej giełdzie, ale cieszy. Major Craft Crostage 7-23 + Shimano Nasci. Test bojowy przeszedł pozytywnie i w skutek zimowego desantu nabyłem fajny zestaw powiedzmy "uniwersalny" (: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Przyznam że sporo smaru w niej jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja (edytowane) Zamówiłem przerobienie AIS80MLF. Dla mnie za długi dolnik. Avid przed operacją z Certate 3000 leciał na pysk. 2,44cm czy jakoś tak. Z TP4000 też jakoś mi nie leżał.Odciąłem ok 5-6cm. Zważyłem odpad - 5g. Ponieważ ołów miałem w postaci 12g czeburaszki wyklepałem ją na wałek. Założyłem kołowrotek i sobie wyważyłem tak jak mi pasuje. Odciąłem nadmiar ołowiu. Zostało go ok 9g. Wkleiłem stożek w końcówkę blanku. Posklejałem wszystko i jest gitarra. Kawał wędki z 3 palcami przed kołowrotkiem w pełnej równowadze. Pomimo odcięcia, wcześniej punkt równowagi był przed korkiem, teraz jest na środku korka przed kołowrotkiem czyli z 2cm przed kołowrotkiem. A że jestem jednostką aspołeczną zrobiłem to sam. Pięknie teraz leży w ręce, nie zahacza o ubranie i takie tam. Przy okazji sprawdziłem STC pod względem wykonania i powiem, całkiem, całkiem. Bez luzów, taśm i takich tam. Uciętehttps://zapodaj.net/plik-DH5RF7mba2W trakciehttps://zapodaj.net/plik-mgQMxJC39pI po fakcie:https://zapodaj.net/plik-gLv60vsATP Przy okazji odkryłem fajną metodę na wyczyszczenie korka. Okleić czarną taśmą zostawić na godzinkę i odwinąć. Na ostatnim zdjęciu widać czysty ślad po taśmie. Edytowane 18 Maja przez Qh_ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja (edytowane) Kilka drobiazgów a oko cieszy. Edytowane 24 Maja przez Biesan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja U mnie wczoraj taka paczuszka na mnie czekała ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Robert, jeżeli to nie tajemnica, skąd go sciągnąłeś? St.C Legend Turnament Inshore ITLC 70MLM IMG20250429121156a.jpg IMG20250429120954a.jpg IMG20250429121039a.jpg IMG20250429121050a.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Z samej chameryki z pośrednictwem Corona Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja (edytowane) Ja dziś przetestowałem skróconego STC. No malina. Dalej nie lubię pełnego korka, ale to już mniej ważne, bo lepiej wyważony kijek stal się nagle jednoręczny. Wreszcie nie przeszkadza też za długi dolnik.Chyba jeszcze ze mną pobędzie … a już zaglądałem za evergreenem do 25g … Edytowane 25 Maja przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Nowy model Evergreen Orion Quicksenses (na rynku w Japonii od zeszłej środy) już u mnie.cw 0.1-4g, 1.82m, 62g. Będzie pewnie zabawa z paproszkami w Niedzielę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) IMG_0796.jpegNowy model Evergreen Orion Quicksenses (na rynku w Japonii od zeszłej środy) już u mnie.cw 0.1-4g, 1.82m, 62g. Będzie pewnie zabawa z paproszkami w Niedzielę.A pójdzie pod takie wynalazki jak to i mniejsze: Edytowane 27 Maja przez JDM fan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Noctiss nano SNT61013-1N od Wojtka Grocholi dzisiaj miał swoją inaugurację. To dokładnie to, czego potrzebuję w zakresie sandacz na lekko z płytkiej wody. Miałem wrażenie, jakbym posługiwał się okoniówką. Czułość, właściwości rzutowe, balans to krok dalej od tego, czym posługiwałem się dotychczas. Fajnie, kiedy idziemy w nowe i lepsze narzędzia. A wykonanie... Po porannej sesji 2:0 dla mętnookich. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Nie miałem w ręku noctisa, ale zdecydowanie doceniam i popieram. Dobry wybór ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Noctiss nano SNT61013-1N od Wojtka Grocholi dzisiaj miał swoją inaugurację. To dokładnie to, czego potrzebuję w zakresie sandacz na lekko z płytkiej wody.A miał być w korku, klasycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) Nie, to absolutnie mój klimat, czyli karbony, pianki i takie tam nowoczesności A po sesji popołudniowej stan zmagań wyprowadzony na 2:2. Kijek szybki i precyzyjny, choć jak dla mnie ciut nerwowy w holu Edytowane 1 Czerwca przez malinabar 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Gratulacje! Coś za coś. Szybkie elektryki są nerwowe. Ale lepiej żeby spadł, niż nie zaciąć w ogóle Moim rozwiązaniem na to są lżejsze kije. Które swoją nerwowość nadrabiają głębokim ugięciem pod większą rybą. Wtedy jest ideollo. I tez nie lubię pełnego korka. Szkoda wagi i jakoś mi się kojarzy z … Germiną 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Powrót do Sword Shobu Nagai ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) Gratulacje! Coś za coś. Szybkie elektryki są nerwowe. Ale lepiej żeby spadł, niż nie zaciąć w ogóle Moim rozwiązaniem na to są lżejsze kije. Które swoją nerwowość nadrabiają głębokim ugięciem pod większą rybą. Wtedy jest ideollo. I tez nie lubię pełnego korka. Szkoda wagi i jakoś mi się kojarzy z … Germiną Dziwne skojarzenie. Mnie pełny korek kojarzy się z House of Hardy, a pianka i to dzielona, z chińską tandetą Edytowane 2 Czerwca przez mohave 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Tandeta nie zawsze jest chińska tak jak korek nie jest wyznacznikiem luksusu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Tandeta nie zawsze jest chińska tak jak korek nie jest wyznacznikiem luksusu Dyskutujemy o skojarzeniach. Nieprawdaż? Natomiast gdybyśmy rozpatrzyli to szczegółowo, to racja jest po mojej stronie, a wyjątki tylko potwierdzają regułę. Pianka i plastik, były nie tak dawno zamieszczane tylko w kiepskich i tanich wędkach. Jeśli dzisiaj, gdy korek jest drogi, stały się dla niektórych symbolem luksusu, to już rzecz gustu i nie zamierzam tego komentować. Mnie np. od nadmiaru plastiku boli głowa.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Dyskutujemy o skojarzeniach. Nieprawdaż? Natomiast gdybyśmy rozpatrzyli to szczegółowo, to racja jest po mojej stronie, a wyjątki tylko potwierdzają regułę. Pianka i plastik, były nie tak dawno zamieszczane tylko w kiepskich i tanich wędkach. Jeśli dzisiaj, gdy korek jest drogi, stały się dla niektórych symbolem luksusu, to już rzecz gustu i nie zamierzam tego komentować. Mnie np. od nadmiaru plastiku boli głowa....Japonskie kije w piance sa na rynku od lat i byly dalej luksusowe wiec nie do konca to prawda. Trzeba isc z duchem czasu i jesli rozwoj technologi w tym pomaga to czemu nie skorzystac? U mnie tez troche nowego sprzetu, nie czysto wedkarskiego ale dla rozwoju mojego wedkarskiego kanalu na YT. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) Powrót do Sword Shobu Nagai IMG_20250602_111248.jpg IMG_20250602_111407.jpg IMG_20250602_111420.jpgMateusz, zdradź coś więcej, kijek zapewne spod ręki Bartka, ale w co ubrany itp, szczegolnie uchwyt mnie interesuje, czy to Tsuka? Edytowane 2 Czerwca przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Kijek robił Bartek, przelotki tytany, uchwyt niemam pojecia jaki ale full carbon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Dyskutujemy o skojarzeniach. Nieprawdaż? Natomiast gdybyśmy rozpatrzyli to szczegółowo, to racja jest po mojej stronie, a wyjątki tylko potwierdzają regułę. Pianka i plastik, były nie tak dawno zamieszczane tylko w kiepskich i tanich wędkach. Jeśli dzisiaj, gdy korek jest drogi, stały się dla niektórych symbolem luksusu, to już rzecz gustu i nie zamierzam tego komentować. Mnie np. od nadmiaru plastiku boli głowa.... Pianka w tanich wędkach była tania a w drogich była droga co oznaczało, że proporcjonalnie jedna była miękka i nietrwała a druga twarda i trwała Jednym z parametrów wędki, świadczącym o luksusie jest komfort użytkowania a ten, w dużej mierze, zależy od wagi wędziska, tutaj dobra pianka nie ma konkurencji bo jej trwałość jest zdecydowanie mniej uzależniona od grubości warstwy (ścianki na blanku) niż w przypadku korka. Rozumiem skojarzenia bo przez wiele lat miałem podobne ale na szczęście mam to za sobą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Dzień Dobry W latach 80-tych zrobiłem całą rękojeść z balsyByła twarda i niezbyt wygodnaAle zlikwidowałem i zmontowałem z Prawdziwego korkaOd tego momentu tylko KorekKłaniam się Marian 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi