deejaybialy Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 A ja dzisiaj zakupiłem taka wędeczkę ;-) był szybki test nad wodą, niestety bez rybki ale już mi się podoba ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zacna konstrukcja. Mam dwa spiny w tym "brykiecie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Do kompletu dołączył tez kołowrotrek dam quick 55 z linką która podobno źle ładowałą tą wędkę, niestety marki nieznanej, pływająca, kolor "orange" mięciutka i powiem, że mi początkującemu leecii ;-) na zacny dystans, to tak testowo, bo zazwyczaj łowię na krótszych dystansach ;-) zdjecie dam-ki ;-) 50+ znaczy się 55 Edytowane 1 Października 2016 przez deejaybialy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 A ja dzisiaj zakupiłem taka wędeczkę ;-) był szybki test nad wodą, niestety bez rybki ale już mi się podoba ;-) Adam , mucha nie siada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Adam , mucha nie siada Właśnie siada i to jak ???????????? póki co to odstawiam inne patyki ☺ Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Pod spinnerbaity, duze obrotówki i mocno pracujące woblery bedzie idealny. I to nowka sztuka! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Pod spinnerbaity, duze obrotówki i mocno pracujące woblery bedzie idealny. I to nowka sztuka! Ładna sztuka. Tak się zastanawiam gdzie ty to wszystko mieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Wierz bądź nie ale mam raptem 7 multikow, liczac z trolingowym C3 5501, ktorego użyje pewnie ze 2-3 razy w roku. Wedek mam moze ze 2-3 wiecej niz multikow. Ogólnie, od 2 lat mam zasadę, ze aby moc sobie kupic cos nowego (kij lub kreciol), to musze sprzedac stary poprzedni. Stad głownie następuje wymiana sprzętu na nowszy i lepszy, a nie zakup kolejnego Edytowane 3 Października 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Pod spinnerbaity, duze obrotówki i mocno pracujące woblery bedzie idealny. I to nowka sztuka! już cię nie lubię Kuba super maszynka - gratuluję zakupu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 W końcu są Mega bryle Modele dla fishingmenów WX Tide i Echo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) W końcu są Mega bryle Modele dla fishingmenów WX Tide i Echo DSC_5240.JPGDSC_5241.JPGDSC_5242.JPGCholera. Fajne. Gdzie i po ile te cacka? Czy na dużą twarzoczaszkę nie są za małe? Nie mam gdzie przymierzyć. To na pewno nie podróby? Bo na zdjęciach te napisy wydają się być byle jak zrobione. Edytowane 4 Października 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Moja facjata jest spora i te modele są okej Wcześniej miałem model |Gravity i dziwnie opadały na nos a te są okej. Kupiłem w Lublinie/Elizówce w sklepie Rybka Cena niestety normalna rynkowa ale warto!!!! Edytowane 4 Października 2016 przez 5384 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Miałem kiedyś kilka pary tych z lewej Abu dawało przy zakupie Revo 61 i winch rozdalem i wygubilem wszystkie i od lat kupuje okulary za 15$ z moim szczęściem i czasem ich posiadania a co najśmieszniejsze tanie przetrwają pół roku Okley czy Costa gubię na pierwszych rybach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Przyplynela mi Daiwa Ninja 2500Znad morza.Zamiana za wobki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 BB Custom Rods - Phenix M1 SWIMBAIT - dziękuje serdecznie Bartek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 A to moja nowa Daiwa Certate 3012H 2016 https://youtu.be/4U348si4waw Pierwszy kołowrotek (3012H Certate 2016) zakupiony w czerwcu. Chyba po 3 wypadzie zaczęły intrygować mnie kliki dochodzące z kołowrotka. Początkowo pojedyncze i myślałem, że to ponton mi klika, ale po czasie były już po każdym przekręceniu korbką. Nakręciłem film, podobny do tego, tylko nie w formacie mp4 i trochę dłuższy, porobiłem zdjęcia i odesłałem do sklepu, w którym zakupiłem kołowrotek. Przedstawiciel Daiwy odesłał go do Niemiec, gdzie uwzględniono moją reklamację przysyłając mi nowy kołowrotek. Ucieszony pojechałem nad wodę, ale niestety już na drugim wypadzie usłyszałem znajome kliki. Znów źle kręcę? Mam pecha, drugi z rzędu? Do trzech razy sztuka? Może cała seria w Polsce trzeszczy?...Znowu film, zdjęcia, tym razem więcej, uszkodzonego gwintu mocowania korby z powodu jakiegoś luzu… Ciekawe co się tam w środku dzieje, skoro na zewnątrz są takie uszkodzenia. Znowu wysyłka do sklepu na mój koszt, przedstawiciel do Niemiec wysłał i tym razem reklamacji nie uznali. Niemiecki serwis stwierdził, że wszystko jest w należytym stanie i reklamacji nie będzie, odpowiedź przesłali mi oczywiście po niemiecku, bo to jeden z języków urzędowych w tym kraju, który mógłby być. Trzeciego razu nie będzie?Dlatego właśnie i pomimo, że nie cierpię forów, ani youtuba, to zalogowałem się dla Daiwy tu i ówdzie, by podzielić się ze światem moją ciekawą historią. Z błogosławieństwem przedstawicieli Daiwy – Pani S. zamieszczam film i zdjęcia też. Posiadam całą dokumentację, z potwierdzeniem nadania na pocztę, maile do daiwy, sklepu... no i kołowrotek też sobie leży, bo nad wodę go nie wezmę, żeby mi za każdym klikiem całej tej historii nie przypominał.Nie chcieli grzecznie po cichu, to proszę.Z pozdrowieniami dla przedstawicieli Daiwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 napisz do Daiwy JP / SLP Worksidź do sądu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Kolego, nie ma się co dziwić, to niestety DAIWA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 hym, aż dziw bierze, że ta firma jeszcze istnieje ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Już wysłałem do Daiwy AU, EU. Do JP nie bo tam tylko w krzaczkach piszą a ja nie czaję.O zwrocie też myślę, ale wpierw trochę reklamy się należy.Pocieszeniem jest już to, że ja mniej na tym stracę.Jak macie jeszcze jakieś pomysły to proszę o podpowiedź. Chętnie temu czas poświecę. Edytowane 8 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Już wysłałem do Daiwy AU, EU. Do JP nie bo tam tylko w krzaczkach piszą a ja nie czaję.O zwrocie też myślę, ale wpierw trochę reklamy się należy.Pocieszeniem jest już to, że ja mniej na tym stracę.Jak macie jeszcze jakieś pomysły to proszę o podpowiedź. Chętnie temu czas poświecę. oglondalem właśnie Twój film na YouTube i jeżeli chodzi o kliknięcie kiedy szybko ruszysz korbka i ja momentalnie zatrzymasz Kolowrotkowi nic nie jest ma to większość high speed kołowrotków!! Mam parę Stella SW,swb,Daiwa expedition, saltiga, Catalina wszystkie wydają taki sam dźwięk kiedy kręcę tak jak na filmie i miałem takie same odczucie kiedy w 2008 kupiłem pierwszy high speed kołowrotek spinningowy była to Stella SW 8000 hg w czasie kręcenia też będziesz słyszał klikanie jedno kiedy szpula jest w najwyższym miejscu drugie kiedy w opadzie dojdzie do najniższego Przy szybkim starcie i zatrzymaniu porostu stuka luz pomiędzy trybami każda przekładnia musi mieć luz żeby się obracać Właśnie krecilem Stella 4000 xg 2014 nówka ma tak samo Pierwsza wizyta w serwisie i pożądane nałożenie smaru wyeliminuje klikanie prawie do zera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Chyba słyszysz nie te kliki. Posłuchaj wtedy, kiedy robię krótkie, wolne ruchy. Korba chodzi na boki i dlatego gwint mocowania się wyciera, niszczy. Niestety nie wiem jak fotkę umieścić. Wtedy mógłbym pokazać Ci jakie ubytki są po kilku łowieniach. Dla mnie to on mojego lekkiego sezonu nie wytrzyma. A żaden smar tu sprawy nie rozwiąże.Problemu takiego nie mam z 2510PE-H 2016. Więc Twoja teoria na temat H, w tym przypadku, nie jest chyba do końca właściwa.Co Ty na to? Edytowane 8 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) raczej nie, mam Presso 2025H pracuje jak złoto, równiutko i gładko, no Shimano po prostu :) - tylko bez Shimanowskiego luzu na korbie i bujającego się rotora Edytowane 8 Października 2016 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 A to moja nowa Daiwa Certate 3012H 2016 https://youtu.be/4U348si4waw Pierwszy kołowrotek (3012H Certate 2016) zakupiony w czerwcu. Chyba po 3 wypadzie zaczęły intrygować mnie kliki dochodzące z kołowrotka. Początkowo pojedyncze i myślałem, że to ponton mi klika, ale po czasie były już po każdym przekręceniu korbką. Nakręciłem film, podobny do tego, tylko nie w formacie mp4 i trochę dłuższy, porobiłem zdjęcia i odesłałem do sklepu, w którym zakupiłem kołowrotek. Przedstawiciel Daiwy odesłał go do Niemiec, gdzie uwzględniono moją reklamację przysyłając mi nowy kołowrotek. Ucieszony pojechałem nad wodę, ale niestety już na drugim wypadzie usłyszałem znajome kliki. Znów źle kręcę? Mam pecha, drugi z rzędu? Do trzech razy sztuka? Może cała seria w Polsce trzeszczy?...Znowu film, zdjęcia, tym razem więcej, uszkodzonego gwintu mocowania korby z powodu jakiegoś luzu… Ciekawe co się tam w środku dzieje, skoro na zewnątrz są takie uszkodzenia. Znowu wysyłka do sklepu na mój koszt, przedstawiciel do Niemiec wysłał i tym razem reklamacji nie uznali. Niemiecki serwis stwierdził, że wszystko jest w należytym stanie i reklamacji nie będzie, odpowiedź przesłali mi oczywiście po niemiecku, bo to jeden z języków urzędowych w tym kraju, który mógłby być. Trzeciego razu nie będzie?Dlatego właśnie i pomimo, że nie cierpię forów, ani youtuba, to zalogowałem się dla Daiwy tu i ówdzie, by podzielić się ze światem moją ciekawą historią. Z błogosławieństwem przedstawicieli Daiwy – Pani S. zamieszczam film i zdjęcia też. Posiadam całą dokumentację, z potwierdzeniem nadania na pocztę, maile do daiwy, sklepu... no i kołowrotek też sobie leży, bo nad wodę go nie wezmę, żeby mi za każdym klikiem całej tej historii nie przypominał.Nie chcieli grzecznie po cichu, to proszę.Z pozdrowieniami dla przedstawicieli Daiwy. Ktoś pisał, że widział już Św. Mikołaja w sklepie Widzę, że i Tobie udzielił się świąteczny klimat- ta Ceratka pracuje jakby w środku orzechy łuskała! Myślę, że UOKiK pomoże Ci załatwić sprawę. Dobrze, że masz przynajmniej odpowiedź z niemieckiego serwisu. Są w Polsce sklepy, które "regenerują" sprzęt tej marki na kolanie za pomocą młotka/noża i tubki super glue... Powodzenia! Wojtek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Jak można zauważyc ja wymieniłem po 3 model z każdej firmy zarówno Daiwa jak Shimano czyli daje mi to przynajmniej 8 które ja miałem lub mam i każdy zachowywał się bardzo podobnie mam przed sobą Expedition Catalina Hg i dwie Stelle FI i SWB obydwie xg plus Twój kołowrotek jest mniejszy jak kolega i ja opisuje, nigdy nie miałem tak małego kołowrotka więc właśnie wyszedłem z bass pro shop sprawdziłem większość małych kołowrotków high speed jak Penn, Quantum, Abu,niestety Daiwy nie mieli ale dla zaspokojenia ciekawości wstępie do innej sieci na przeciwko i stwierdzam że wszystkie klikaja głośniej ciszej bardziej wyczuwalne lub mniej z moim 8 kolowrotkami różnych firm modeli i rozmiarów ZAZNACZAM JESZCZE RAZ MOWIE O HIGH GEAR KOLOWROTKACH sprawdzę dzisiaj nowa exist u brata 3012 lub 3020 nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi