Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Dojechał, kręci gładko, równo, z lekkim oporem co mi nawet pasuje , bo ma być do ostrego jigowania i to tak subiektywnie dodaje mu solidności, powłoka lakiernicza na sucho budzi pełne zaufanie, jednak wyraźnej różnicy in plus w stosunku do Vanquish 3000HGM, który leżu u mnie od Mikołaja nie widzę, obiecałem sobie, że jeśli takowej nie znajdę, to nie będę dopłacał, ale ten wygląd bardzo w moim guście :)

W obu kołowrotkach najmilszym zaskoczeniem jest spasowanie - naprawdę jak w dobrej Daiwie , bardzo sztywne, wreszcie nie muszę narzekać na luz korby w Shimano :)

Pokręcę jeszcze, pocmokam, ale trzeba podjąć męską decyzję, który z nich zostaje, a który idzie na giełdę :(

de029a87ec998071.jpgc67a038529907fe7.jpg

4ddcc0fc9dc58616.jpg

• Like 15

no nie wiem, u mnie wędka albo w dłoni, albo w uchwycie, nigdy mi z rąk nie wypadła :)

oba (Vaniek / Exsence) są ciekawe, dla mnie głównie z powodu stosunku wagi do wielkości - hybryda wielkości 4000 i 2500, a dodatkowo to bardzo dobre spasowanie dla mnie na plus, bo mam na tym punkcie lekki odpał :)

Edytowane przez BazyL

Nie tylko Ty masz odpał ;) Te nowe Shimano od 15 roku w górę chodzą naprawdę bardzo fajnie jak i również dobrze są spasowane. Miałem jako nowe, nie zdążyłem przetestować nad wodą. Ciekawe jak wyjdzie to wszystko w praniu... Jak na razie jestem fanatykiem Daiwy :D Ewidentnie, ale bardzo mi się spodobał ten Twój nowy nabytek :)

Edytowane przez Kogut Fishing

no nie wiem, u mnie wędka albo w dłoni, albo w uchwycie, nigdy mi z rąk nie wypadła :)

oba (Vaniek / Exsence) są ciekawe, dla mnie głównie z powodu stosunku wagi do wielkości - hybryda wielkości 4000 i 2500, a dodatkowo to bardzo dobre spasowanie dla mnie na plus, bo mam na tym punkcie lekki odpał :)

Ten rozmiar 3000hgm jaką ma odległość od szpuli do blanku ? (obojętnie który model)

tak jak w 2500 ?

tak jak 4000 ? 

czy może jeszcze większą niż w rozmiarze 4000 ? (bo szpula mniejsza, a body od 4000)

ok, ale nie jestem w stanie tego zmierzyć dokładnie, bo tam jest uchwyt, do osi uchwytu można by zmierzyć, ale też mniej więcej

edit : zresztą to też bez sensu, uchwyt uchwytowi nie równy, od rantu do podstawy stopki, to co innego

Edytowane przez BazyL

Kolego BazyL, zacnie prezentuje się ta Twoja nowa maszynka, na "real foto" lepiej niż na katalogowych :)

Miałbym jedną prośbę i pewnie nie tylko Ja - o ile to możliwe jak coś nawiniesz to podziel się wiedzą ile tak na prawdę jakiej linki wchodzi na szpulkę typu "M" ;)