Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj krótki wypad nad wodę, krótki bo brakło wody pitnej  :(   Godziny połowu od 13:00 do 15:00 temperatura na telefonie 33°C, lampa straszna! 

Udało się skusić trzy klenie z czego dwa większe na foto. Przy trzeciej klusce skuszonej na chrabąszcza ogrodowego miód dla oczu- piękna świeca :wub:

Sprzętowo

-Team Dragon

-Spro Red Arc

-0,16

-najmniejsza bromba "Hunter" i granatowy chrabąszcz "Maybug"

d87af355-647c-47c6-837b-e3fdf9786e98_zps

d664775b-a467-4914-b7f4-3bb17b9f40ed_zps

4ab8e26c-d92b-4279-8512-0299ec3280da_zps

760458ea-ac50-4da1-8ac4-750ba800a149_zps

• Like 25

Przez dwa dni obłowiłem się kleni do bólu :D można powiedzieć, że przez cały sezon tak nie dowaliłem. W pierwszy dzień dostałem 5 sztuk od 46 do 48 cm i kilka mniejszych. W drugi.. 4 sztuki od 50 cm w górę, w tym 54 cm i 2 nieco mniejsze :lol: nie było jak zdjęć robić, bo brały jeden po drugim, takiego wyniku już się raczej nie poprawi :D

2po1our.jpg

2ekjk0w.jpg

23wuyyg.jpg

2aaeybd.jpg

1547fc2.jpg

50qpfd.jpg

25ewc9h.jpg

5d3q8k.jpg

Edytowane przez Michał P.
  • Like 43

A tak sobie namalowałem kluskę :)

Po raz kolejny podziękowania jednemu z kolegów z forum dzięki, któremu regularnie poławiam te piękne rybulce (nie zdradzę jego personaliów bo jeszcze od PW się nie opędzi) :)

A z praktyki żyłka 0.14 - Dragon Express 240 cw 12g - kołowrót zauber 3000 -przynęta hand made - rybka wzięła pod skarpą ok 5m nad wodą po czym na pupci do niej zjechałem :)

Pozdrawiam i jutro znowu jadę może w końcu te 60-ątaki dorwę :)

post-46338-0-56103500-1441116975_thumb.jpg

• Like 28

Dzisiaj jeden grubas zameldował się na kiju :) wziął przy podmytym korzeniu, jeden obrót kołowrotkiem i siedział.

Na początku myślałem, że szczupak. Żeby było zabawniej 2 minuty później właśnie szczupak zabrał mi tego wobka.

Sprzętowo:

Jaxon Eternum Spinn 270 5-20g

Żyłka 0,16

Kręcioł Shimano Catana 2500

Przynęta Krąpik 5cm hand made

post-56524-0-70302600-1441129498.jpg

post-56524-0-01163200-1441129497.jpg

Edytowane przez Pride
  • Like 28

@Winko mam trochę wolnego czasu to korzystam i testuję ;)

Zgadza się, JAXON strasznie dobrze leży mi w rece i niesamowicie trzyma ryby. Jak słowo daję, w sezonie spadło mi zaledwie kilka sztuk. Przerzuciłem trochę kijów, ale wszystkie utrzymały się dwie-trzy wyprawy, jakoś nie mogłem się z nimi zgrać. JAXON jest świetny i co najważniejsze tani :)

Przez dwa dni obłowiłem się kleni do bólu :D można powiedzieć, że przez cały sezon tak nie dowaliłem. W pierwszy dzień dostałem 5 sztuk od 46 do 48 cm i kilka mniejszych. W drugi.. 4 sztuki od 50 cm w górę, w tym 54 cm i 2 nieco mniejsze :lol: nie było jak zdjęć robić, bo brały jeden po drugim, takiego wyniku już się raczej nie poprawi :D

50qpfd.jpg

Twoje wyniki i doswiadczenie nadają sie na artykuł :)

Edytowane przez salmon1977
  • Like 1

Ostatnio jak sobie tam hasałem widziałem je, całe stado piękne ryby jednak byłem zajęty lipieniami i nie poświęciłem  czasu na ich łowienie teraz żałuje!!!! powiedz żuka brały czy chrusta ? a może mokrą? to za rok w przerwie jak znudzi mi się łowienie lipieni to się za nie wezmę.:)

Czy macie doświadczenia w połowie kleni z wody stojącej? Ja ostatnio szukając okoni namierzyłem spore ilości dużego klenia. Strasznie ostrożne i niestety po chlupnięciu bromby dały nogi.

Mam ten sam problem, kilka skusiłem na skórkę od chleba ale tak tylko z ciekawości czy żerują. Kilka 40 złapałem ale i większe smakowały chlebek. Żuczki jakie mam w pudełkach im nie pasowały ;)