TOMI803 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dzięki chłopaki Rzeczka piękna,ale strasznie zaśmiecona i zdewastowana przez ludzi Ropa?Nie,ale jej siostra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Fajne fotki i śliczna rzeczka Zasysały z powierzchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Piękne klenie. Jak nie Ropa to pewnie Biała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Piękne klenie. Jak nie Ropa to pewnie Biała.Raczej Wisłoka lub Jasiołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 I u mnie się coś ruszyło ,wszytko z wolnego prowadzenia z przystankami .Kijek Batson 2-10Kręcioł Daiwa Emblemżyłka 0.16Przynęta swojaczek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Raczej Wisłoka lub Jasiołka. Raczej Biała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Fajne fotki i śliczna rzeczka Zasysały z powierzchni??Tak. Zasysały z powierzchni na... Białej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Jeszcze naście lat temu jeżdziłem na Białą na pstrągi . klenie to było utrapienie .Dochodziło się do dołaka z nadzieją na pstrąga a tu bach i kolejny chlapiący klenik.Po czymś takim pstrągi czmychały w krzaki i trzeba było dalej wędrować.Teraz Biała wyregulowana ,wyprostowana przez powodzie,bardziej wygląda na kanał niż na rzekę.Kleniki nadal mają się dobrze ,pstrągi to już chyba tylko wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) ,pstrągi to już chyba tylko wspomnienia. Bardzo rzadkie wspomnienia które na dzień dzisiejszy bardzo rzadko nad wodą zjawiają się pod nogami wędkarza - niestety Ps:Zacne kluseczki Kamilu Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Winko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Jest tak jak pisze Winko.Są miejsca gdzie rzeka, to pustynia i faktycznie przypomina kanał ... ściekowy Pozostaje tylko mieć nadzieję, że kiedyś Biała wróci do stanu w jakim była w przeszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nikt nie zarybia Białej pstrągiem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nikt nie zarybia Białej pstrągiem.?na OS-ie było zarybiane , nie wiem jak teraz , kolo575 powinien wiedziec jak to teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Było , niestety po zarybieniu selektem zostały tylko wspomnienia wysoka woda + mięsiarze zrobili swoje Jestem nad rzeką kilka razy w tygodniu a z pstrągiem mam okazję się spotkać może kilka razy w roku . Piszę oczywiście o Białej .Tak jak pisze kolega Tomi to nie jest już ta Biała co dawniej .W moim odczuciu nawet z kleniem nie jest kolorowo ... są odcinki na których ciężko utrafić "trzydziestaka " Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Potwierdzam panowie pstrąg na Białej to wspomnienie prędzej go można złowić w Dunajcu .A z tym OS em to było tak jak go zrobili to chwalili się wszędzie że pstrąga wpuścili na forach i w lokalnej prasie i po sezonie było po pstrągach .Cos tam jeszcze pływa, rzeka piękna tylko gospodarz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Niestety ale to prawda co piszecie. Okręg NS zarybia najwięcej ten przeklęty OS tym selektem który w sumie nie wiele ma już z potokowcem wspólnego - atakuje wszystko co w wodzie miesza! Na pozostałe rzeki idzie to co zostaje. Co do Białej to niestety ale regulacje oraz mięsiarze zrobili swoje ale na szczęście sa jeszcze odcinki niedostępne z brzegu a i brodzić ciężko, tam jeszcze można liczyć na spotkanie z okazałą kluską. Na szczęście są jeszcze w okręgu rzeki i rzeczki nie zdeptane, na których z pewnością kryją się kluski. Zaraz po powrocie do kraju w lecie z pewnościa sie tam zamelduję. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Klenie nieufne i ostrożne, ale coś się dzieje... Podobnie jak ostatnio robotę zrobił chrabąszcz Klenik wyglądał jak ze złota Sprzętowo skromnie...-Team Dragon-Spro Red Arc-0,16-chrabi "Hunter" 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Piękny klusek i w pięknej wiosennej scenerii Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Tomi nie sprzęt łowi:-)Piękny kleń-gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Piękna kluska Tomku - Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wczoraj trafiłem trzy klenie - dwa w dzień i jeden nocny. Dwie ryby nieznacznie przekroczyły forumowe minimum. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam. Dzisiaj rano udało mi się rozpocząć sezon Pogoda piękna, mnóstwo kleni spotkałem, ale tylko kilka skusiło się. Największy 46cm poniżej, nabrał się na 3,5cm woblerka własnej roboty prowadzonego bardzo wolnym tempem, atak w warkoczu, wyskoczył zza jednego z głazów 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Piękny klenio Tomek, a poza tym fotka rewelacyjna :-) Zazdroszcze klimatu nad wodą, u mnie neistety nie jest jeszcze tak zielono... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady91 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Tomi sprzęt to raczej kwestia komfortu, albo nadwyżki finansów ;pNajważniejsze znaczenie ma ilość rybek w łowisku no i oczywiście odpowiednie ich podchodzenie ;p Ja dopiero po 20 maja będe mógł się zmierzyć z naszymi Polskimi kluskami ;pGratulacje, piękne klenie łowicie ! Aż się oczy cieszą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dzisiaj znowu udało się połowić sprzęt i przynęta bez zmian . Fotki samojebki więc jakością nie powalają za to wynagrodziły mi ładnym pożegnaniem ,później wrzucę filmik z C&R Jeden miał coś w okolicy 55 cm . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 U mnie dzisiaj inauguracja sezonu - zeszło się do pierwszego wypadu w 2015, ale niestety sprawy zawodowe wyjątkowo ostatnio zabierają cały wolny czas. Było ciężko, ale jednego udało się przechytrzyć - grubiutkie 48cm.Zażarł po samo gardło, także jedna szybka fotka i w dobrej formie wrócił do Wkry. Sprzętowo: Dragon HM80 Ghost Buster + Daiwa Certate 2500żyłka Berkley 0,16 a na agrafce wobek "Shreka". Pozdrawiam,malcz 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi