tasiek321 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Tasiek gratulacje, dawno nie widziałem takiej baryły. Taki tłuścioch to tylko na patelnię.... A tam od razu na patelnię, na sushi Dzięki za gratulację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki1 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Taki klenik z warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ot taki poranny. Woblerek od Piotro 820.16 lovec rapy Iry lucky 305 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Piękne kleniki łowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Piękny kleń Tasiek, u mnie standardowo 40 z +. Jakoś nie mogę trafić nic większego w tym sezonie. Za trzy tygodnie wybieram się do Szczecina, będę tam przez tydzień, może uda się wyskoczyć na Odrę w poszukiwaniu większego klenia 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) @Norbercie nie narzekaj regularne łowienie 40 z + i to po ciemoku, na pewno jest suuuper a taki z 5tką z przodu pewnie lada moment się trafi... Swoją drogą to w jakich miejscach je kosisz(rafki??) i w jakich godzinach? Pozdrawiam,malcz Edytowane 22 Maja 2015 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rafix Opublikowano 22 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Myślałem że nie jestem w stanie pobić mojego PB z zeszłego sezonu 50+ Nasz krajowy 60 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter4127 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Łe Panie, amur pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki1 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Pierwszy w tym roku z WARTY Edytowane 22 Maja 2015 przez riki1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Myślałem że nie jestem w stanie pobić mojego PB z zeszłego sezonu 50+ Nasz krajowy 60 Możesz zdradzić na co uderzył?Takie potwory to faktycznie rzadkość w tych naszych przetrzebionych wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 6tka z przodu to już kleniowa extraklasa.Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @rafix, ależ kluchon .Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Myślałem że nie jestem w stanie pobić mojego PB z zeszłego sezonu 50+ Nasz krajowy 60@rafix - rewelacja, ale masz mety tam u siebie na Wisełce...piękny grubas. Rafa czy przelew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ależ monster ... Gratulacje !!!Więcej szczegółów prosiemy , bo rybol niemożebny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Możesz zdradzić na co uderzył?Takie potwory to faktycznie rzadkość w tych naszych przetrzebionych wodach. Możesz zdradzić na co uderzył?Takie potwory to faktycznie rzadkość w tych naszych przetrzebionych wodach.Uderzył na Doradowego woblera 4cm którego kupiłem na wyprzedaży za 7zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ależ monster ... Gratulacje !!!Więcej szczegółów prosiemy , bo rybol niemożebny .Panowie na grube kluchy tylko w nocy,wkrótce więcej fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Może to być noc jasna, tj pełnia? Czy to nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Uderzył na Doradowego woblera 4cm którego kupiłem na wyprzedaży za 7zł. Z wyprzedaży. Dobrze, że woblerki nie mają metek i taki klenio nie wie, że to woblerek powyprzedażowy, bo by chwile się zastanowił czy uderzać. Kleń coraz ktywniejszy się staje i już w krótce pewnie bedzie ganiał jak należy.Ale o kluski z 6 z przodu to cholernie ciężko. Więc szacunek dla łowców takich okazów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Może to być noc jasna, tj pełnia? Czy to nie ma znaczenia?Moim zdaniem to jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Kiedy kumpel ściągnął mnie z Renu w którym jak na złość brały tylko jeszcze zakazane sandacze i to małe, ale za to na wszystko co się założyło,- ucieszyłem się W doskonałym nastroju pędziliśmy na klenie na jeden z dopływów, po cichutku nucąc piosenkę z kabaretu starszych panów, która dziś jak nigdy pasowała do nas,- starsi panowie, starsi panowie dwaj, już szron na głowie, już nie to zdrowie - a w sercu ciągle maj... Kolega żartował że po pięćdziesiątce można tylko łowić od 50 do góry,- prorok czy co?Rzeka była dla nas dziś łaskawa i obdarzyła nas wieloma kleniami z których najmniejszy miał 50 cm a największy 63.Wszystkie przynęty które uważaliśmy dotychczas za miejscowe killery, można było sobie dziś wsadzić w ... pudełko Za to na jakieś wygrzebane starocie jak rapalka, co ma chyba ze 20lat i stonkę Darka Duszy z końca lat 90-tych waliły jak wściekłe PsJuż mi się przypomniało o czym chciałem napisać.... Miejscówka z pozoru wygląda na łatwą jednak taka nie jest, konieczny jest szybki siłowy hol z wody o średnim uciągu z zawadami i podwodną florą poprzez rwącą rynnę tak by stoczyć całą walkę (na wodzie do pół łydki) która przypomina bardziej rodeo niż hol ryby Pisze to właściwie tylko z jednego powodu a mianowicie czytałem ostatnio w jakimś wątku o tym jak słabe są kotwiczki np: Owner itd...Otóż ta mała rapalka na którą wyjąłem parę sporych kleni + - 60 ma właśnie Ownery 12-tki i ani jeden grot nie był rozgięty, co jest jedynie dowodem na to iż cały zestaw czyli kij 2-10lb , żyłka 0,20 ustawienie hamulca kołowrotka i moc kotwiczek gwarantuje brak przykrych dla ryby i dla nas niespodzianek.Szkoda, że najczęściej pamiętamy o tym dopiero w przygotowaniach na największe drapieżniki, a przecież działa to przy każdej rybie tak samo Kleń na zdjęciu poniżej połkną całkiem (operacja była konieczna) stonkę wielkości mrówy Tomy-ego z kotwiczką nr 6 i w takim holu choć nie zachodzi możliwość rozgięcia kotwiczki trzeba pamiętać iż urwanie ryby oznacza dla niej przedłużającą się nie potrzebną mękę aż do śmierci....Dlatego zakończę taką konkluzją,- dobrze dobrany zestaw od A do Z to frajda z łowienia i bezpieczeństwo dla ryby którą zamierzamy wypuścić a jeśli zamierzamy ją zjeść to też dzięki temu nie będzie dłużej niż to konieczne doznawała bólu. Edytowane 25 Maja 2015 przez Rheinangler 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Starsi panowie, starsi panowie dwaj, już szron na głowie, już nie to zdrowie - a w sercu ciągle maj... :):) Starsi Panowie Niestety ale polowili bez Zybiego pozdrawiam Edytowane 25 Maja 2015 przez krokop 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) dzięki Zbyszek Edytowane 25 Maja 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Konkretnie połowiliście mega mastodonty (oczywiście mowa o rybonach ) Pozdrawiam Qcyk!! Edytowane 25 Maja 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Któregoś dnia dobierzemy się do tych na prawdę dużych mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Któregoś dnia dobierzemy się do tych na prawdę dużych mam nadzieję Czyli tych legendarnych z Siódemką z przodu, na cześć których powstało kilka stron dyskusji na forum ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi