Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

O to już ledy wszywają [emoji6] , a poważnie co to za kondonik.

Ja tu widzę tylko fajny ciuszek i kołowrotek...A gdzie kondonik [emoji1][emoji1][emoji1]???Głodnemu chleb na myśli [emoji41][emoji13][emoji13] Edytowane przez Kogut Fishing

A ja dzis kupiłem całkowicie przez przypadek i absolutnie nieplanowana mega zajebista wklejkę pod UL.

Nowy patyk za 3,5 stowki bije wg mnie na głowę wszelkie dostępne na rynku wklejki w podobnej cenie. Powiem wiecej, wg mnie jest ciekawsza i lepsza opcja niz osławiony wszem i wobec król - Palladin Coliber Jig, 2-krotnie droższy niz ten Major Craft.

Do jednej rzeczy można sie przyczepić, jesli chodzi o wszystkie kije MC w segmencie UL. Sa za cieżko zbrojone. Ten patyk zrobiony w Torzite lub nawet w Minimach bedzie rewolucja na rynku ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 3

A ja dzis kupiłem całkowicie przez przypadek i absolutnie nieplanowana mega zajebista wklejkę pod UL.

Nowy patyk za 3,5 stowki bije wg mnie na głowę wszelkie dostępne na rynku wklejki w podobnej cenie. Powiem wiecej, wg mnie jest ciekawsza i lepsza opcja niz osławiony wszem i wobec król - Palladin Coliber Jig, 2-krotnie droższy niz ten Major Craft.

Do jednej rzeczy można sie przyczepić, jesli chodzi o wszystkie kije MC w segmencie UL. Sa za cieżko zbrojone. Ten patyk zrobiony w Torzite lub nawet w Minimach bedzie rewolucja na rynku ;)

Problem w tym ze 2 torzite tip i pierwsza kosztuja wiecej jak caly kij
  • Like 1

20 do takiego kijka? Ale po co tak duża? 16 w zupełności wystarczy, nawet o 12 bym sie pokusił ;)

Set na krótkim stożku 16H-8H-5.5L i do konca 3.5 ;)

Tu masz taki zestaw za 329zl https://www.sklep.brc.com.pl/mobile/pl/p/Zestaw-przelotek-Fuji-TORZITE-KR-Titanium-T-KLTG-16H9/875

Sprzedając z tego zestawu niepotrzebna 6M wystarczy na szczytowa ;)

Edytowane przez Żbiku

Zbiku zgadzam sie z Toba w 100 % chodzilo mi tylko o to ze za 70-80$ kij nie moze miec dobrych przelotek a co do wymiaru 1 szej przelotki to chyba zalezy od wielkosci kolowrotka jaki bedziesz z dana wedka urzywal moj najmniejszy kolowrotek to 4000 a pierwsza przelotka to 20 tak mysle nie Jestem Rod builder wystarczy mi ze gosc ktory mi robi wedki jest jednym z najlepszych w kraju a jego wedki loduja od skandynawi do oceani a najwazniejsze w tym wszystkim jest to ze jest moim dobrym kumplem

20 do takiego kijka? Ale po co tak duża? 16 w zupełności wystarczy, nawet o 12 bym sie pokusił ;)

Set na krótkim stożku 16H-8H-5.5L i do konca 3.5 ;)

Tu masz taki zestaw za 329zl https://www.sklep.brc.com.pl/mobile/pl/p/Zestaw-przelotek-Fuji-TORZITE-KR-Titanium-T-KLTG-16H9/875

Sprzedając z tego zestawu niepotrzebna 6M wystarczy na szczytowa ;)

Mam Mosquito zbrojone w Torzite przez Kawalca od 12 i 3.5 na szczycie.Zostałem zapewniony ze pod cienkie plecioneczki będzie tylko lepiej.Tak też jest 3g z nawinieta Baitviness 0.3 na luviasa 1003 leci w kosmos.

Zbiku zgadzam sie z Toba w 100 % chodzilo mi tylko o to ze za 70-80$ kij nie moze miec dobrych przelotek a co do wymiaru 1 szej przelotki to chyba zalezy od wielkosci kolowrotka jaki bedziesz z dana wedka urzywal moj najmniejszy kolowrotek to 4000 a pierwsza przelotka to 20 tak mysle nie Jestem Rod builder wystarczy mi ze gosc ktory mi robi wedki jest jednym z najlepszych w kraju a jego wedki loduja od skandynawi do oceani a najwazniejsze w tym wszystkim jest to ze jest moim dobrym kumplem

No tak, tylko wciąż mówimy o kijku 1-5lb, a do takiego przecież nie podpina sie kołowrotka w rozmiarze 4000 ;) Kij ma dedykowany kreciolek Shimano 1000S, bo to w koncu UL ;)

Ciekawe, czy w takich patykach nie ma przypadkiem sytuacji, gdzie blanki sa identyczne, a wędki w zależności od ceny różnią sie uzbrojeniem i malowaniem ;)

No tak, tylko wciąż mówimy o kijku 1-5lb, a do takiego przecież nie podpina sie kołowrotka w rozmiarze 4000 ;) Kij ma dedykowany kreciolek Shimano 1000S, bo to w koncu UL ;)

Ciekawe, czy w takich patykach nie ma przypadkiem sytuacji, gdzie blanki sa identyczne, a wędki w zależności od ceny różnią sie uzbrojeniem i malowaniem ;)

W niektorych napewno to tylko kwestia farby i uzbrojenia czasami dodatkowy layer carbon lub nawoju na krzyz ale jezeli mowimy np:nano a graphite blanki to takiej mozliwosci nie ma nawet slepy by to zauwazyl oczywiscie gdybam na temat mc i innych tanich wedkach

Drodzy koledzy wędkarze-powinniście sobie uświadomić,że zdecydowana większość wędzisk jaka jest na rynku i to nie tylko naszym krajowym to czysta chińszczyzna,która oplotu krzyżowego nigdy nie widziała-to my widzimy ładnie pomalowane wzorki.druga rzecz ile jest carbonu w carbonie,boronu w boronie no i musiałem dodać cukru w cukrze?tyle ile napisze nam szczery zawsze prawdomówny o skośnych oczkach producent ! Znajomy szanowany kolega który kręci wędziska i większość ludzi w temacie go zna wypowiadał się w ten właśnie sposób ale o tym się głośno nie mówi czemu ...niech każdy sam sobie odpowie.Czasem jest tak w życiu że sami siebie oszukujemy aby lepiej się np.czuć...

• Like 2

Zacznijmy ze nie wszystko co made in China jest kiepskiej jakosci w chinach robione sa jedne z lepszych wedek na swiecie np smith .China ma to do tego ze ile zaplacisz takiej jakosci mozesz sie spodziewac i uwierzcie mi jezeli chodzi o fabryki to jestesmy daleko za nimi z UN i USA do kupy a chinskie centra miast to pomalu japonce otwieraja buzie ze zdumienia troche jezdze po swiecie i ciezko dorownac w czyms chinczykom

• Like 11

Właśnie te japan mnie interesują :)

Pamiętasz modele?

Widzę DUO, Jackale i Tackle House ale reszty chyb anie znam :D

Tutaj jest spora lista "nazwisk" japońców: 

http://jerkbait.pl/topic/80199-sprzedam-kilka-japońskich-twitchów-pstrągowych/   + Beatrice i alexandra.

• Like 1