Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Korek, to korek, co tu dużo gadać. Oprócz unikalnych właściwości mechanicznych, które są doceniane np. przez producentów sprzęgieł. Daje wizualne wytchnienie od tej powszechnie ładowanej do sprzętu wędkarskiego  czernizny. 

Edytowane przez Pluszszcz
  • Like 3

Jacek, testowałeś już takie rozwiązanie, co ono daje w praktyce?

Jakaś lepsza ergonomia, wyważenie?

Czytałem kiedyś dobre opinie o poprzednich modelach ze Slant Bridge i poszedłem za ciosem .

Tak na sucho to wygląda mi na bardzo dobre rozwiązanie. Ręka do łokcia idzie równolegle do kija w przeciwieństwie do tradycyjnych rozwiązań, gdzie daje Ci lekki kąt. Zobaczymy z kołowrotkiem nad wodą (albo jeszcze na sucho w domu  ;) )

• Like 1

Nieskromnie się pochwalę.

post-63755-0-25453400-1749485791_thumb.jpg

Kupiłem również spodniobuty, lecz nie trafiłem z rozmiarem buta 11 i pewnie będę musiał je odsprzedać.

https://www.tidewe.com/products/deepwade-zip-waders-duck-hunting-breathable-chest-waders?variant=43919244034260

Edytowane przez SID
  • Like 6

... prezenty z Chicago, koszulka ogarnięta rzutem na taśmę przez Viktora, przed przylotem do Europy

W drugą stronę kilka przynęt Kolegów z Forum. Z mojej strony produkty z kociołka druida...

Okulary nabyte na pogodę jak dziś czyli zachmurzenie.

Świetnie filtrują niebieska długość fali czyli ,, rozjaśniają "...d8588a5be272f6c5186fe1131348dff0.jpgbc043f7690e2b931cc6d1b5a775bcea2.jpg3d4370646235402aa47e46cadadad58d.jpgbaede37f0afe86ffe83ca01ffc11d6f1.jpg34253cacc9d1dc66473a1864b3fa9500.jpgba6a7c09d18ccab8fdb0dd0dd8f16a58.jpg

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

• Like 7

Pięknie. Miałem podobny secik:

https://photos.app.goo.gl/L9GTBHYCuhXxqHFT7

Niestety. Nie zaiskrzyło jakoś.

Teraz robię kolejne podejście. Tym razem z Dialuną

Co konkretnie było powodem braku chemii?  Ja właśnie przesiadam sie z Dialuny na tego Lunamisa.  Oba kije o mocy ML z tym że Lunamis oczko dłuższy.

Witajcie po długiej przewie od forum,

Rośnie mi 13 letni maniak wędkarstwa więc postanowiłem zakupić gumiaka. Zakup okazyjnie na Kleinanzeige. Producent Juskys 380 cm długi. Teraz szukamy 4 suwa do tego bo młodzież chce trolować na Odrze.

post-57224-0-25162100-1750742957_thumb.jpg

Edytowane przez Pawgas
  • Like 1

Co konkretnie było powodem braku chemii? Ja właśnie przesiadam sie z Dialuny na tego Lunamisa. Oba kije o mocy ML z tym że Lunamis oczko dłuższy.

No cóż. Lunamis okazał się być zbyt sztywnym, do "moich" łowów.

Liczyłem na to, że Dialuna będzie bardziej "spolegliwa" i....

Nie łowiłem jeszcze w morzu ale już wiem, że ta zamiana niczego nie zmienia.

Piszę o wersji M.

Być może, jest zbyt mocna.

Edytowane przez popper

Wersja M to już konkretny kawał kija moim zdaniem.  Miałem przez chwilę ale okazała się zdecydowanie za mocna na moje potrzeby.  Lunamis pomimo tego ze jest dłuższy od Dialuny to nadal jest szybszy co mi akurat odpowiada.  Ogólnie mam wrażenie że u nas bardzo ciężko łowi się w morzu.  Przynajmniej porównując zestawy do tego co stosują choćby Dunczycy.

Przerabiałem Yamagę All Range.  Jak dla mnie "krowi ogon" ale ja lubię szybkie kije.