MckenziQQ Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Taki Wieczorowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Postepujaca choroba pstragowa sprawia, ze coraz rzadziej mam okazje zapolowac na ryby, ktore do niedawna byly moimi ulubionymi zdobyczami. Gesta i niska woda, jaka zastalem na tegorocznej Odrze zwiastowala problemy.Na szczescie udalo sie wypracowac taka oto parke ryb niemal ze srodka rzeki. Ryby w swietnej kondycji. Wieksza branie w plytko pracujacego baczka skwitowala efektownym saltem w powietrzu. Wtedy niczym zart wrocilo slowo "troc" Obie ryby wziely na nowoodkrytej bardzo starej oderwanej od brzegu opasce, o ktorej istnieniu smy nie wiedzieli... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Miały być brzany Po całym dniu biczowania nie wytrzymałem i kilka godzin poświęciłem kleniom. MLN_5582-1200 by Maciej Pawlik, on Flickr MLN_5576-1200 by Maciej Pawlik, on Flickr GOPR3570 by Maciej Pawlik, on Flickr 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Poprzedni post zginał wraz z awarią serwera. Na szczęscię znalazł się nowy kleń z dziś z ciurka. Niedzielny: dzisiejszy: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wczorajszy 47 cm z " cracovskiej" Wisły. Złowiony na sieka. Dzisiaj też się działo: 5 kleni w przediale 40-44 cm- wszystkie na wobklery od Jarka Kozłowskiego. Zdjęć nie będzie bo komóra wpadła do wody i sie zepsuła. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Amator piankowego konika wieczorową porą. Klusek najpierw przyglądał się jak go mija przynęta potem ze stoickim spokojem zawrócił i delikatnie zassał, chwila nieuwagi i można było niezauważyć brania. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez szaker 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Widzę że nie tylko u mnie brały , kilka 40 z dużym plusem 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Poprzedni post zginał wraz z awarią serwera. Na szczęscię znalazł się nowy kleń z dziś z ciurka. Niedzielny: dzisiejszy: Slav, Głogoczówka czy Cedron ? Obstawiam,że to któraś z tych rzeczek.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Dopływ rz. Biała tarnowska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Dopływ rz. Biała tarnowska Fajny ten dopływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mój ostatni post też wcięło, więc podsumowując, w Bieszczadach cały czas łowienie ekstremalne na niżówce. Największy (ten ze zdjęcia z plecakiem na oko miał około 55cm) dał się wyjąć, ale zapozować już nie chciał, zwiał z rąk zaraz po odczepieniu muchy. Poza tym jeszcze jedna pięćdziesiątka z innego wypadu i kilka mniejszych. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ożesz... ale to pierwsze zdjęcie jest świetne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Widzę że nie tylko Wam powcinało, więc i ja się na początek pozwolę sobie pogratulować łowcą, po czym najpierw powtórzę: Dziś rano wybrałem sie chwilkę testować stare - po tiuningu wobki. Kleni połowiłem sobie do bólu, a raczej kleników największy jaki się uwiesił miał 4+. Ale to w sumie nie ważne. Najlepsze byłe na sam koniec. Po zakończeniu wędkowania, wychodząc z wody a raczej wspinając się na stromy brzeg, patrzę a jakieś trzy metry ode mnie w trawie bawi się - niedolisek. Młodziak tak był zajęty harcowaniem że nawet mnie nie zauważył! Niestety ale w kamerce miałem już rozładowaną baterię, miałem taką okazję klepnąć liska szczytówką w d... i do tego jeszcze to nagrać! Odłożyłem wędzisko i sięgnołem po aparat. Ja chyba zacznę kręcić filmiki o zwierzętach bo do ryb szczęścia nie mam. A na bieżąco : Dziś trzy godzinki wieczorową porą spędzone z wędziskiem w ręku oraz chrabąszczem uwiązanym na końcu zestawu. Przyznam się że dawno tak sobie kleni nie połowiłem. Normalnie aż głupio to pisać ale przy dwudziestym przestałem już liczyć i łowiłem je nadal. Szkoda że takie dni są tylko kilka razy w roku. Same klenie śmiem twierdzić w szczytowej formie, grube, spasione i cholernie silne (mnóstwo pokarmu dostępnego w wodzie)- właśnie dlatego najbardziej lubię łowić je właśnie w sierpniu. Dzisiejszy największy. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Gratuluję wszystkim łowcom. Ja wczoraj pięknie połowiłem. Gryzły roczniki w rozmiarach 30-45 cm i trafił się jeden większy rodzynek... Fotki wyjątkowo pstrykane telefonem więc jakość i ilość zdjęć nie powala... Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich łowców . Dzisiaj bladym świtem postanowiłem wybrać się na pstrągi , oto efekt mojego pstrągowania w górskim potoczku. W ciągu 2 godzin spacerowania rzeczką złowiłem ok 20 kleni, od 27 do 46 cm długości ,a kilku dużych ryb nie wyjąłem . Wrzucam zdjęcia 2 rzecznych wilków , 46 cm i 40 cm . Jeden z wspanialszych dni w moim wędkarskim dorobku... piękne, okrąglutkie i niezwykle waleczne klenie ,biorące w krystalicznie czystej wodzie...wszystkim życzę podobnych emocji . Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez strumien 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Kleń nieco ponad 50cm. Złowiony na maleńką mokrą muszkę. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Zielony 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Kleń nieco ponad 50cm. Złowiony na maleńką mokrą muszkę.Za plecami woda miód malina Gratulacje!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Kleń nieco ponad 50cm. Złowiony na maleńką mokrą muszkę.Piękny. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Gratulacje dla łowców. Ja od dwóch wypraw na 0. Moje Odrzańskie klenie albo zmienily stanowiska (znowu) albo zapadly w letarg. Woda ciepla tylko bolenie z wieczora szaleja. Z reszta jedna torpeda zmasakrowala mój zestaw kleniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Po weekendowej przerwie udało mi się wczoraj wyskoczyć na kleniki.Kilka udało się skusić,ale rozmiarowo szału nie było.Ten największy jegomość zasmakował w Lil Bugu. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kleń nieco ponad 50cm. Złowiony na maleńką mokrą muszkę.Bieszczadzkie klimaty ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Dokładnie.Bieszczady i San latem są naprawdę arcyciekawym miejscem wędkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. Niestety nie złowiłem ....nic Pozdrawiam Tomi 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. Niestety nie złowiłem ....nic Pozdrawiam Tomi No wreszcie Tomasz. Teraz czas na mrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Niestety nie złowiłem ....nic Nawet wiem czemu !!!Zgol wąsy , brodę i wtedy spróbuj.Albo wariant drugi: załóż czerwoną czapkę-koniecznie z białym pomponem !!! PZDR !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi