TOMI803 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Pięknie dajecie z tymi kluchami - aż mnie w sercu ściska że ja tak daleko od tych rzek, ale ja to sobie jeszcze odbiję Co do wód okręgu NS to - a nie mówiłem Ci @TOMI803 Wpadnę tam w tym roku i to nie raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dzisiaj chyba ostatni raz wybrałem się nad wodę w najbliższym czasie Rzeka, okręg i sprzęt taki jak wczoraj, a na agrafce "Chrabąszcz Hunter" i "Biegacz ogrodowy Maybug" 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Tomi 803 ,no dzisiaj to już całkiem przyzwoite Pogoda na kleniki wymarzona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Gratulacje Tomi , piękne klenie w pięknej scenerii , tylko pozazdrościć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ładne kleniaki. Dobry szpenio z Ciebie, że radzisz w tak czystej i małej wodzie. Graty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam ,dziś w nocy udało mi się skusić takiego oto klenika .Po kilku minutach miałem jeszcze jednego, a potem zjawiła się wydra i wyprosiła mnie grzecznie do domu ,bo to chyba bardziej jest jej miejscówka niż moja.Sprzętowo : dziadek Silstar do 15 gr. i Shimano Catana 2500. Woblerek to zielona 3 cm glapka.Noc wyjątkowo ciepła ,od ksieżyca tak jasna, że o 22 szczupły zjadł mi super wobka.Życzę wszystkim spokojnych i owocnych nocy nad rzeką . Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez motylW1 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Macie jakieś pomysły może doświadczenie którym się podzielicie i mi pomożecie. Wczoraj byłem na rybach i pod sam wieczór piękne klenie zbierały jętkę żółta z powierzchni jakieś 5 m ode mmie z moich przynęt robiły robiły sobie jaja. Jest jakaś metoda by skusić te ryby do brania jak w koło tyle owadów lata? Może jakieś odpowiednie woblery, albo umiejętne je zaprezentowanie? Co robicie w takich sytuacjach?Ps Nie posiadam muchówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) ....piękne klenie zbierały jętkę żółta z powierzchni jakieś 5 m ode mmie z moich przynęt robiły robiły sobie jaja.... Myślę że nawet wytrawny "kleniarz" ma często takie sytuacje, że klenie po prostu robią sobie jaja z jego przynęt - tak to już z tą rybką bywa. Mimo wszystko jeśli to było 5m t o spora szansa że Cie widziały....spróbuj stanąć 10-15 metrów od nich i spławić im woblera.... pozdrawiam,malcz Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Nie ma takiej obcji że żerują na muszcze i nie chcą łyknąć woblera Poprostu nie miałeś w arsenale tych odpowiednich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pstrągi nie chcą współpracować za to klenie coraz bardziej, dziś na krótko po pracy trafiło się nawet forumowe minimum 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W sobotę odwiedziłem metę w sąsiednim , wrocławskim okręgu . Miejscówki , na których stawiałem pierwsze spinningowe kroki w latach 80-tych ubiegłego wieku ... Stąd pewnie wzięło się moje zamiłowanie do rzeczek małych i ... bardzo małych . Odcinek leśny nie zmienił się zbytnio od moich ostatnich odwiedzin sprzed lat 15-stu o dziwo . Tylko woda malutka , tak jak chyba wszędzie .Klenie były . I to solidne . Jak dawniej . Jedna gruba czterdziestka zgarnęła chrabąszcza ale nie zdążyłem zaciąć . Póżniej taki 35 cm , grubiutki i zdrowy klusek . Widoki w płytkiej , prześwietlonej wodzie cudowne , ale rybki trudne przez to do podejścia . Póżniej w mojej starej miejscówce udało się skusić grubiutką , tłuściutką mamunię - 48 cm , nawet z małym plusem . Kleno zażarł hunterowego chrabąszcza po dwukrotnym zebraniu z powierzchni . Widok nieprawdopodobny . Za plecami miałem tatusia , który mógł podziwiać cały spektakl jak na dłoni . Hol rybki spokojny i niezwykle piękny - małe rzeczki mają to coś w sobie jednak .Sprzętowo FX902-2 , Exsence Ci4+ C3000M , Trabucco 0,16 i mały chrabąszcz Lipińskiego . 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Piękny klenik. Gratki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Kleniozaury znowu dopisały , przynęta sprzęt bez zmian 3 sztuki spełnijące forumowe minimum , jedna z 5ką z przodu Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez kolo575 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 graty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiaj korzystając z pięknej pogody i wiedząc, że weekend majowy spędzę w gronie znajomych i rodziny wybrałem się poszukać kleni. Rzeka i sprzęt taki jak poprzednio. Robotę zrobił znowu chrabąszcz i udało się nawet skusić klenia na 5. W pośpiechu zapomniałem aparatu, więc fotki z komórki Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez TOMI803 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ładnie dajecie Panowie ,z tymi kluchami ,tak trzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Piękne rybki Panowie , klenie chyba mają was już dość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam ,dziś brały głównie nietoperze ale jeden ,,stykacz" się trafił.Sprzętowo podobnie jak poprzednio, tylko kijęk troszkę inny . Branie nastąpiło na przelewie w wartkim nurcie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Graty Tomku - widzę że moje ulubione miejscówki pięknie się już zazieleniły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dzięki Tomku. Pomału zaczyna się robić, tak jak powinno. Wszystko kwitnie, jest zielono i pięknie nad wodą w tamtych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Wczoraj zaliczyłem otwarcie sezonu kleniowego.Pierwszy był czterdziestak przy ustawianiu woblera, spadł jak gramoliłem się ze skarpy żeby go podebrać.Później klenik, kleniątko koło 20cm. Kawałek dalej kolejny, koło 35cm.I wreszcie mocne kopnięcie i jest. Jakieś 45cm: 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wreszcie przyszedł czas, żeby wziąć się na poważnie za bieszczadzkie klenie (większość ryb złowiłem na duże żaby): 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Ja dzisiaj skromnie , jeden klenik .Plaga kaczek skutecznie uprzykrzała mi łowienie, płosząc klenie .Klenik charakterystyczny (blizna na paszczy)może kiedyś się jeszcze z nim spotkam Sprzętowo bez zmian . Edytowane 3 Maja 2015 przez kolo575 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wczoraj miałem dylemat,czy wybrać dzisiaj klenie czy pstrągi,ale zapowiedz słonecznej pogody przekonała mnie do kleni.W tym roku drugi raz byłem na kleniach i od razu trafiła się przyjemna kluska.Szybki pomiar 45cm.Branie to typowe kleniowe kopnięcie,którego nawet nie zdążyłem zaciąć.Przynęta to wobler ok 4 cm własnej produkcji.Skusił jeszcze dzisiaj kilka rybek....A jako ciekawostka,to łowiłem na żyłkę 0,20,ponieważ miałem ze sobą kołowrotek z pstrągów.Dla niektórych to pewnie zgroza... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi