Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Ale kaban  :o.  @Suli gratuluję i nie ukrywam ze nieco zazdroszczę  ;)

Dzięki @jerzy6, zwierzaczków było więcej ale w takie upały nie chce się nawet do torby po aparat sięgać :lol:  Co do mojego wygladu to nie mam nawet ostatnio czasu się ogolić a co dopiero na rybki wybrać  ^_^

• Like 1

Dzisiaj wspólny upalny dzień z rodzinką, obiad, basen i ... No przecież że wieczorkiem zmyłem się chwilkę nad wodę bo przecież musiałem jechać auto zatankować! Mój ulubiony odcinek zaowocował dziś sporą ilością złowionych kleni gdzie największy miał 4kę na przodzie. Że godzina jeszcze była młoda to postanowiłem jeszcze obłowić kilka metrów rzeki niż zwykle i to był strzał w 10tkę! Kilka rzutów i chrabąszcza zbiera pod krzakiem - jak to z początku oceniłem malutki kleń który okazał się ładną kluchą!!! Miarka stwierdziła że jest to moja nowa życiówka - 55cm! Może to nie jest jakiś olbrzymi okaz ale dla mnie jazda była przednia i radość ogromna! Szkoda tylko że jadąc na ta stacje benzynową zapomniałem spakować moją kamerkę bo wierzcie mi że było by na co popatrzeć. Oczywiście kluska nadal pływa w dobrej kondycji.

ei31hj.jpg

2i05eue.jpg

• Like 48

Tomek gratuluję życiówki i jak zwykle zazdroszczę ilości złowionych ryb.

Wielkie dzięki. Teraz mam dopiero trochę możliwość nadrobienia straconego czasu który spędziłem w DE. Co do ilości złowionych kleni to owszem, można ich połowić bez liku zwłaszcza gdy dobrze żerują. Ja spaceruję nad wodą tylko dwie godzinki i to samym wieczorkiem. W dzień z braniami kiepsko a i kąpiących się nie brakuje.

Niżówka dla cichych łowców zawsze jest łaskawa  ;) pewnie stąd wysyp ładnych kleni,- u mnie wszystko po staremu :( czyli jak co roku... na te największe trzeba będzie poczekać do późniejszej jesieni a teraz,- cieszyć się już całkiem sprytną,- średnią półką   ;)

post-51172-0-84529400-1439228748_thumb.jpg

post-51172-0-83326000-1439228760_thumb.jpg

• Like 18

Niżówka dla cichych łowców zawsze jest łaskawa  ;) pewnie stąd wysyp ładnych kleni,- u mnie wszystko po staremu :( czyli jak co roku... na te największe trzeba będzie poczekać do późniejszej jesieni a teraz,- cieszyć się już całkiem sprytną,- średnią półką   ;)

Piękne ryby

Najważniejsze by łowić pięknie, bez względu na porę roku, łowisko, rozmiary, ilości ryb... itd

A mnie się coś wydaje Tomku, że Ty tak łowisz  ;)

Może to wina mojej starczej sentymentalności ale z dużo większą przyjemnością oglądam zdjęcia i czytam wątki gdzie ze słów i obrazów bije pasja i czar niż wielkość i ilość...

• Like 5

Najważniejsze by łowić pięknie, bez względu na porę roku, łowisko, rozmiary, ilości ryb... itd

A mnie się coś wydaje Tomku, że Ty tak łowisz  ;)

Może to wina mojej starczej sentymentalności ale z dużo większą przyjemnością oglądam zdjęcia i czytam wątki gdzie ze słów i obrazów bije pasja i czar niż wielkość i ilość...

Jakbyś mi wyjął te słowa z ust!! łowię klenie bo uwielbiam, z resztą od kilku ładnych lat nie nastawiam się na żadne inne gatunki ryb. Łowię tylko wtedy gdy mam taką możliwość i nie patrzę na nic  :D