bencur Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wieczorny wiślany kleń na Widełka 7cm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Od czerwca dałem kleniorom spokój , teraz tylko opading we wszelkich przejawach łódkowych i brzegowych . Ale to , co ostatnio miałem szansę podziwiać , przyniosło mi więcej frajdy niż łowione w tym roku kluchy . Już zmierzam do sedna : malutka rzeczka zasilająca w wodę moją małą zaporówkę . Opisywałem jej przyujściowy odcinek w tegorocznym wątku jaziowym . Tuż za przepustem rozpoczynającym zbiornik stado kleni . Kilkanaście sztuk w przedziale 40 - 55 cm tak na oko ... Wachlują dostojnie płetwami , czasami się ganiają patrolując kilknaście metrów wlotu . Widok nieprawdopodobny . Na szczęście są bezpieczne , znajdują się w obrębie ochronnym . Przynajmniej chcę w to wierzyć , choć ostatnio jest ich jakby troszkę mniej ... Parę zdjęć udało mi się cyknąć , parę filmików nakręcić . Zresztą zobaczcie fotki . Pamiętam takie widoki z górnej Soły ... jeszcze nie tak dawno temu, stając na kładce czy mostku, który przecinał nurt rzeki, można było obserwować stada Kleni ,od zupełnie małych ,po ryby ponad 50 cm. Dzisiaj ,już tylko niedobitki tamtych czasów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultra Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Kilkanaście sztuk w przedziale 40 - 55 cm tak na oko ... Wachlują dostojnie płetwami , czasami się ganiają patrolując kilknaście metrów wlotu . Widok nieprawdopodobny . Na szczęście są bezpieczne , znajdują się w obrębie ochronnym . Przynajmniej chcę w to wierzyć , choć ostatnio jest ich jakby troszkę mniej ... Parę zdjęć udało mi się cyknąć , parę filmików nakręcić . Zresztą zobaczcie fotki .Cudo... zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dobrze, że takiej miejscówki nie namierzyli jeszcze panowie w gumofilcach, bo by tylko łuski na brzegach zostały. Takie piękne widoczki z takimi stadami to już bardzo rzadki widok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Podobne widoki miałem w zeszłym roku nad Dunajcem...ale i w tym przypadku na szczęście odcinek występowania ryb był pod ścisłą ochroną Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 A ja z kolei takie klenie widziałem, w sumie nie tylko klenie, bolenie też tam były, pod zaporą na Solinie, nawet jakieś zdjęcia gdzieś tam w aparacie mam. I tam też nie można było łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultra Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Te klenie i jazie przy zaporze na Solinie to już taka atrakcja turystyczna, regularnie dokarmiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Te klenie stały się już takie jak te "dzikie" mistowe kaczki. Niby dzikie, ale karmione ręką człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzisiejszy, zebrał konika na bardzo bardzo długiej lince 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam wczorajsze 55 I 59cm:-) C&R!!! 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam wczorajsze 55 I 59cm:-) C&R!!!ale czarnuchy !!!!. Piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 ale czarnuchy !!!!. Piekneczemu się dziwisz,na socjalu spokojnie rosną i mnożą się gratuluję 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Taki dublecik , że daj Boże ... Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Michał dobry szepnio z Ciebie mi dziś na lince zameldował się taki.... hehehe 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) trzy 50+ z dzisiejszych kilkunastu lil`bug i niezastąpiony bonito robiły robotę Edytowane 1 Lipca 2015 przez szpiegu 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Guciolucky, załóż wielkiego piankowca to się pozbędziesz przedszkola Ja się mojego kleksa z 5 z przodu coś nie mogę doczekać, a Wy takie rybony targacie.. Graty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jak założyłem piankowca to się pozbyłem wszystkiego co w rzece pływało :-) ale będę ćwiczył, z powodu barku nauczyciela we wsi, zejdzie mi pewnie kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 @szpiegu , gratulations ! Dawaj filmik , się doczekać nie możemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj 3h nad wodą zaowocowały takimi kleniami 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 ...najpierw próbowałem po prostu się nauczyć, wychodzić, pojąć to co się dzieje i o co chodzi w kwestii łowienia kleni, później był moment kiedy wydawało mi się że wszystko zaczyna się składać do kupy....a teraz znowu jestem na początku drogi, albo nawet na nią nie wszedłem... ...gratulacje Panowie za piękne kleniska... pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ...najpierw próbowałem po prostu się nauczyć, wychodzić, pojąć to co się dzieje i o co chodzi w kwestii łowienia kleni, później był moment kiedy wydawało mi się że wszystko zaczyna się składać do kupy....a teraz znowu jestem na początku drogi, albo nawet na nią nie wszedłem... ...gratulacje Panowie za piękne kleniska... pozdrawiam,malczMam podobnie :| Ale nie możemu ustawac w boju Panowie jestem pod wrażeniem waszych połowów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Nie jesteście sami w swoich przekonaniach, ja ostatnimi czasy większe zmuszam jedynie do "puknięcia" w przynętę. Mam wrażenie, że nie umiem i nie nie umiałem ich nigdy/zapomniałem łowić. To właśnie napędza mnie ciągłych prób i wyciągania wniosków z każdego pobytu nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) To jest włąsnie najlepsze. Kiedy człowiekowi się wydaje, że już sporo pojął i teraz już tylko z górki to przychodzi moment, że nagle ta wiedza jest mało warta i trzeba zaczynać od nowa. Na szczęście ryby to nie tak schematyczne stworzenia i mają swoje chimery.Ta ciągła pogoń nakręca całą spirale i właśnie chyba to jest w tym wszystkim piękne. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Tom@son 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 czemu się dziwisz,na socjalu spokojnie rosną i mnożą się gratuluję hehehe ale pojechales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Mina znów jakbym był zawiedziony tym kleniem... takiego spasionego jeszcze nie miałem, dał popalić i pięknie zebrał z powierzchni 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi