Alaryk Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jedno jest pewne - fajnie byłoby mieć takiego wujasa Mam (teścia), ale nie jest fajnie - straszny chytrus i jeszcze sępi ode mnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mam (teścia), ale nie jest fajnie - straszny chytrus i jeszcze sępi ode mnie.Normalna sprawa, podobno Żona to nie rodzina, a Ty od Teścia wymagasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) A ja sobie kupiłem dzis w mega promocyjnej cenie takiego nowego cudaka Edytowane 24 Listopada 2016 przez Żbiku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 I jak pierwsze wrazenia? Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A ja sobie kupiłem dzis w mega promocyjnej cenie takiego nowego cudaka Jak nie tajemnica, to gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Kręci bardzo lekko i przyjemnie. Do tego szybkie tuningowanie, bo fabrycznie lozyskowany jest 6+1, wiec w bardzo prosty sposob wymieniłem 1 tulejkę z knoba na łożysko (fabrycznie knob ma 1 łożysko i 1 tulejkę, teraz ma 2 lozyska). Do tego pod szpulka na osi pod podkładkami jest teflonowa tulejka, ktora wymienia sie w prosty sposob na "standardowe" shimanowskie łożysko 7x11x3. I tym sposobem mam teraz 8+1 Edytowane 24 Listopada 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Bardzo łatwo wymienia się tulejke w obudowie pod wałkiem poruszającym szpule góra dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Do tego pod szpulka na osi pod podkładkami jest teflonowa tulejka, ktora wymienia sie w prosty sposob na "standardowe" shimanowskie łożysko 7x11x3. I tym sposobem mam teraz 8+1 W mniejszych może jest 7x11x3. W rozmiarze 4000 jest dużo większe. Ale za to tańsze. 15 zeta. Mam gdzieś jedno Ezo nierdzewne gdyby ktoś chciał. Edytowane 24 Listopada 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Ja tez miałem kilka EZO 7x11x3, jak wymieniałem lozyska w "czarnuchach" Shimano. To standardowe łożysko na podparcie korby w Shimano. Zmierzyłem suwmiarka tulejkę pod szpula i jest taka sama, wiec idealnie wlazło tam łożysko Zaraz wyjdzie, że ze Stradica za 600zl można zrobic za parędziesiąt złotych "lozyskowego" TwinPowera http://www.shimanofish.com.au/media/fishing/shimano/saf/documents/all_schematics/spinning_reels/STCI41000FB_v1_m56577569831025510.pdfWymienic na łożysko można tulejkę #16122 i #17698. Do tego zapewne da radę podmienić tez #17707. I w sumie zamiast 6+1 mamy 9+1 za kwotę niecałych 50zl Edytowane 24 Listopada 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 I dokładnie tym się różni TP od stradic lub TP SW od Saragossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 http://www.360tuna.com/threads/2015-stradic-fk-tuning-upgrade-and-out-of-the-box-servicing.45302/Link do tuningu stradic fk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Proponuję zmienić hamulce ten filc jest do dupy kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 I dokładnie tym się różni TP od stradic lub TP SW od SaragossaNie. Materiał koła jest inny. Porównywałem kiedyś Biomastera FB do TP 2011. Średnica koła również . I kilka innych detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Chodzi mi o to że nie różni się technologicznie aż tak bardo jak np Stella i stradic TP to w wersji SW nic więcej jak Saragosa z wyglądem Stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A jak wyglada sprawa tunigu stradica gtm z moejgo postu. Ile i gdzie mozna mu dolozyc lozysk? Mam jakis problem z wyszukiwarka na jerkbait I nie move znalezc. Pozdrawiam. Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Zima to i czapkę Graff zakupiłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Genialna, piękna Infinity już u mnie. Już 3 w kolekcji.Cudo!!!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 foto dla uż forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Chodzi mi o to że nie różni się technologicznie aż tak bardo jak np Stella i stradic TP to w wersji SW nic więcej jak Saragosa z wyglądem StellaTechnologicznie to TP, Stelka, Vanquish Biomaster, Stradic i inne są podobne. Niuanse się liczą. Wielkość i materiał napędu, ilość i jakość zastosowanych łożysk, materiał itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Technologicznie to TP, Stelka, Vanquish Biomaster, Stradic i inne są podobne. Niuanse się liczą. Wielkość i materiał napędu, ilość i jakość zastosowanych łożysk, materiał itp.Dokładnie to miałem na myśli tylko źle się wyraziłem np:materiały z których są zrobione tryby w TP SW są prawie identyczne jak Saragosa SW a kołowrotek ma tylko wygląd jak Stella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jak napisałem wcześniej, po powrocie z Drużna prezentuję nowy nabytek, tym fajniejszy, że właściwie mogę go już zaliczyć jako pozycję do "mojej szafy" ale z równym powodzeniem można stosować i dzisiaj. Na ostatnim wyjeździe na Drużno "rozdziewiczyłem" na małym szczupaczku (ryba jest ryba )ABU BORON 2,13 do 25gr. Lata 2000. Wtedy topowa pozycja w katalogu firmy ABU Kijek nabyłem od @Żbiku. Kuba, dziękuję za koleżeńską formułę sprzedaży. @Gaweł, dzięki za odbiór i "skuteczne" dostarczenie na Drużno. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 BOB zdecydowanie do szafy z tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ale to w dalszym ciągu rewelacyjny kij! Na pewno zbrojenie w ten typ przelotek, ich waga, rozmiar i rozłożenie na blanku zdecydowanie "trąci myszką" ale poza tym ...klasa Uchwyt z tym trochę dziwnym, płaskim pazurem, super układa się w dłoni (nie bez powodu napisali na korku "ERGONOMIC GRIP" a waga kijka to 150g więc nie jest źle Dopnę do niego leciwy multik (może coś znajdę? ) i na łowienie w stylu retro jak znalazł. Grzechem było by nie rozruszać go co jakiś czas Dodam tylko , że mam już w kolekcji, ABU BORON 2,7 15-40 ... na rzekę z brzegu super. Jest parka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ale to w dalszym ciągu rewelacyjny kij! Na pewno zbrojenie w ten typ przelotek, ich waga, rozmiar i rozłożenie na blanku zdecydowanie "trąci myszką" ale poza tym ...klasa Uchwyt z tym trochę dziwnym, płaskim pazurem, super układa się w dłoni (nie bez powodu napisali na korku "ERGONOMIC GRIP" a waga kijka to 150g więc nie jest źle Dopnę do niego leciwy multik (może coś znajdę? ) i na łowienie w stylu retro jak znalazł. Grzechem było by nie rozruszać go co jakiś czas Dodam tylko , że mam już w kolekcji, ABU BORON 2,7 15-40 ... na rzekę z brzegu super. Jest parka A nie chcesz go w pianę Fuji, uchwyt Matagi i Torzite przyodziać? Chętnie się podejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi