Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak napisałem, tylko pozazdrościć, ja muszę niestety "dostosowywać" sprzęt do ryb

No ja niestety dzięki temu mniej łowię, bo tych dużych to jak na lekarstwo. Ale w zeszłym roku na mojej łodzi zagościła pięćdziesiątka. Ja niestety tego dnia "tylko" 17 szt między 40 a 41. Dzień konia i nigdy więcej  :D

Oj, podoba mi się ten kijek, właśnie te 0,8 pełnej szczytówki i 11,5 w dolniku. Będzie czym duży przyłów zatrzymać. Jaka praca? Beton w dolniku czy mięsko?

I tu uwaga - to taka dziwna wklejka  :D  Nie przepadam za nimi, ale ta jest jakaś inna. Część wklejkowa ma jakieś 25-30 cm.  Nie przeszkadza mi to kompletnie.  Tym bardziej ,że przed zakupem, mogłem nim pomachać. Na sucho co prawda, ale i tak to więcej niż zakup z netu. Kijek szybki, na dole mięsisty i tak po mojemu, to sandacza 60 cm będzie czym wciąć i wyjąć. A na jednym z moich łowisk, to często pomieszane są właśnie okonie 35+/40 i sandacze powiedzmy do 65 cm.

Edytowane przez Dano-g
  • Like 1

Mawiają że każda kobieta to diament ,który tylko trzeba o szlifować :D

Niektórym to idzie jak po maśle a inni muszą na tym pracować kilkanaście lat ;)

A komu po tych ...nastu albo i ...dziestu latach się nie uda to widocznie używał ch... narzędzi do obróbki tegoż diamentu :D

Edytowane przez tony1983
  • Like 3

Jedno jest pewne... Najlepiej nie chwalić się ceną za którą nabyliśmy swoje nowe zabawki...

Bo skończy się to porównywaniem... "Co ja bym za to kupiła", "Ciągle coś kupujesz", "Znudzi Ci się to i będziesz zaraz sprzedawał" :D Tak to u mnie wygląda. Jestem pewny, że nic mi się nie znudzi, ale lepiej trzymać takie sprawy w tajemnicy :D :D Po co potem wysłuchiwać tydzień zbędnego gadania :P 

Prawda Panowie? :D :D 

• Like 1

Jedno jest pewne... Najlepiej nie chwalić się ceną za którą nabyliśmy swoje nowe zabawki...

Bo skończy się to porównywaniem... "Co ja bym za to kupiła", "Ciągle coś kupujesz", "Znudzi Ci się to i będziesz zaraz sprzedawał" :D Tak to u mnie wygląda. Jestem pewny, że nic mi się nie znudzi, ale lepiej trzymać takie sprawy w tajemnicy :D :D Po co potem wysłuchiwać tydzień zbędnego gadania :P

Prawda Panowie? :D :D

Czego oczy nie widzą temu sercu nie żal.

Zima długa powoli trzeba się zbroić :)

I jeszcze kilka fotek porównujacych rozmiar daiwa 1003 i shimano c2000S.Szpulka w shimano 2mm szersza i troszkę dłuższy vaniek ale rozmiarowo bardzo podobnie.Oba młynki mają umnie zastosowanie okoniowe luvias 12 1003 przy kiju 1-5LB z linką 0.3 i Vaniek c2000s będzie podpięty do kijka 2-6LB z linką 0.4.

post-55684-0-43681400-1481654047_thumb.jpg

post-55684-0-59120100-1481654277_thumb.jpg

post-55684-0-84756000-1481654292_thumb.jpg

post-55684-0-75845500-1481654314_thumb.jpg

• Like 12