Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw przerzuciłem kilkanaście jazików, a później goddarda zassała taka "wisienka"  :D 

2zisbw2.jpg

Po chwili siadł jeszcze jasiek 40+, ale zahaczony "za skórkę" wyczepił się przy podbieraniu  :P

Edytowane przez Michał P.
  • Like 38

Ostatnio na mojej kochanej rzeczułce przerzuciłem dużo rybek pięknych , choć nie powalających rozmiarami . Wreszcie w piątek udało się trafić tłuściutką , kleniową mamusię  :) . Stan wody mimo , że niski , osiągnął cudowny kompromis pomiędzy wychodzącą od dołu zieloniutką sałatą a wolnym lustrem wody . Piękne łowienie , wspaniałe widoki , brania często na moich oczach  :wub: ... Pierwsze wyjście było jeszcze wtedy , gdy wobler miał dobre pół metra do lustra wody - fala od brzegu , kocioł na powierzchni , serce w gardle  :D ... Powtórka już spokojniejsza - dwie , trzy sekundy po wpadnięciu do wody dostojne zebranie bzyka , napięcie zestawu w tempo i ... eksplozja z gejzerami  , bo i warunki takie bardziej amazońskie . Cudowna walka ! 46 cm zdrowego , grubego szczęścia  :D .

Sprzętowo jak zwykle - FX 902-2 made by Dąbek nie przestaje mnie zadziwiać  ;) .

1431281513dsc03160.jpg

A tutaj troszkę walczyłem z moim mini-statywem  :) .

1431281623dsc03159.jpg

• Like 29

Witam koledzy dzisiaj udało mi się skusić ładnego kleniozaura na bonito 3,5 cm jak dotychczas mój najwiekszy do tej pory 47 cm coraz blizej magicznej 50-tki  poniżej zdj rybka wrócila do wody oczywiscie może spotakmy się znowu za jakiś czas :D  :D

78db47f41bc27521med.jpg

4a1ec372a9f4664dmed.jpg

sprzetowo HM80 żyłka 0,18 kołowrotek ryobi zauber

• Like 20