Gugcio Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam,Mam Pytanie do ludzi obeznanych w temacie RB. Jak najlepiej rozbroic Seryjny kijek zeby oczyscic caly blank i zdjac dolnik? Mam spinna ktorego dostalem od zonki na urodziny ale nie uzywam go bo przesiadlem sie na Casting. Chcialbym obrac blank i zdjac dolnik wraz z uchwytem kolowrotka. Nastepnie skrocic blank tak aby go nie uszkodzic i sprubowac go uzbroic w odpowiednie komponenty. Czy bylby ktos w stanie napisac mi jak nalezy sie za to zabrac aby nie zniszczyc blanku?Z gory dziekuje za odpowiedzi.zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6769& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=11302&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Dzieki Imienniku Jest wszystko co chcialem wiedziec. To dzis przy piwku obieramy skurkowanca do bialej kosci EDIT: Nie byl bym soba jak bym od razu nie sprobowal Kijek obrany w 90% tylko nie umiem zdjac tego cholernego Pierscienia Ma ktos moze pomysl? Probowalem na cieplo i lekko zbijac ale nic sie nie ruszyl zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Przepiłować spiralnie. Ino baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ostrożnie, bo brzeszczot pojedzie po blanku. Spawdziłem sam, to i wiem ))Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Te pierścienie są z pełnego metalu? Znaczy, czy są na czymś położone, czy bezpośrednio na blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ten Duzy wyglada na pelne aluminium wklejone bezposrednio na blank. Bede musial jakos zdjac to cholerstwo i do konca oczyscic blank. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Grzej nad zapalniczką. Puści. Klej dużo szybciej robi się płynny niż żywica w węglu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 @Fatso dzieki za rade naszczescie dalo rade inaczej. Jeszcze raz wielkie dzieki Kamil Grzalem, grzalem i puscil skubaniec. Blank oczyszczony z kleju i zmatowiony drobnym papierem wodnym. Teraz czeka mnie lekturka i projekt dolnika Jak bys mial ochote pomoc amatorowi to z checia poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Na ile będę umiał to pomogę. Pytaj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam!Mam pytanie co uzyskam przez usunięcie farby i lakieru z blanku??? /CD Blue Rapid 2.75m, do 28gram/Czy blank będzie bardziej finezyjny i lepiej wskaże opad? W jakim stopniu zmieni się jego praca, czy zgubi na szybkości a ugięcie pod obciążeniem się zwiększy???Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi i sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Każdy blank po zeszlifowaniu zachowuje się inaczej. Jeden robi się zupełnie inny, a dla drugiego bez różnicy. Ale najważniejszym efektem jest 'przyspieszenie', a nie zwiększenie czułości.Ugięcie na pewno się nie zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Szczerze mówiąc wątpię, żeby w uncjowym kiju różnica była istotna... Myślę, że więcej można zyskać na odchudzeniu przelotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam!Mam pytanie co uzyskam przez usunięcie farby i lakieru z blanku??? /CD Blue Rapid 2.75m, do 28gram/............Zmianę koloru na nudny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam!Mam pytanie co uzyskam przez usunięcie farby i lakieru z blanku??? /CD Blue Rapid 2.75m, do 28gram/............Zmianę koloru na nudny Co kto lubi. Wg mnie czyste włókno wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 po konsultacjach wygląda na to , że trzeba odchudzić zestaw przelotek a skrobankę odpuszczam! Niech się rodzi w kolorze naturalnym bez ingerencji w genetykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 A tak na poważnie to po usunięciu koloru można chyba zyskać parę gram na wadze? Do tego mądrze dobrane i rozmieszczone przelotki i myślę że wędka sandaczowo-boleniowa wyjdzie ok.Pozdrawiam i dzięki wszystkim za posty, szczególnie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Lakier łatwo ściągnąć nożem do tapet - potem jedziesz papierem o wysokiej gradacji i sprawa załatwiona. Ja dziś będę próbował malować blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Lakier łatwo ściągnąć nożem do tapet - potem jedziesz papierem o wysokiej gradacji i sprawa załatwiona. Ja dziś będę próbował malować blank Daj znać jak wyszło i co za patenty stosujesz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Lakier łatwo ściągnąć nożem do tapet - potem jedziesz papierem o wysokiej gradacji i sprawa załatwiona. Ja dziś będę próbował malować blank Daj znać jak wyszło i co za patenty stosujesz!! Oczyszczamy blank, szlifujemy, żeby był matowy papierem wodnym - 1000 np. - przecieramy nawilżoną ściereczką, pozostawiamy do wyschnięcia Nie wiem co to za farba - mam zieloną i ciemne srebro z brokatem - z warsztaty mechanicznego. Wybrałem ciemne srebro - na wacik wylewam trochę farby i równomiernie wcieram - pierwsza warstwa już poszła. Wygląda dobrze Pod światło ładnie się mieni i nie widać, że to jakiś cudak hand made bo kolor podobny do grafitowego blanku Później to samo zrobię z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Bardzo dobry sposób na szlifowanie to osadzenie w wiertarce. Tylko trzeba dorobić drewniany czop do osadzenia w blanku i mocno owinąć, elastyczną taśmą żeby nie pękł. Trzeba to robić z wyczuciem, szlifować tylko tyle ile trzeba. Potem blank trzeba umyć bardzo dokładnie, bo zostaje bardzo dużo pyłu. Najlepiej w wodzie z proszkiem do prania. Musi być tak czysty, że po przejechaniu białą szmatą nie pozostaje ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Niestety nie mam wiertarki, ani wkrętarki Ale poradziłem sobie ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Baars blue rapid po oskórowaniu to juz tyko rapid kilka gram hmmmmm nie wiem czy warto jak juz ma byc super ultra lekko to może tytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Myślę, że nie będą go patroszył jeśli się na niego zdecyduję. Dzięki uprzejmości P.Waldka dowiedziałem sie znacznie więcej na temat blanku. Wygląda na szybki blank, z ugięciem szczytowym, pod obciążeniem przecodzącym w semiparaboliczne.W odwecie zostaje jeszcze Phenix 895!? Zobaczymy Ponoć ten drugi jest równie szybki lecz głębiej pracujący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Baars po co go skrobiesz.Mnie DanielXR uzbroił na przelotkach 7-ch ale jest ich tylko 8 i kij jest szybki i dynamiczny bez skrobanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 nie skrobię już- spokojnie. Chociaż był taki pomysł żeby skalp z niego zdjąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi