Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Taki klenio dzisiaj :) Rybki współpracowały znakomicie, szkoda, że miałem tylko 40 minut na łowienie...

W sumie 8 sztuk na brzegu. Był też na kiju gruby pięćdziesiątak, szkoda, że tylko przez kilka sekund.

Podsumowując muszę zacząć częściej sięgać po obrotówkę bo ostatni raz użyłem ją ze dwa lata temu.

3692413_20151111_113949.jpg

Jaxon Eternum Spin 270 5-20g

Żyłka 0,16

Shimano Catana 2500 RA

Obrotóweczka HM rozmiaru 1- srebrna

• Like 13

Nie życiówka , ale największy w tym sezonie jakiego udało mi się szczęśliwie wyholować .

Branie było bardzo delikatne i ciąłem instynktownie , skusił się na okoniowego paprocha prowadzonego wolno wzdłuż rynny .

Kijek MHX 2,75 6-12lb - Daiwa Emblem 2500 , żyłka 0,16 .

1447509324dsc01726.jpg

• Like 25

Gratulacje dla wszystkich.   Pawle, piękny byczek  :clappinghands:  :good:

Ja dzisiaj po przybyciu nad rzekę zorientowałem się, że ostatnim razem zgubiłem nówki okulary razem z etui i D-ringiem kamizelki. 

Postanowiłem urządzić maraton i jeszcze przed zapadnięciem zmroku przeczesać teren. W międzyczasie rzucałem, co jakiś czas woblerem próbując coś skusić.

Podczas pewnego rzutu podałem horneta za  korzeń przy mini przelewie. Wolne prowadzenie woblerka po łuku przyniosło klenia z fotki.

Końcowy efekt łowienia to siedem kleni i okoń, a  poszukiwanie okularów zakończyło się fiaskiem :angry:

87c8aa94-def3-4e3f-9233-eb4fa46f1da6_zps

5f1f1655-e4ce-43a5-8519-14460eb4bb9c_zps

0c1c272d-a796-4613-abee-9500f972b537_zps

• Like 9

Polecam się Grzesiu na przyszłość ;)

Tomku , też zdarzyło mi się zostawić okulary nad wodą , wróciłem się z drogi powrotnej do domu po nie , znalazłem i co najciekawsze .. , pewien gość tak mnie zagadał przy samochodzie nad rzeką , że zapomniałem o tym , jak je położyłem na dachu samochodu ,  w drodze powrotnej przeszył mnie ten sam dreszcz co za pierwszym razem gdy sobie przypomniałem , wróciłem się po raz drugi , niestety  , nie znalazłem :(

Za to sobie kleni połowiłeś , u ciebie Tomku też tak wiało ?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Wątek nam spadł na drugą stronę , więc podbijam :)

Po dłuższej przerwie ,wraz z kolegą @bencur  pojechaliśmy dziś spróbować złowić klenia , aura nie napawała optymizmem ,  temp. -1C* , na szczęście bez wiatru ,  przerwy na gorącą herbatkę z termosa  dla rozgrzania ;) obowiązkowo .

A i w końcu doczekaliśmy się brań , po niżej jeden z kilku dziś złowionych , większość to forumowe stykacze , chodź trafił się jeden , naprawdę gruby rodzynek Piotrkowi pod 5 z przodu .

Sprzętowo : Lamiglas 2.90 6-12lb - żyłka 0,16  - kręciołek wielkości 2000 , na końcu żyłki twister . 

post-55454-0-85827800-1448719845_thumb.jpg

post-55454-0-86663100-1448721101_thumb.jpg

• Like 30

• 2 tygodnie później...