raven88 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Noo... także tego... mam w końcu coś porządnego do nagrywania(jakość bardzo porównywalna do gopro hero 4-5 black) . Także sj 4000 przechodzi na emeryturę . Postaram się zrobić małe porównanie w stosunku do sj 4000. Także jak coś nagram wrzucę w odpowiedni wątek. Kupiliśmy ją ze znajomymi na urodziny dla kolegi. Dzisiaj przyszła i na sucho pełen wypas Btw tutaj masz linka do darmowego etui i uchwytu od producenta: http://lamax-electronics.com/x10-accessories/?lang=pl Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Kupiliśmy ją ze znajomymi na urodziny dla kolegi. Dzisiaj przyszła i na sucho pełen wypas Btw tutaj masz linka do darmowego etui i uchwytu od producenta: http://lamax-electronics.com/x10-accessories/?lang=pl Pozdro Już skorzystałem z tego linku . Trochę dzisiaj ponagrywałem i jestem pod wrażeniem. Już w ustawieniach auto nagrywa bardzo ładnie, kolory są naturalne, ostre, jedynie karta pamięci którą obecnie posiadam nie wyrabia... za mała prędkość zapisu najwyraźniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Do 4K podobno musi być karta U3. Ja wziąłem stąd -> https://b-elektronik.pl/pl/p/Goodram-GOODRAM-microSDXC-64GB-klasa-10-UHS-I-U3-MLC-adapter-9590-MBs/48880 . Dobra cena i dożywotnia gwarancja producenta. A co do kamery do filmiki na YT faktycznie robią wrażenie. Szczególnie te dynamiczne sceny z włączoną stabilizacją (EIS). Jeżeli wszystko w praktyce będzie tak jak się zapowiada to może być hit - jakość i możliwości Go Pro Hero 5 za połowę ceny. Spoko opcją jest też ilość akcesoriów w komplecie fabrycznym - Go Pro dostajesz golasa. Ja wynegocjowałem w cenie jeszcze szelki, dokupiliśmy gimbala i koleżka ma już komplet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Moze glupie pytanie ale kompletnie sie nie znam ... ile godzin mozna nagrac na takiej karcie 64? oraz ile godzin mozna nagrac na jednym naladowaniu baterii ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Moze glupie pytanie ale kompletnie sie nie znam ... ile godzin mozna nagrac na takiej karcie 64? oraz ile godzin mozna nagrac na jednym naladowaniu baterii ? To zależy głównie od rozdzielczości jaką wybierzesz. Kamerką sjcam sj 4000 zazwyczaj nagrywam na jednej baterii 2x35 min + 10-20 min. Czyli razem jakieś 80-90 min. A ile godzin można nagrać na karcie 64 gb? To też zależy jaką rozdzielczość wybierzesz... bo np. jak 1080p / 30 fps zajmuje stosunkowo mało miejsca to 4k/30 fps już dużo więcej.. i zarazem przy 4k bateria szybciej pójdzie się jeb**. Ciężkie pytanie.. nie da się tak "ogólnie" odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Do 4K podobno musi być karta U3. Ja wziąłem stąd -> https://b-elektronik.pl/pl/p/Goodram-GOODRAM-microSDXC-64GB-klasa-10-UHS-I-U3-MLC-adapter-9590-MBs/48880 . Dobra cena i dożywotnia gwarancja producenta. A co do kamery do filmiki na YT faktycznie robią wrażenie. Szczególnie te dynamiczne sceny z włączoną stabilizacją (EIS). Jeżeli wszystko w praktyce będzie tak jak się zapowiada to może być hit - jakość i możliwości Go Pro Hero 5 za połowę ceny. Spoko opcją jest też ilość akcesoriów w komplecie fabrycznym - Go Pro dostajesz golasa. Ja wynegocjowałem w cenie jeszcze szelki, dokupiliśmy gimbala i koleżka ma już komplet. Dzięki bardzo za link. Dobra cena za tą kartę . Jestem właśnie po "testach" tej kamerki, i niestety stabilizacja (EIS) działa tylko w 1080p i niżej. Szkoda że w 2k nie ma takiej możliwości bo było by mega. A sama stabilizacja działa bardzo dobrze, ponagrywałem trochę porównań ze stabilizacją i bez. Zrobiłem też kilka fotek, i też jestem pod wrażeniem, zdjęcia wychodzą "jak na kamerke sportową" super. Także zrzucam materiały na kompa i wieczorkiem coś zmontuje przy piwku A gimbal kozacka sprawa, tylko też trzeba trochę hajsu wyłożyć... wcale nie mało.. ale "coś za coś" Edytowane 14 Stycznia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) W praktyce i tak większość ludzi raczej będzie nagrywać w 1080p 60fps W Go Pro 5 stabilizacja też działa tylko do tej rozdziałki. Co do fotek to przetwornik optyczny Lamaxa to Sony IMX117, a więc pierwsza liga - Go Pro 5 robi foty w 12 Mpx, a Lamax w 16 Mpx. Odnośnie gimbala to miałem na myśli taki monopod: http://allegro.pl/ravencam-monopod-statyw-uchwyt-3-way-gopro-sjcam-i6101259925.html Taki gimbal gimbal to faktycznie grubszy temat A jeszcze odnośnie kamery to mega spoko jest też pilot na BT - kamerka wisi na szelkach albo głowie i włączasz sobie z pilota kiedy potrzebujesz. Można też przełączyć na tryb foto. Szkoda tylko, że nie ma do niego montażu na pasek na rękę, ale w sumie zawsze można coś dopasować, np. coś w tym stylu tylko w normalnej cenie: http://www.tunebelt.com/sport-armband-for-ipod-nano-6th-generation-ab76/ i wsadzić go do środka. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) No rzeczywiście większość będzie nagrywać w full hd. Ja jednak zacznę nagrywać swoje filmy w 2560x1440 czyli 2k/60 fps i zobaczy sie jak to będzie wyglądać w boju czyli podczas łowienia.Ale co do jakości to 4k miażdży, mega jakość, ostrość no bajka. Pilota jeszcze nie sprawdzałem , ale rzeczywiście fajny myk. Dzisiaj pewnie sprawdzę aplikacje na telefon co by można podglądać z tel. przez wifi. Ludzie piszą że są z nią jakieś problemy ale to sam zweryfikuje . Co do filmu z testowymi nagraniami to się jednak trochę opóźni bo chcę jeszcze trochę dograć materiału , z samochodu głównie i podczas słabego oświetlenia. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Piękny prezent, przynajmniej dwudziestoletnie morele ,w tym jeden ,,Wajo'' . Edytowane 14 Stycznia 2017 przez motylW1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Piękny prezent, przynajmniej dwudziestoletnie morele ,w tym jeden ,,Wajo'' .Który to ten Wajo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Który to ten Wajo?W samym środeczku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Dzis w koncu dotarły nowe Tarantule Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Żbiku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) z cyklu" znajdź 2 szczegóły...."? Upps, może nawet trzy Edytowane 15 Stycznia 2017 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) z cyklu" znajdź 2 szczegóły...."? Upps, może nawet trzy Fakt, różnią sie tylko kolorem blaszki na korbie i pokrętła magnetyka (+ opis przełożenia). Tak wiec 3 Ogólnie mi sie bardzo podobają. Chyba ożenię mojego Steeza LTD SV... Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Kilka nowych wobków na zbliżający się sezon pstrągowy : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Nowa technika https://www.facebook.com/LowranceUK/videos/387734824906852/ Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Fakt, różnią sie tylko kolorem blaszki na korbie i pokrętła magnetyka (+ opis przełożenia). Tak wiec 3 Ogólnie mi sie bardzo podobają. Chyba ożenię mojego Steeza LTD SV... Nie żeń Steeza,Steez to Steez....Gdybyś natomiast stwierdził że jedna z Tatul(zwłaszcza ta z niższym przełożeniem) nie jest Ci jednak potrzebna ,to chętnie dowiem się co jak i ile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilPe Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) 3 Wobki z ostatnich Sląskich targów wędkarskich, dwa ręcznie robione.Zaczynam z castem w tym sezonie i powoli się zbroje,nadadzą się ? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez KamilPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 i do mnie doszło.....a tak w porównaniu z oryginalną korbką tatuli ciekawe jestem jak to się będzie sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja na ten typ mówię : popsuty knob bez okładzin Na pewno wygląda ładnie z multikiem ... ale nie użytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 a mi pasują bardziej takie jak w oryginale w mgxtreme czyli wąskie okrągłe....a wielkości płetwy walenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Opcja dla tych, którzy "boją" się wielkości 1000/C2000, a 2500 jest dla nich z jakiś powodów za duże Edytowane 18 Stycznia 2017 przez BazyL 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Moze glupie pytanie ale kompletnie sie nie znam ... ile godzin mozna nagrac na takiej karcie 64? oraz ile godzin mozna nagrac na jednym naladowaniu baterii ?Na karcie 64GB W 4K/30fps nagrasz ok 1h, w 2.7K/60fps nagrasz 2h. W praktyce i tak większość ludzi raczej będzie nagrywać w 1080p 60fps W Go Pro 5 stabilizacja też działa tylko do tej rozdziałki. W Gopro 5 stabilizacja działa również przy 2.7K/60fps ze wszystkimi trybami wide, superview, linerar, narrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opcja dla tych, którzy "boją" się wielkości 1000/C2000, a 2500 jest dla nich z jakiś powodów za duże Z tabelek widzę że ciekawy kompromis. Jak kultura pracy takiego stradic'a? Dużo ustępuje takiemu TP lub Vanquish'owi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opcja dla tych, którzy "boją" się wielkości 1000/C2000, a 2500 jest dla nich z jakiś powodów za duże IMG_3581.JPG IMG_3582.JPGTo body ma jaką wielkość? Tak jak 2500? I tylko szpulka płytsza? Czy to coś pomiędzy 1000, a 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi