Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm to dziwne bo na giełdzie go nie było :D

Chyba, że pobiłeś rekord w najszybszym zakupie na giełdzie ;)

Bardzo fajny młynek. Będziesz Pan zadowolony :D

Zawsze można coś spiernolić ;)

Nie , nie było go nigdy na giełdzie :) . Tak gadając przez telefon zapytałem czy wie , czy ktoś , czy być może ..... I po kilkunastu dniach odpowiedź: Stachu , taki jeden ode mnie z pracy chce sprzedać , czy jesteś zainteresowany . Byłem: pojechałem, pomacałem , posprawdzałem i kupiłem.

Spiernolić zawsze można , w jednym kołowrotku śruba była "zapieczona" i mi się śrubokręcik "omcknął" ;) . To ze krew na podłodze to pikuś . Bardziej bolała ta szrama na obudowie :lol: . Teraz to na spokojnie: pies na dwór , kot do zamknięcia w innym pokoju a żona na czas "konserwacji" na zakupy / kartę bankomatową zostawia w domu...... :lol: /

Zmień szwagra !!! dobrze Tobie radzę albo ............................................................. poczęstuj go ''TYM''  :P  :lol:  :lol:  :lol:

Bo zapomniał o pałce do zabijania ryb :) :P Ale w sumie widły byłyby wygodniejsze :)

Edytowane przez Obcy

Jako alternatywe proponuje dolaczenie do nas: 

https://www.facebook.com/LowcyNaOscien?ref=br_tf

Bujo

Preferuję kuszę. Bełty koniecznie z tępymi grotami, by ryba dłużej umierała   :P

Jak zrobić sobie pod awatarem info, że jestem c&r?

A oto moja nowa radość. No na to to musi wziąć! (Pół szafy tego na co musiało, nim znalazło się w wodzie, a potem - niekoniecznie)

Już cudo było w brodziku ciągane na żyłce, już był przymierzany nowy ster, by ciut głębiej schodziło, już mądrzejsza połowa uśmiechała się z politowaniem.

Gardzących chęcią pochwalenia się rozumiejącym to uczucie uprasza się..... :)

post-59056-0-92965200-1422138755_thumb.jpg 

Edytowane przez Obcy

Podtrzymujac szczytna idee tego watku pragne pochwalic sie najnowszymi nabytkami w zakresie woblerow.

Otoz w ramach nieznanej mi promocji, pojawily sie na rynku polskim woblery niejakiej firmy RAPALA w cenach bardzo atrakcyjnych.

Sposrod tych atrakcji moja uwage przykuly Rapala Husky Jerk 12 Deep i Rapala Tail Dancer 11 Deep.

Pozyskalem te woblery w cenach, odpowiednio, 25 i 27.90 PLN i bardzo sie z nich ciesze.

Bo ceny takiej na "swiatowych rynkach" to nie widzialem chyba nigdy...

A to wszystko od reki, bez wysylki i wogole super bomba :)

• Like 2

Podtrzymujac szczytna idee tego watku pragne pochwalic sie najnowszymi nabytkami w zakresie woblerow.

Otoz w ramach nieznanej mi promocji, pojawily sie na rynku polskim woblery niejakiej firmy RAPALA w cenach bardzo atrakcyjnych.

Sposrod tych atrakcji moja uwage przykuly Rapala Husky Jerk 12 Deep i Rapala Tail Dancer 11 Deep.

Pozyskalem te woblery w cenach, odpowiednio, 25 i 27.90 PLN i bardzo sie z nich ciesze.

Bo ceny takiej na "swiatowych rynkach" to nie widzialem chyba nigdy...

A to wszystko od reki, bez wysylki i wogole super bomba :)

Guzu, w mieście, które masz pod awatarem w jednym ze sklepów wędkarskich trafiłem na jedne z najtańszych woblerów Rapali jakie dane mi było kiedykolwiek kupić. Były takie promocje, że zamiast koszyków powinny być taczki.

• Like 1

Guzu, w mieście, które masz pod awatarem w jednym ze sklepów wędkarskich trafiłem na jedne z najtańszych woblerów Rapali jakie dane mi było kiedykolwiek kupić. Były takie promocje, że zamiast koszyków powinny być taczki.

A ja zalozenia nie biore tych sklepow wogole pod uwage...ba, nawet ich nie znam :)

• 2 tygodnie później...

A ja kupiłem sobie za cenę trzystu godzin krwi, potu i łez, zmarnowania ilości materiału, że sprawiłbym sobie Yo Zuri, takiego łamańca, który z założenia miał pracować delikatniej niż wspomniany i wreszcie taki mi wyszedł. Ma 12 cm. Hejterom kłamliwie twierdzącym, że nie jest bardziej estetyczny niż Rapale, Salmo i inne - od tej pory - badziewie, mówimy twarde nie! :P :)

post-59056-0-24896200-1422990490_thumb.jpg

@Grunwald1980 i @Artur43 - ja fachowca rozpoznam z kilometra. A inni niech słuchają i się uczą!! :)

Drugi jest w przygotowaniach, łamany na 3 części, już był w wodzie i ma nerwową, agresywną pracę, (ten ma spokojną, płynną), podoba mi się.
To moje pierwsze swimbaity (jeśli ze sterem też jest swimbait), więc przeżywam :)

• Like 2

Wędką z taką rękojeścią już rzucałem i właśnie taką bym kazał sobie zrobić. Bardzo mi się podoba. Nie mam drogich wędek, ale nie łowię od tygodnia, parę fajnych miałem w rękach również nad wodą. Im dłużej bawię się tą wędką, tym bardziej mi się podoba.
Szkoda, że żyję w remoncie, niebardzo mam jak ją zaprezentować całą - jak tylko będę miał możliwość pokażę ugięcie w jerkbaitowej bazie ugięć.

Guzu, ja widzę, że jesteś baaaardzo niezadowolony z tego mojego zakupu :), bo fachowcy nie są szczególnie tolerancyjni wobec cudzych błędów :) Ale jak wyholuję metrówę i mi się nie zepnie, to może mi wybaczysz ten mój dramatycznie zły wybór ;)

Edytowane przez Obcy
  • Like 1

Przed chwilą odwiedził mnie kurier ...wkońcu doszła wędeczka  - MHX MB842-2 , fuji KR wyk. @Dąbek111 

Jakość wykonania to mistrzostwo świata...Jutro wstawię jakieś przyzwoite fotki.... Kupiłem ją z myślą o rzecznych sandaczach i szczupakach na gumki :)

Zobaczymy jak się spisze w sezonie :)

Pozdrawiam 

Filip 

post-55929-0-91115300-1423753462_thumb.jpg

post-55929-0-50017700-1423753468_thumb.jpg

post-55929-0-11372400-1423753474_thumb.jpg

post-55929-0-84707700-1423753478_thumb.jpg

• Like 6