Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

W przyszłym roku planuje spróbować poprawić swojego życiowego 123 cm szczupaka.

Powoli kompletuje fanty...

A tak z ciekawosci i off-topowo, probowales lowic te szczupaki w zime? Grudzien/styczen, wtedy musza byc naprawde w super formie.

A moze ze wzgledu na przepisy, czy cos tam innego, nie da rady w tym okresie?

A tak z ciekawosci i off-topowo, probowales lowic te szczupaki w zime? Grudzien/styczen, wtedy musza byc naprawde w super formie.

A moze ze wzgledu na przepisy, czy cos tam innego, nie da rady w tym okresie?

Nie miałem okazji.

Mam tam ponad 800 km z Barcelony. a pstrągi blizej....

Czemu wszyscy używają stalowe lub nawet tytanowe przypony na szczupaka ja lapalem i jeszcze czasami jeżdżę na musky mój rekord to 50 7/8 in czyli prawie 129 cm i nigdy z pominięciem początku mojego łowienia nie używam stalowych przyponow tylko dobrej jakości fluorocarbon leader 80-100 lbs a 130 w trolling nigdy mi nic nie przegryzlo

Czemu wszyscy używają stalowe lub nawet tytanowe przypony na szczupaka ja lapalem i jeszcze czasami jeżdżę na musky mój rekord to 50 7/8 in czyli prawie 129 cm i nigdy z pominięciem początku mojego łowienia nie używam stalowych przyponow tylko dobrej jakości fluorocarbon leader 80-100 lbs a 130 w trolling nigdy mi nic nie przegryzlo

Wlasnie dlatego by nie uzywac FC leader.

Taki tytan duzo mniej wplywa na prace przynety (woblera w trollingu przede wszystkim) niz FC 130 lb.

Dla wszystkich zainteresowanych kupnem Daiwa ryoga shrapnel za 40% taniej na plat

Link :http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/24740/cPath/22_81_84_2957/river-lake-fishing-freshwater/

390$ to dobra cena wziąłem 5 sztuk

Świetna opcja ale z wysyłką i podatkami wyjdzie 2300zl

Dawno nie miałem w ręku, tak świetnie spasowanego i przy tym, tak swobodnie pracującego kołowrotka. 

A przy tym, w cenie do 200,00 złociszy.

W konkursie stała  jeszcze jakaś Daiwa (Laguna?) za 150zł. Jej zaletą była zapasowa szpula. Wybrałem to, co na fotce.

Będzie w domu radocha :) .

6229456_477.JPG

6229463_478.JPG

Wiem wiem, można było taniej. Ale z tej półki, warto "zmacać" przed zakupem, by się nie obudzić z ręką...... ;)

PS.

Jeśli bym się czepiał, to wagi. Trochę gramów jest. 

Edytowane przez popper

Dawno nie miałem w ręku, tak świetnie spasowanego i przy tym, tak swobodnie pracującego kołowrotka. 

A przy tym, w cenie do 200,00 złociszy.

W konkursie stała  jeszcze jakaś Daiwa (Laguna?) za 150zł. Jej zaletą była zapasowa szpula. Wybrałem to, co na fotce.

Będzie w domu radocha :) .

Nie cytujemy zdjęć!!!

Wiem wiem, można było taniej. Ale z tej półki, warto "zmacać" przed zakupem, by się nie obudzić z ręką...... ;)

PS.

Jeśli bym się czepiał, to wagi. Trochę gramów jest. 

Ciekawa budżetowa propozycja .. 

Do trolla max 22 cm.

400 Lb mono to pewnie ze 2 mm ?

U mnie linka główna 20 Lb i przypon 30-60 Lb. Szczupak 120+ wyjeżdża na takim zestawie bez problemu.

400lb nie używasz po to żeby się nie urwalo bo na tak grubej mono można holowac 34' łódkę ale żeby nie wbijala się w ręce nawet w rękawicach duża ryba mogła by pociąć ręce a przy prawie sznurku co najwyżej sparzy i puscisz

Np właśnie mam w koszyku w plat.jp ale odrobine sie waham.te 390gr to juz sporo a czasem coś tam pomacham jerkami ~100gr narazie tatula hd ogarnia temat. Nie mniej jednak wykonanie tej ryogi mistrzowskie.

Salmo Percha 14sdr czy sebile deep runnery zwija bez najmniejszego wysilku.

Po prostu kręcisz korbka a wobler przychodzi :)