Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem kolejny sprzęt, który muszę umieścić wątku "moja szafa" jak i "pochwal się nowym sprzętem"

To maleństwo zostało przywiezione dla mnie z USA w cenie ... wpłaty na konto instytucji charytatywnej ( nie wyznaniowej  ;) )

Pomimo tego, że najprawdopodobniej z lat 50-60 XX wieku jest absolutnie sprawny a jego mechanizm, mógłby być zastosowany jako wyciągarką samochodowa ... samo żelastwo o wadze 790gr! (jedyny plastik to knob korby  :P ) Jest to LUXOR . Pezon et Michel

Prezent od Bruno (@skarkfishing) Wielkie dzięki  :)

post-52107-0-06801300-1481915648_thumb.jpg

post-52107-0-58084500-1481915699_thumb.jpg

zestawienie z Sweeper 14

post-52107-0-82129300-1481915684_thumb.jpg

• Like 7

Proszę Bob, i nie obrazajcie 300 wyciągarka ten kołowrotek to prawdziwy krok w wedkarstwie i ojciec wedkarstwa plażowego. Powiercie dziury w szpuli utnijcie kablak wyfrezowac poprzeczne nacięcia pomalować na srebrno i ???? 300 jak znalazł, tak naprawdę Robert wzorowal się na tym kolowrotku

http://www.stripersonline.com/surftalk/topic/279643-crackluxor-reels/

• Like 1

Proszę Bob, i nie obrazajcie 300 wyciągarka ten kołowrotek to prawdziwy krok w wedkarstwie i ojciec wedkarstwa plażowego. Powiercie dziury w szpuli utnijcie kablak wyfrezowac poprzeczne nacięcia pomalować na srebrno i ???? 300 jak znalazł, tak naprawdę Robert wzorowal się na tym kolowrotku

http://www.stripersonline.com/surftalk/topic/279643-crackluxor-reels/

Bruno fajny prezent i super fajny gest z twojej strony. SZACUN!!!

• Like 2

U mnie określenie "wyciągarka" to komplement. W tej chwili, mam tę przewagę nad większością forumowiczów, że mogę pokręcić i poczuć te konstrukcję. A moc, spasowanie, wyważenie i kultura pracy jest niewiarygodna! Mam w swoich zbiorach, kilka starych multików, które od pierwszego pokręcenia można określić jako niezniszczalne. Ta korba zalicza się do takiej grupy ...nie da mu rady nawet piesek z plaży :D

• Like 2

U mnie określenie "wyciągarka" to komplement. W tej chwili, mam tę przewagę nad większością forumowiczów, że mogę pokręcić i poczuć te konstrukcję. A moc, spasowanie, wyważenie i kultura pracy jest niewiarygodna! Mam w swoich zbiorach, kilka starych multików, które od pierwszego pokręcenia można określić jako niezniszczalne. Ta korba zalicza się do takiej grupy ...nie da mu rady nawet piesek z plaży :D

Wiem sam mówię wyciagarki na niektóre moje kołowrotki wstawię parę,, wyciągarek pojutrze :-)

Też zawsze używałem określenia wyciągarki w stosunku do tych starych Dam-ów Quick-ów i Abu Cardinali, bo swego czasu byłem ich mocnym zwolennikiem.

Można było nimi wytargać z otchłani rzeki nawet jakiegoś zalegającego U-Boota.  ;) 

Ten Luxor co wrzuciłeś fotki, to chyba jeszcze bardziej piekielny i szatański wynalazek.

Można było nimi gwożdzie wbijać i ryby łowić.  :) 

Edytowane przez Tom@son
  • Like 1

Wróciłem do dłubania okonków i nie widzę lepszej opcji w tym momencie a zaczynam także z lipionkami na jigi i sprwdził mi się vaniek . Żeby go nie zajechać drugiego zafasowałem , przy okazji Świąt  ;)  Stellka '10 to maszynka na kropasy , jest  cięższa niż cały zestaw vaniek/avid i większa C2500  :)

Edytowane przez m a t

Wróciłem do dłubania okonków i nie widzę lepszej opcji w tym momencie a zaczynam także z lipionkami na jigi i sprwdził mi się vaniek . Żeby go nie zajechać drugiego zafasowałem , przy okazji Świąt ;) Stellka '10 to maszynka na kropasy , jest cięższa niż cały zestaw vaniek/avid i większa C2500 :)

Co znaczy (drugiego zafasowałem)

Sprawdziłem oznacza ( zdobyłem ) nie było by tak prościej.

Edytowane przez brig

Wróciłem do dłubania okonków i nie widzę lepszej opcji w tym momencie a zaczynam także z lipionkami na jigi i sprwdził mi się vaniek . Żeby go nie zajechać drugiego zafasowałem , przy okazji Świąt  ;)  Stellka '10 to maszynka na kropasy , jest  cięższa niż cały zestaw vaniek/avid i większa C2500  :)

I ja również uważam że do okoniowki vaniek c2000s to jedna z lepszych opcji.Waga,kultura pracy to Mistrzostwo :) Mój śmiga aż miło i bez szumu.

• Like 1

No to i ja się pochwalę,że Mikołaj mnie nie ominął(bo przecie ja grzeczny był cały rok :D  :D  :D

Ten kijek ożeniłem ze Steez 103HL :)

Na lekko przybyła do mojej "dżapanskiej"rodzinki nowiutka Daiwa SV105HSL :)

post-52123-0-68567300-1482397310_thumb.jpg

Edytowane przez maniek1972
  • Like 5

Robuś, młodzieńcze, dla Ciebie wszystko :)  więc tak:

Blank naszego rodzimego twórcy Pana Krzysztofa Zielińskiego pt. Vegter Boron SS8020-2N, czyli 2,4m w dwóch składach,opisany 7-33 gramy, 7-20lb.

Ubrany w uchwyt Matagi,naprawdę super piankę,przelotki tytanowe Fuji Torzite i bardzo ładne omotki :)

• Like 4