Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą odwiedził mnie kurier ...wkońcu doszła wędeczka  - MHX MB842-2 , fuji KR wyk. @Dąbek111 

Jakość wykonania to mistrzostwo świata...Jutro wstawię jakieś przyzwoite fotki.... Kupiłem ją z myślą o rzecznych sandaczach i szczupakach na gumki :)

Zobaczymy jak się spisze w sezonie :)

Pozdrawiam 

Filip 

Przed chwilą odwiedził mnie kurier ...wkońcu doszła wędeczka  - MHX MB842-2 , fuji KR wyk. @Dąbek111 

Jakość wykonania to mistrzostwo świata...Jutro wstawię jakieś przyzwoite fotki.... Kupiłem ją z myślą o rzecznych sandaczach i szczupakach na gumki :)

Pozdrawiam 

Filip 

Zanabyłeś od zdaje się od Bartka? :)

Bartuś będzie teraz poławiał Eliką StC, ale ten blank MHXa jest bardzo OK, mój ojczulek ma  taki sam :)

• Like 2

Zanabyłeś od zdaje się od Bartka? :)

Bartuś będzie teraz poławiał Eliką StC, ale ten blank MHXa jest bardzo OK, mój ojczulek ma  taki sam :)

Tak , tak od Bartka :) 

Wykonanie wędziska pierwsza klasa ... Dolniczek króciutki do podbijania z nadgarstka  :wub: .. Super spasował się z moją Daiwą 3000 . Szacun .. Niedługo też będę myślał nad castem pod koguta :) Czekam na info od Barka o StC :) i dam koledze znać :) Tym razem będzie mi zależało na jak najlżejszym kiju B)  Odezwę się w sezonie ..

Pozdrawiam Filip  

Nie za krótko? U mnie optymalnie odwrotnie, 32, zawsze idealnie B) Ale kijek zacny!

Hmm :) Przeznaczam ten kijek do podbicia z nadgarstka ... Lubię krótkie dolniki . Pomagają mi jeszcze efektywniej "grać" przynętą :) Więc myślę , że będzie oki , ale wypowiem się o nim więcej po pierwszych testach :) 

Pozdrawiam ..

• Like 2

Pochwalę się jak przyjdzie wędeczka :D . 2 stówki tylko kosztowały. Jeden mój a drugi Ygloo. Jak tylko usłyszałem , że kupuje dla siebie to wiedziałem z góry, że nie będzie lipy. I dałem się namówić.

Ciekawe co z tego wyjdzie, mam pomysł na nowego fabrycznego swimbait'a i chętnie bym go porównał z tym mhx'em :)

Pozdrawiam 

Filip 

Cacko nie kij. Gratuluję!

A do surfcasta jakich uzywasz ? ;)

120cm ;)

a tak na poważnie, to  przy kijach do łowienia jigami podbijanymi z nadgarstka (co też ogranicza wielkość i wagę przynęt), przy odpowiednim zestawieniu długości / kołowrotka / przynęty , to wg mnie krótki rear grip jest zaletą i nie stanowi problemu

oczywiście cały czas mam z tyłu głowy, to odpowiednie zestawienie i prawidłowy balans

dobry blank "sam" wygeneruje odpowiednią energię przy wyrzucie i w końcowej fazie wystarczy go tylko zablokować otwartą dłonią, technicznie nie jest to problem, to raczej kwestia przyzwyczajenia

ps. trochę nie spojrzałem, że to taki długas i jeśli kolega zaprojektował go stricte do podbijania z nadgarstka , to może pojawić się problem u podstaw, bo wg mnie do takiego łowienia 6'8" , to max, ale ludzie "jigują" kijami 3m z gumami na główkach 35g, więc ....

• Like 3