Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Nie opowiadaj, ze szukałeś bo od dawna wiedziałeś gdzie a właściwie u kogo jest i czeka na ciebie :P

Było tylko kwestią czasu i "argumentów" kiedy go wyrwiesz do swojej kolekcji "murumków" :D

Gratuluję :) bo to faktycznie wyjątkowy model i do tego przepiękny

(a tak w ogóle, ile ich masz? pochwal się i wrzuć fotki)

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Robercie gdzie mi skromnemu zbieraczowi do Ciebie , Maćku to jest w planie. Wszystkie są lub będą używane na codzień , AE wymaga troski ale to nie problem. Przepraszam w poście wyżej powinno być czekałem.

post-46503-0-68438700-1472066581_thumb.jpg

Edytowane przez welpa1809
  • Like 4

A tak nawija ten młyneczek, plecionka PP 8 slick hi-vis yellow 10 lb bo taka na szczupaka na lekko wystarczy.

a44b5e14928aedb4med.jpg

z racji że mój to dołożyłem mu łożysko w knoba zamiast tulejki i zamiast tulei pod szpulę również dostał łożysko 7x14x5 ezo smr nierdzewne ma więc teraz 9 łożysk a nie 7 jak fabrycznie, przy pierwszym serwisie po sezonie który u mnie kończy się z ostatnim dniem listopada zobaczymy jak i co w środku po 3 miesiącach łowienia.

• Like 1

10 Lb używasz na szczupłego ??? Ja nigdy nie chodzę poniżej 20 Lb.

Dokładnie, Power pro 8 slick hi-vis yellow 10 lb kupiona od psulka, wyjąłem na niej w tym roku 86 cm zębatego, na daiwie caldii przy tym blassie 25 funtowym mam 15 lb też pp 8 slick hi-vis yellow, jak dla mnie rewelacyjne plecionki. Co do tej 10 lb jeszcze żadna ryba mi jej nie zerwała, raz strzeliła mi na węźle ale z mojej winy bo zatrzasnąłem sobie kabłąk kołowrotka przy wyrzucie a siła rozpędowa rzutu była znaczna. Ani razu mnie zrobiła mi się na niej żadna broda ani węzełek najmniejszy. Odbarwiły się nieznacznie od stanu wyjściowego tylko, zero mechacenia, strzępienia. Z czystym sumieniem mogę te plecionki polecić każdemu.

Dokładnie, Power pro 8 slick hi-vis yellow 10 lb kupiona od psulka, wyjąłem na niej w tym roku 86 cm zębatego, na daiwie caldii przy tym blassie 25 funtowym mam 15 lb też pp 8 slick hi-vis yellow, jak dla mnie rewelacyjne plecionki. Co do tej 10 lb jeszcze żadna ryba mi jej nie zerwała, raz strzeliła mi na węźle ale z mojej winy bo zatrzasnąłem sobie kabłąk kołowrotka przy wyrzucie a siła rozpędowa rzutu była znaczna. Ani razu mnie zrobiła mi się na niej żadna broda ani węzełek najmniejszy. Odbarwiły się nieznacznie od stanu wyjściowego tylko, zero mechacenia, strzępienia. Z czystym sumieniem mogę te plecionki polecić każdemu.

A nie hałasują? Bo standardowa PP strasznie rzęzi na przelotkach jak dla mnie.

A nie hałasują? Bo standardowa PP strasznie rzęzi na przelotkach jak dla mnie.

Na przelotkach alconite i na sic nie słychać jej wcale bo takie mam na kiju na szczupłe po całości alconite a na szczycie sic. Miałem pp 4 splotową i faktycznie szumiała, o niebo lepszy był 4-ro splotowy streen no ale teraz ta 8-io splotowa pp w użyciu i bardzo sobie ją chwalę.

A tak nawija ten młyneczek, plecionka PP 8 slick hi-vis yellow 10 lb bo taka na szczupaka na lekko wystarczy.

z racji że mój to dołożyłem mu łożysko w knoba zamiast tulejki i zamiast tulei pod szpulę również dostał łożysko 7x14x5 ezo smr nierdzewne ma więc teraz 9 łożysk a nie 7 jak fabrycznie, przy pierwszym serwisie po sezonie który u mnie kończy się z ostatnim dniem listopada zobaczymy jak i co w środku po 3 miesiącach łowienia.

Pięknie nawinięta.

Faktycznie "cienko" łowisz.

Edytowane przez Alexspin

Niezły ten zestaw, to chyba jakaś inna Wisła, nie w Polsce. I jaaaakie klenie muszą tam brać ;) ? Zazdraszczam, ja na takiego woblera, żadnego klenia u siebie na Odrze nie złowiłbym :D !!!

Wpadnij z tymi swoimi woblerkami na Dunajec, zobaczysz co na to klenie  :D

a44b5e14928aedb4med.jpg

Niechcący wprowadziłbym w błąd bo łożysko pod szpulą zamiast plastikowej tulei poszło 8x16x5 a nie jak poprzednio napisałem 7x14x5. Nie to łożysko zmierzyłem bo miałem ich kilka na stole.

Ostatnia nowość w moim pudle( też nówka jeszcze puste ) wystrugał te cudo kolega Sebait zCzęstochowy.optycznie rewelacja.a słuchowo też nieźle gruchocze.jeszcze wrzuce mu w niedziele po mszy kotwice igotowy na Mamry jeszcze w tym miesiącu.post-62049-0-94687200-1472718378_thumb.jpg

Miałem takiego samego, ale sprzedałem. Gdzie kupiłeś, może to mój ?

Import z Japonii.

Odsprzedał mi go jeden ''straceniec'' co przeszedł na casta ;) Ten z zasobów kolegi @Hasior - zresztą nie wiem ilu miał właścicieli , ważne, że ja jestem ostatnim :) choć do pieca mi go nie wrzucą po śmierci ...

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2