Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

@Pride zawsze czymś zaskoczysz :) ,bez takich jak ty forum było by nudne :P,

Powodzenia nad  wodą,jaki i w twórczości.

Dzieki ;) W ciągu 10 ostatnich miesięcy w warsztacie jak i nad wodą bywałem bardzo sporadycznie, teraz mam dwa miesiące luzu, pora nadrobić B) Będzie dużo fotek z rybami, a jeszcze więcej z pracowni. Nowych modeli będzie mnogo :)

• Like 1

Dzieki ;) W ciągu 10 ostatnich miesięcy w warsztacie jak i nad wodą bywałem bardzo sporadycznie, teraz mam dwa miesiące luzu, pora nadrobić B) Będzie dużo fotek z rybami, a jeszcze więcej z pracowni. Nowych modeli będzie mnogo

To się rozumie, bo kto nie ryzykuje, ten szampana nie pije... B)

Witam  :) Woblery BONITO to już klasyka na odrzańskie klenie.Pozdrawiam  :)                                                                                                                                                                                                                                                                            

10589r4.jpg

• Like 27

@malcz

Dokładnie, tylko wolny spływ bez żadnej pracy wobkiem, bo wtedy kompletnie go olewają bądź się płoszą. Generalnie to jest zazwyczaj kwestia kilku rzutów, jeśli te większe nie wezmą w przeciągu paru spływów smużaka zwyczajnie odpływają bądź stoją przy dnie. Łowię na wodzie do pół metra i klenie są tam bardzo płochliwe, ale w tym jest cały urok :)

Od czerwca dałem kleniorom spokój , teraz tylko opading we wszelkich przejawach łódkowych i brzegowych  :D . Ale to , co ostatnio miałem szansę podziwiać , przyniosło mi więcej frajdy niż łowione w tym roku kluchy . Już zmierzam do sedna : malutka rzeczka zasilająca w wodę moją małą zaporówkę . Opisywałem jej przyujściowy odcinek w tegorocznym wątku jaziowym . Tuż za przepustem rozpoczynającym zbiornik stado kleni . Kilkanaście sztuk w przedziale 40 - 55 cm tak na oko  ;) ... Wachlują dostojnie płetwami , czasami się ganiają patrolując kilknaście metrów wlotu . Widok nieprawdopodobny  :wub: . Na szczęście są bezpieczne , znajdują się w obrębie ochronnym . Przynajmniej chcę w to wierzyć , choć ostatnio jest ich jakby troszkę mniej ... Parę zdjęć udało mi się cyknąć , parę filmików nakręcić . Zresztą zobaczcie fotki .

Piekny widok :)

• Like 1