Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Ja długi weekend spędziłem na Podkarpaciu (kiedyś tam żonę złowiłem) .. kilka dni bobrowałem na Wisłoce i Wisłoku. Kleni trochę połowiłem, naprawdę aktywne były .. przełamałem się też i przeskoczyłem 53 cm ;)  (3 razy już takiego rozmiarowo miałem):

Klen55jpg_wwxqqew.jpg

.. na miarce 55 cm. Zassał chrabąszcza salmo.

• Like 34

A mi jakoś nie wychodzi łowienie kleni, mimo iż wiem, że pływają w rzece dość duże. Jak już, to czepiają się na spining same krótkie, a złowienie na groch sporego klenia nie jest wielkim wyzwaniem. Nie żebym to ja takie łowił, ale widziałem jak moja żona złowiła na groch takiego 49cm, i to w miejscu takim na pałę, prosto z marszu, bez wcześniejszego nęcenia, wczoraj brat 47 i kilka dni temu teść złowił 45. Jedynie wczoraj na pływającą czarną mrówkę miałem wyjście takiego ze 45 cm na płytkiej wodzie, ale brania się nie doczekałem.

Nitoperków zdjołem kilkadziesiąt.Podczas sandaczowych -dunajcowych nocnych łowów to dość częsty przyłów. :) Kilka razy lekko capnoł mnie w palec ale jak dotąd wścieklizny nie mam :) Przyłowy zainspirowały mnie do zasięgnięcia wiedzy na ich temat  na tyle że teraz nie tylko rozróżniam nietoperze zamotane w żyłkę, ale kilkanaście gatunków fruwających nad rzeką :)

Witam wszystkich, wróciłem w końcu po tygodniu nieobecności  do domu i postanowiłem z marszu  sprawdzić co w Krznie piszczy.

Wody jakby przybyło ale płynącego ziela ,traw , gałązek i innych niezidentyfikowanych przeze mnie w ciemnościach,,obiektów'' pojawiło się bardzo dużo . Praktycznie nie da się łowić, a w nocy to już całkiem. Dlatego pół godziny mi wystarczyło i się zwinąłem.Dobrze ,że chociaż z pośród tego wszystkiego wygrabiłem klenika. Mam nadzieję, że rzeka szybko wróci do normalnego stanu bo mam nie dużo wolnego czasu. :)

Sprzętowo jak poprzednio ,woblerek jak zwykle od Sebastiana. Pozdrowionka.

post-53552-0-78145300-1431126304_thumb.jpg

• Like 7