Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

W niedzielę odwiedziliśmy małą rzeczkę w okręgu wrocławskim , którą pozwoliłem opisać sobie kilka stron wcześniej . Woda jeszcze mniejsza , rybki jeszcze ostrożniejsze , ale były  :) . Ja miałem cztery klenie i dwa jaśki . Tatuś też połowił . Wszystko w przedziale 30-35 cm . Wiekszość brań z powierzchni , w wodzie do kolan . Bajeczka  :wub: ...Ale najlepsze wydarzyło się na miejscówce , która ostatnio obdarzyła dużą rybą . Ja wiem , że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczałem , że znowu się uda ale jednak  :D ...

To samo miejsce , pierwszy rzut . Bzyk ląduje na powierzchi , po dwóch sekundach wielki lej i zassanie , zacięcie w tempo , kipisz taki jakby to jakaś trocia przywaliła  ;) i zaczęlo się . Na początku myślałem , że to ta sama ryba co ostatnio ale nie - większa , grubsza , brak dwóch , trzech łusek . Piątka z przodu , z małym plusikiem . Cudeńko  :wub: . A cośmy się naoglądali ślicznoty podczas holu w czystej , prześwietlonej wodzie , to nasze . Sprzętowo jak zwykle . I pięknie  :D .

1431968227dsc03163.jpg
1431968288dsc03164.jpg
1431968343dsc03168.jpg
1431968401dsc03169.jpg

• Like 41

uwielbiam tą krótką chwilę  B)

68dgs7.png

Witam wszystkich szanownych kolegów i koleżanki zaszło małe nieporozumienie albo uchybienie z mojej strony z góry przepraszam za całe zamieszanie w poście wyżej nie dopisałem że rybka już pozowała na tym forum zostało wycięte z filmiku który nagrałem jak ją wypuszczam , tak mi się spodobała że nie mogłem się powstrzymać i ją dorzuciłem jeszcze raz przepraszam 

ps. zdjęcia nie usuwam bo naprawdę mi się podoba ;) 

kolego @marekn dziękuje za zwrócenie uwagi ale naprawdę nie miałem się zamiaru tutaj lansować kleni łowię bardzo dużo ale fajne fotki wychodzą mi bardzo rzadko 

pozdrawiam

• Like 4

Odrzański klenio :)

Wprawne podebranie i precyzyjny pomiar by Ricci obnażył 58cm

Kleks połakomił się na Bonito 3,5cm

Sprzętowo BR 2,52 12lb, Vaniek 4000, PP 10lb

fk1fd1.png

Tasiek gratulacje, dawno nie widziałem takiej baryły. Taki tłuścioch to tylko na patelnię.... :lol:   :P

• Like 2