Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze naście lat temu jeżdziłem na Białą na pstrągi . klenie to było utrapienie .Dochodziło się do dołaka z nadzieją na pstrąga a tu bach i kolejny chlapiący klenik.Po czymś takim pstrągi czmychały w krzaki i trzeba było dalej wędrować.Teraz Biała wyregulowana ,wyprostowana przez powodzie,bardziej wygląda na kanał niż na rzekę.Kleniki nadal mają się dobrze ,pstrągi to już chyba tylko wspomnienia. :(

,pstrągi to już chyba tylko wspomnienia. :(

Bardzo rzadkie wspomnienia które na dzień dzisiejszy bardzo rzadko nad wodą zjawiają się pod nogami wędkarza - niestety  :(

Ps:

Zacne kluseczki Kamilu  :D

Edytowane przez Winko
  • Like 1

Było , niestety po zarybieniu selektem zostały tylko wspomnienia wysoka woda + mięsiarze zrobili swoje :( Jestem nad rzeką kilka razy w tygodniu a z pstrągiem mam okazję się spotkać może kilka razy w roku . Piszę oczywiście o Białej  .Tak jak pisze kolega Tomi to nie jest już ta Biała co dawniej .W moim odczuciu nawet z kleniem nie jest kolorowo  ... są odcinki na których ciężko utrafić "trzydziestaka "

Edytowane przez kolo575

Potwierdzam panowie pstrąg na Białej to wspomnienie prędzej go można złowić w Dunajcu .A  z tym OS em to było tak jak go zrobili to chwalili się wszędzie że pstrąga wpuścili na forach i w lokalnej prasie  i po sezonie było po pstrągach .Cos tam jeszcze pływa, rzeka piękna tylko gospodarz ....  :(

Niestety ale to prawda co piszecie. Okręg NS zarybia najwięcej ten przeklęty OS tym selektem który w sumie nie wiele ma już z potokowcem wspólnego - atakuje wszystko co w wodzie miesza! Na pozostałe rzeki idzie to co zostaje. Co do Białej to niestety ale regulacje oraz mięsiarze zrobili swoje ale na szczęście sa jeszcze odcinki niedostępne z brzegu a i brodzić ciężko, tam jeszcze można liczyć na spotkanie z okazałą kluską.

dra7mv.jpg

5etswi.jpg

Na szczęście są jeszcze w okręgu rzeki i rzeczki nie zdeptane, na których z pewnością kryją się kluski. Zaraz po powrocie do kraju w lecie z pewnościa sie tam zamelduję.

30mxz4z.jpg

• Like 19

Witam. Dzisiaj rano udało mi się rozpocząć sezon :) Pogoda piękna, mnóstwo kleni spotkałem, ale tylko kilka skusiło się. Największy 46cm poniżej, nabrał się na 3,5cm woblerka własnej roboty prowadzonego bardzo wolnym tempem, atak w warkoczu, wyskoczył zza jednego z głazów :) 

DSC_0414_eee.jpg

• Like 21

Tomi sprzęt to raczej kwestia komfortu, albo nadwyżki finansów ;p

Najważniejsze znaczenie ma ilość rybek w łowisku no i oczywiście odpowiednie ich podchodzenie ;p Ja dopiero po 20 maja będe mógł się zmierzyć z naszymi Polskimi kluskami ;p

Gratulacje, piękne klenie łowicie ! Aż się oczy cieszą :D

• Like 1

U mnie dzisiaj inauguracja sezonu - zeszło się do pierwszego wypadu w 2015, ale niestety sprawy zawodowe wyjątkowo ostatnio zabierają cały wolny czas.

Było ciężko, ale jednego udało się przechytrzyć - grubiutkie 48cm.

Zażarł po samo gardło, także jedna szybka fotka i w dobrej formie wrócił do Wkry.

Sprzętowo:

Dragon HM80 Ghost Buster + Daiwa Certate 2500

żyłka Berkley 0,16 a na agrafce wobek "Shreka".

post-53156-0-00203100-1429972136_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

• Like 24