guciolucky Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jak bym Cię zobaczył w design-ie nad rzeką też bym spier... gdzie pieprz rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Tomi....Skąd ja to znam.Ile razy,to ja jechałem na "swoją rzeczkę",pogoda odpowiednia,ryby namierzone i na zero.Ale nie pierwszy i nie ostatni raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jak bym Cię zobaczył w design-ie nad rzeką też bym spier... gdzie pieprz rośnie. No, ja Cię rozumiem @tomi ma potęrzne te łapy. Swoją droga Tomku wiem co to długa przerwa w kleniowaniu - znam ten ból zwłaszcza że kolejna już za tydzień i do do świąt !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 No wreszcie Tomasz. Teraz czas na mrówki.Marcin, przeczesałem kilkanaście najlepszych met i zaliczyłem ....jedno odprowadzenie,jedno branie i 2 konkretne zechlania Mrówki z powierzchni.Niestety wszystko na pusto.Przy normalnym(dobrym) żerowaniu ,wodzie +1metr większej oraz bez niespotykanej krucjaty kajaków i tratw ,te miejscówki starczyłyby na 3 doby łowienia.Dobrze że widziałem ryby ,więc jest szansa że jeszcze połowię. Niestety nie złowiłem ....nic Nawet wiem czemu !!!Zgol wąsy , brodę i wtedy spróbuj.Albo wariant drugi: załóż czerwoną czapkę-koniecznie z białym pomponem !!! PZDR !!Piotruś,wszystkie kłaki zostały usunięte.Chciałem zapuszczać dalej ale dostałem cynk od analityków że w tym roku usługi "Świetego Mikołaja " nie będą w cenie. Jak bym Cię zobaczył w design-ie nad rzeką też bym spier... gdzie pieprz rośnie.Kuba,nie byłoby tak źle.Nawet niedźwiedzia można oswoić. Mimo tego designu ,jestem bardzo spokojnym człowiekiem. Tomi....Skąd ja to znam.Ile razy,to ja jechałem na "swoją rzeczkę",pogoda odpowiednia,ryby namierzone i na zero.Ale nie pierwszy i nie ostatni raz.... Tomas,mam dystans i szacunek do rzeki i jej mieszkańców.Wiem że nie zawsze jest "dzień dziecka" z nagrodą w postaci kilkunastu wyholowanych ryb.To był pierwszy wyjazd ,gdzie nie wyholowałem kompletnie nic .W najgorszych warunkach udawało się złowić 1-3 ryby.Widziałem sporo ryb które nie reagowały na żaden,nawet naturalny pokarm,o różnych porach dnia.Jest to o tyle dziwne że niżówka trwa już ponad 2 miesiące i brak wody ,a zarazem miejsc do zdobywania pokarmu i tegoż pokarmu powinno już brakować.Ryby powinny rywalizować i intensywnie konkurować o jakikolwiek pokarm.Niestety nie zaobserwowałem tego zjawiska.Jak sięgnę pamięcią to sierpień był miesiącem najlepszych połowów i największych ryb.Coś się zmieniło Ps.Widziałem jedną rybę którą można by było wpasować w te moje rozwarte łapska na zdjęciu.Jeżeli nie był to boleń to....... :whistling: .Majestatycznie przepłynęła pod stadkiem kleników 40-50cm,które stały bliżej powierzchni. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. Niestety nie złowiłem ....nic Pozdrawiam Tomi ...... ufff... a już myślałem, ze mi tylko nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Super rybki Panowie Ja dziś również dorwałem kilka kluch. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Niżówka nie ustępuje, więc trzeba dostosować się do panujących warunków. Dzisiaj była tylko muchóweczka i jasny cel- kleń. Udało się! Oprócz maluchów trafił się ich dziadek Kijek 9', 4-5 AFTMA, przypon 0,18mm i piankowy pasikonik od usera @Raczej. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Piekny dziadziu Kamilu, Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Niżówka nie ustępuje, więc trzeba dostosować się do panujących warunków. Dzisiaj była tylko muchóweczka i jasny cel- kleń. Udało się! Oprócz maluchów trafił się ich dziadek Kijek 9', 4-5 AFTMA, przypon 0,18mm i piankowy pasikonik od usera @Raczej. Jakiego wzrostu był ten dziadzio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. Niestety nie złowiłem ....nic Pozdrawiam Tomi Tomek, ale z Ciebie Rumcajs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jakiego wzrostu był ten dziadzio?Rybka załapała się już do kategorii "fajne", bo na miarce miała 5 na przedzie, a dokładny pomiar wskazał 51 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wrzucam jeszcze raz rybkę z 14 sierpnia, bo zaginęła w czeluściach internetów Klenik 52 cm złowiony na suchą muszkę w centrum Krakowa 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyys Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gratulacje @Kamil Z. Fajna rybka, tylko pozazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczej Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Niżówka nie ustępuje, więc trzeba dostosować się do panujących warunków. Dzisiaj była tylko muchóweczka i jasny cel- kleń. Udało się! Oprócz maluchów trafił się ich dziadek Kijek 9', 4-5 AFTMA, przypon 0,18mm i piankowy pasikonik od usera @Raczej. Gratulacje Kamil !!! cieszę się, że robal się przydał !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gratuluję kolegom i o takie smrodki wklejam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Pięknymi kluskami posypało, gratulacje dla Was! Woda ekstremalnie niska. Miejscówki z potencjałem, które wcześniej były niedostępne ze względu na zbyt silny nurt, teraz można spokojnie obławiać, niektóre ładnie obdarowują. Niestety nic w okolicach 50 nie meldowało się, w takim przypadku dobre i 40+ Brania tradycyjnie na przelewie, przynęty to własnej roboty woblery 3,5-4cm, płotka, ewentualne coś w kolorach osy/szerszenia. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Gratulacje Kamil !!! cieszę się, że robal się przydał !!! Czy się przydał? No RACZEJ :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zakąsił malutką brazke i dał ładnie popalić pozdrawiam 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Dziś w ciągu dwóch godzin kilkadziesiąt kleni od kilkunastu cm, do 40+. Tym razem w roli głównej "łukaszowa" osa. Cały czas straszna niżówka. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez marekn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Waleczna kluseczka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 KwaQ , ależ pięknie sfociłeś zwierza . Graty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ot dzisiejsze wypociny 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Graty dla tych którzy połowili! Ja dziś zaliczyłem już zapewne ostatnie moje wyjście nad wodę w tym roku, szykuje się do kolejnego wyjazdu do DE. Rybki dziś niezbyt chętnie współpracowały ale i tak udało sie kilka kleni wydłubać. Największy który skusił sie na nurkującego chrabąszcza xxl. Ps:Sorki za słaba fotkę, muszę chyba jednak dokupić pilota. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supelveda Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Będąc z żoną na rybach rekreacyjnie w mieście:) nie ja robiłem foty więc wybaczcie:D 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 dzisiejszy na garbuska 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi