Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście Zbyszek trochę przewrotnie napisał swojego posta i wszystkie uwagi w stylu "o wy bidoki" są jak najbardziej na miejscu  :D  ;)

Ale zawód jaki mieliśmy był naprawdę duży bo w poprzednich latach w okresie poprzedzającym tarło łowiliśmy sporo kleni +-60cm, marząc o 70-taku a to już troszkę inny kaliber niż 50-taki, które oczywiście w żadnym razie nie zasługują na pogardliwe uwagi bo są cwane i troszkę wymagań jednak stawiają, tym bardziej, że jeszcze nie dawno łowiliśmy w Polsce i wiemy dobrze, że 50-tak było to już wydarzenie...

Reasumując "tak się nam w dooopach poprzewracało"  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 4

Oczywiście Zbyszek trochę przewrotnie napisał swojego posta i wszystkie uwagi w stylu "o wy bidoki" są jak najbardziej na miejscu  :D  ;)

Ale zawód jaki mieliśmy był naprawdę duży bo w poprzednich latach w okresie poprzedzającym tarło łowiliśmy sporo kleni +-60cm, marząc o 70-taku a to już troszkę inny kaliber niż 50-taki, które oczywiście w żadnym razie nie zasługują na pogardliwe uwagi bo są cwane i troszkę wymagań jednak stawiają, tym bardziej, że jeszcze nie dawno łowiliśmy w Polsce i wiemy dobrze, że 50-tak było to już wydarzenie...

Reasumując "tak się nam w dooopach poprzewracało"  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Jak sam zauważyłeś to sa tylko żarty i zapewne nikt nie miał złych intencji  ;)

• Like 1

Myślę, że będę nie daleko od prawdy obiektywnej Józek jak napiszę, że to co mamy "tu" to kleniowa średnia wyższa półka a to co pozostało w naszej ojczyźnie to niestety (z małymi wyjątkami) średnia niższa półka.

Uwaga moja dotyczy tylko zasobności nie łatwości w złowieniu klenia,- chociaż patrząc statystycznie  :rolleyes: .....

• Like 1

Wiem Arku że są takie smoki.Miałem takiego na kiju dwa lata temu na Czorsztynie ale nurknął w zalane trawy i było po ptokach.Jakieś cztery lata temu chłopaki w Muszynie schodzili wieczorkiem z głowatkowych łowów i jeden targał klenika któremu ogon prawie wlekł się po ziemi. .Dał mi go zmierzyć -76 cm.tylko centymet większy od mojego życiowego.Dwadzieścia parę lat temu wyjąłem 75 cm . na śliza. W zeszłym roku widziałem takie smoki na czorsztynie wygrzewające się pod powierzchnią  do słonka.Z daleka wyglądały jak Amury .Kilka metrów przed łódką dały nura ale nie miałem już wątpliwości co to za ryby .Kilkanaście kleniozaurów 70-80 cm.Rybki do złowienia tylko za cholerę nie chce mi się łowić kleni w czasie jak biorą sandacze.

• Like 1

Jakieś cztery lata temu chłopaki w Muszynie schodzili wieczorkiem z głowatkowych łowów i jeden targał klenika któremu ogon prawie wlekł się po ziemi. .Dał mi go zmierzyć -76 cm.tylko centymet większy od mojego życiowego.

I nie dało się zrobić jakiejkolwiek fotki,choćby telefonem ???

Dawno nie lowilem kleni postaram sie cos pokazac z Popradu, zeby nie bylo ze Janusz cos zmysla, tylko niech zrobi sie cieplej ,jezeli nie uda sie "swiniaka" ulowic na wobka to zrobie fote "dziadziusiowych" na czesnie jak Goscia spotykam nad woda, kilka szt.60+ w Jego siatce to nic nadzwyczajnego.........

Edytowane przez marius13

A ja będę musiał odpuścić kleniowanie, na jakiś czas :(.

6 szwów na kciuku, jedno ściegno uwalone,z cyrkulatką nie ma żartów.

a miałem kuźwa na dunajec jechać wieczorem... :doh:.

No ladnie. Ciesz sie ze kciuk sie ostal. Nabierzesz wprawy i z determinacja wedkarska dasz rade:)

A ja będę musiał odpuścić kleniowanie, na jakiś czas :(.

6 szwów na kciuku, jedno ściegno uwalone,z cyrkulatką nie ma żartów.

a miałem kuźwa na dunajec jechać wieczorem... :doh:.

O to nie ja sam. ja tylko 4 szwy na kciuku i też problem ze ścięgnem świecznik szklany mi sie rozsypal w rękach w zeszlym tygodniu ale jest na tyle dobrze że jutro będę na Dunajcu B)