Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Indian brakuje, że skalp chcesz ściągać.To piękny blank.Ciągnie już główkę 7g+guma i tak do 20g+guma8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jeszcze kasy nie mam, wiec robota stoi w miejscu, ale znalazłem spinning - jak pisałem wcześniej Ściągnąłem z niego lakier i farbę, naprawdę czuć różnicę w wadze Wcześniej był kluskowaty - teraz wydaje mi się, że będzie faściak Będę malował blank, wczoraj już próbowałem na szybkiego wyglądało super - ale jednak okazało się, że co nagle to po diable Nie ściągnąłem dokładnie starej farby i lakieru spod spodu - teraz już jest gut. Jeszcze tylko wodnym papierem muszę go oblecieć i ładnie wymyć przed malowaniem i wysuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dałem jednak niebieską farbę Pozostałe dwie z brokatami ciężko się nakłada - w jednym miejscu jest więcej brokatu, w drugim mniej - gorzej to wygląda. Niebieski odcień jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 I co Wy na to? Jeszcze lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Pytanie o sens tych zabiegów zdaje się być nie na miejscu , choć osobiście kojarzę z tunningiem fiata 126p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jak dla mnie sens przy bardzo delikatnych kijach (ale to misie). Na pewno sens przy renowacji kija ze zniszczonym lakierem i drugi przypadek przezbrojenie ze zmianą usytuowania przelotek. Chyba że kolor ma np. majtkowy a wolę piwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 W Batsonach Eglass bardzo warto usunąć lakier, bo jest go gruba warstwa (podkład) i po takim zabiegu robi się zupełnie inny blank. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Pytanie o sens tych zabiegów zdaje się być nie na miejscu , choć osobiście kojarzę z tunningiem fiata 126p To był stary mikado z bardzo grubą warstwą lakieru i farby Była trochę klucha. Teraz jest całkiem inny. A że nie chciałem zostawiać gołego węgla to trochę go odpicowałem - przynajmniej było zajęcie i to żadnych kosztach Mi tam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Coś tam wyszukałem w tym temacie na forum, ale mam pytanie. Szlifować ręcznie, czy szybkoobrotowo? Chyba takie szlifowanie na wysokich obrotach może być niebezpieczne. Jaki papier używacie? Kolega wyłowił fajny patyk Loomisa i właśnie go oskórowałem, pozostało zeszlifowanie lakieru. Zostanie goły grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja nie szlifuję, tylko wstępnie skrobię. Potem 600/800 – 1200 – 2000 i dwie gradacje pasty polerskiej. Używam wiertarko-wkrętarki akumulatorowej, nie lubię za wysokich obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja dokładnie tak jak Krzysiek ,tylko ręcznie.Dobrym nożem do tapet zeskrob większość lakieru z farbą,a później pucen pucen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Papier wodny rozumiem? Czyli blank na trzpieniu wsadzasz we wkrętarkę i tak zwany ruch posuwisto zwrotny z wymuszonym obrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Tylko wodny, nie da się szlifować inaczej, niż na mokro. Reszta jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Jeszcze się zapytam, czy wyszlifowany blank czymś się nasącza, żeby był ładniejszy? Jakaś żywica, czy coś podobnego, może żywica nadająca jakiś kolor, czy to be, bo może utwardzić i zmienić parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Możesz wetrzeć w blank żywicę. Kiedy blank jest już przeszlifowany i bardzo dokładnie odtłuszczony, bieżesz np. wkładkę do butów ze skóry, albo jakiś inny kawałęk skóry, zapodajesz w wiertarkę, nakładasz trochę żywicy na skórę i wcierasz- wystarczy chwila. Odstawiasz na 48h, jeśli chcesz, możesz jeszcze raz powtórzyć czynność. Ewentualnie możesz na koniec wykończyć wszytko pastą polerską do lakierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Panowie, a jak zachowuje się złącze blanków wieloczęściowych po zeskrobaniu lakieru. Nie mieliście problemów ze spasowaniem? Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Nie. Warstwa lakieru jest najczęściej cieniutka, kielich równomiernie zbieżny. Dolnik (górnik) ciut głębiej wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Krzysiek, bardzo dziękuję za błyskawiczne rozwianie wątpliwości. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Na 6-7 skrobanych blanków w żadnym nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Potwierdzam. Niedawno oskrobałem szklanego Lamiglasa i zostawiłem golasa bez wcierania żadnych żywic. Na spasowanie złącza w ogóle to nie wpłynęło, jest tak samo jak z oryginalnym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Możesz wetrzeć w blank żywicę. Kiedy blank jest już przeszlifowany i bardzo dokładnie odtłuszczony, bieżesz np. wkładkę do butów ze skóry, albo jakiś inny kawałęk skóry, zapodajesz w wiertarkę, nakładasz trochę żywicy na skórę i wcierasz- wystarczy chwila. Odstawiasz na 48h, jeśli chcesz, możesz jeszcze raz powtórzyć czynność. Ewentualnie możesz na koniec wykończyć wszytko pastą polerską do lakierów. Czy dwuskładnikowy klej U-40 Rod Bond może być? Czy o jakiejś konkretnej żywicy piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam CZy do polerowania blanku bedzie sie nadawała taka pasta ? http://motohurtownia.iai-shop.com/product-pol-140-K2-Pasta-p olerska-TEMPO-TURBO-Odnawia-i-nablyszcza-lakier-120g.html CZy to musi byc jakas specjalna ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Z tego co tu pisali, to raczej bez wosku. Ja co prawda raz polerowałem pastą tej samej firmy K2 Ultra Cut i zdała egzamin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam. Mam pytanie do kolegów , Którzy znają się na rzeczy potrzebuję kilka podstawowych informacji na temat oskrobania blanku z lakieru. Jak , czym itp. Chciałbym w niedługim czasie spróbować swoich sił i wykreować coś indywidualnego dla siebie. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ja ostatni przetestowałem zdejmowanie lakieru za pomocą acetonu. Bandaż nasączyłem, owinąłem blank i zawinąłem w folię co by nie parowało. Chyba ze 3-4 godzinki tak stało a potem ze zdjęciem lakieru z blanki i omotek nie było problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi