guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja tylko dla przypomnienia co do czego moderator zachęca:) Cytuje niżej: Drodzy Forumowicze,Chciałbym byśmy wszyscy tutaj zgromadzeni i korzystający z wiedzy zgromadzonej na jerkbait.pl w nadchodzącym roku podnieśli sobie nieco poprzeczkę.Niniejszym chcę Was (wszystkich autorów wpisów o swoich połowach) prosić o niewielką przysługę - proszę o umieszczanie w opisach połowu kilku dodatkowych informacji:- warunki połowu- charakterystyka miejscówki- przynęta- sposób prezentacji przynęty- sprzęt, na który złowiono rybę- inne ciekawe informacjeTych kilka dodatkowych informacji przyczyni się do poszerzenia wiedzy wszystkich forumowiczów jerkbait.pl.Unikniemy też wielu powtarzających się pytań, a w przyszłości dane będą stanowiły cenną bazę wiedzy na temat warunków połowu poszczególnych gatunków ryb. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) I jeszcze współrzędne GPS miejscówki Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez tebe 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 I jeszcze współrzędne GPS miejscówki Temat już był poruszany kilkukrotnie. Nikomu nie zależy na podawaniu namiaru GPS czy cudownego środka na złowienie dużej ryby i rozpisywanie się przy każdym zdjęciu. Krótki komentarz w stylu "ryba wzięła na płytko schodzący woblerek na napływie główki" lub "sandacz złowiony z opadu na gumę 4' i 20 g główkę" pozwala zaspokoić ciekawość. Dodam jeszcze że zdjęcia ryb z dodatkowym opisem są chętniej oglądane i lajkowane przez forumowiczów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wczoraj pojechaliśmy na taką wiosenną wyprawę a celem tejże były roztoczańskie jazie. Jazie i owszem były ale nie chciały brać co też mi zbytnio nie przeszkadzało. Okolica była przepiękna i wyglądało tak jakby czas się tam zatrzymał dawno temu. Domy jak ze skansenu, boćki, żabki i ryby. Bardzo udany dzień a z ryb najciekawszy był taki oto kleń 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A to mój. Również na muchówkie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 szczere Gratulacje koledzy @Zielony i @undre piękne kluski na muszki na jakie muchy mieliscie teraz efekty ?pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Parkinson. Mało wyszukana przynęta, ale już wkrótce zacznie się żarcie z powierzchni. Koniki, żuki już czekają, ja również . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mój wziął na klasykę czyli Red Tag z tym, że w formie nimfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ja wybieram się wstępnie w niedziele na kleniowo - jaziowe łowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wczoraj od 15 do 17 na Wisle. Woda wysoka i rośnie. Na jednym z przelewów widowiskowe branie na 3cm bączka czerwono-srebrnego własnej produkcji. Ryba dość długo chodziła w warkoczu po zejściu z napływu. Byłem pewien że to kleń miałem w tym miejscu już kilka sztuk w zeszłym roku. Niestety po doholowaniu do nóg kleń okazał się blisko 70cm rapą. Zdjęć nie robiłem bo nie chciałem ryby męczyć w okresie ochronnym choć widać że rybka w dobrej kondycji i już dawno po tarle. Dziwię się że mała kotwiczka przy woblerku wytrzymała (rozmiar chyba 10). Nic kleni trzeba będzie spróbować dziś po pracy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpc Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 52 cm ze Świdra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 karpc kleń piękny ale ten palec w skrzelach już kiepsko wygląda.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dziś pływaliśmy po Wisełce za kleniem w różnych miejscach , ale totalna kiszka , zero brań .Wiosna nad rzeką pełną para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Klenio z Wisłoka. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Klenio z Wisłoka.Piękna ryba:) Ile miał i oczywiście na co się połakomił jeśli to nie sekret?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Piękna ryba:) Ile miał? I oczywiście na co się połakomił jeśli to nie sekret?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tak jak pisałem kilka postów wcześniej jakby był krótki opis połowu, na co, jak, itp bez podawania konkretnej lokalizacji uniknęlibyśmy dodatkowych postów i zamiast tekstów byśmy oglądali posty z rybami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 .... proponuję zmienić nazwę tematu na "galeria" .... obecna jest mocno myląca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Piękna ryba:) Ile miał i oczywiście na co się połakomił jeśli to nie sekret?? Mierzył 51 cm. Złowiony na wobler "rzeszowski".Ten poniżej dziabnął nimfę z zająca z seledynowym ogonkiem.To znaczy nimfa była z seledynowym ogonem, nie zając . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fudi75 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 WitamMoje z Odry na smużaka, żyłka 0,18. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ładne rybki, pamiętaj tylko kolejnym razem aby usunąć z nich panierkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Cyklon Stefan postanowił wieczorem dać na luz, wykorzystałem ten moment i wyskoczyłem na godzinne łowy. W pierwszym rzucie dostałem tego jegomościa - 47cm Ryba wzięła w rynnie na napływie. Branie nastąpiło przy przytrzymaniu woblera w nurcie.Sprzętowo:Kij - Phenix M1 SP962XUL od DąbkaMłynek - Zauber 4000Żyłka - Trabucco T. Force Spinning 0,16Przynęta - Wobler własnej produkcji 2,5 cm 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Brawo Norbercie Kijek non stop się gnie Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Wil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi